keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Avoimien puutarhojen päivä 2015

Niin on kiirettä lomalaisella pitänyt, ettei ole aikaa jäänyt muutamaan päivään istua alas koneen äärelle kirjoittamaan! Toisaalta parempi näin - nyt, kun muutama ihanan helteinen ja aurinkoinen päivä on viimein meidänkin nurkille eksynyt... :)

Sunnuntaina vietettiin kansallista Avoimien puutarhojen päivää, jolloin ympäri Suomea aukesi noin 500 puutarhaa yleisön ihasteltaviksi. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 2013 lähtien ja seuraavaan puutarhapäivään (7.8.2016) voi jo ilmoittautua tapahtuman nettisivuilla (KLIK)! Tapahtuma koskee siis myös kotipuutarhureita - omana haaveena saada raksan puutarha ja kasvimaa kuntoon kesäksi 2017, jolloin uskaltautuisin kenties itsekin mukaan kotipuutarhurina... :)

Tänä vuonna kuitenkin osallistuin tapahtumaan erittäin pienimuotoisesti vierailijan roolissa. Tarkistaessani Mäntsälän alueen osallistuvat puutarhat, löytyi haulla vain KAKSI tulosta (tästäkin syystä innostaisin varsinkin meitä paikallisia kotipuutarhureita rohkaistumaan ja osallistumaan, jotta saisimme Mäntsälänkin alueelle jatkossa vierailukohteita), joista toinen oli Sälinkään Kartano.

Olin ajatellut alunperin piipahtaa Lahdessa muutamassa puutarhassa, mutta aikataulut eivät lopulta osuneet yksiin (puutarhat olivat auki klo 12-18) - tosin ystävän kanssa vietetty lapsivapaa laatuaika ehkä tuli enemmän tarpeeseen... ;)

Mutta, piipahdin siis Sälinkään kartanolla ja ohessa muutamia kuvia, jotka otin sieltä. Kartanon ympärillä ei nyt suoranaista puutarhaa ole, mutta joitakin kauniita kukkaistutuksia, ruusupensaita ja nurmialueita. Ja onhan tuo rakennus itsessään jo viehättävä.
Mukaan kartanolle kukkia ihastelemaan nappasin pienimmän poikani - häntä tosin tuntui kiinnostavan omat lelut - päivän teemaan sopien - kukka ja mehiläinen... :D

2 kommenttia:

  1. Tuostakin mä olisin tykännyt! Olen hieman (!) ihastunut kartanoihin.;D Mä ehdin kahteen paikkaan Lahdessa. käypä lukemassa, ja varsinkin katsomassa, kun ennätät!:) Kiitos myös tulevasta päivämäärästä! Täytyy yrittää useampi paikka, jos vaan sää suosii...
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/06/avoimet-puutarhat.html

    VastaaPoista
  2. Mäntsälän alue on tunnettu kartanoistaan - ja vasta tätä yhtä olen itsekään ehtinyt ihmettelemään! :) Nyt mammalomalla - ja kesäsäiden salliessa - olisikin hyvää aikaa pakata pojat autoon ja kotiseutumatkailla kameran kansa.
    Käynkin kurkistamassa blogistasi sinun kuvasatoa puutarhapäiviltä - kiitos linkkivinkistä! :) Harmitti niin, kun en Lahdessa itse ehtinyt kiertämään. Avoimia puutarhoja oli siellä suunnalla yllättävänkin paljon! Ensi kesänä ihan ajan kanssa siis! ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...