sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Jugoslaviasta laatutuolit ja ruokapöydästä haaveiluja

Sillä aikaa, kun minä tein neljän tunnin autoretken noutamaan Tori.fi:stä ostamani tuolit, mieheni kävi tekemässä tehokkaan urakan raksalla. Noh, kumpikin varmasti ihan yhtä tehokas tapa päästä taas askeleen lähemmäs Villa Kotirantaa.... ;)

Kiitos vinkistä, Mansikkatilan mailla -blogin Taina K, kauan haaveilemani tuolit löytyivätkin lopulta yllättävän kivuttomasti, kun niiden etsimiseen sain hakusanaksi 'Bonanza'! :) Nämä eivät ole ihan aitoa Askon tuotantoa, vaan 'Made in Yogoslavia', mutta ulkonäöltään juuri sellaiset kuin olen kaivannut, aivan mielettömän ihanat istua ja reilut 40 vuotta vanhoiksi tuoleiksi käsittämättömän jämerät - ei nitise, ei natise ja täyspuisina painavatkin sopivasti! Ennen tehtiin laatua... ;)
Kuusi kappaletta näitä ihanuuksia nyt odottelee autotallissa parempaa säilytyspaikkaa, kunnes pääsevät joku päivä loppulliseen kotiinsa, Villa Kotirantaan. Olen koettanut pähkäillä, maalaisinko tuolit valkoisiksi, mustiksi, tulevan pönttöuunin värillä eli vanhalla punaisella vai käsittelisinkö ne kuluneen näköisiksi tummanruskeiksi...
Ylläolevat kuvat kerätty netistä

Luulenpa, että varminta on antaa tuolien olla nyt sellaisinaan, ja kun ne ensimmäistä kertaa nostaa valmiiksi saatuun tupakeittiöön, muiden huonekalujen joukkoon, ratkeaa tuo väriongelmakin! :) Varmaa on vain, etteivät ne tule jäämään tuollaisiksi 'pulpetin värisiksi' - sitä minulta mieskin jo varmisteli, että käsitelläänhän ne uudelleen... ;)

Nyt sitten enää pöytää etsimään! Hakusessa joko Bonanza -pöytä tai vastaavanlainen. Ainoana määreenä, että pyöreä sen olla pitää ja jatkettava, eli 4-6 henkeä tulisi mahtua pöydän ääreen - 4 perheen omassa arjessa ja 6 vieraiden kanssa. Ja jalkoja tulisi olla neljä (eli ei sellaista yhdellä jalalla seisovaa 80-luvun ruokapöytää) ja jaloissa samanlaista sorvattua koristelua, kuin noiden tuolienkin jaloissa ja selkänojassa. Eli saa vinkata, jos nurkissasi pyörii tarpeettomana kuvausta vastaava kaluste - värillä ei väliä; se tulee saamaan pintaansa valkoisen maalin joka tapauksessa! ;)
http://elamaabykoojii.blogspot.fi/2012/09/haaveilua.html

Tulevassa tupakeittiössä mittaillessa ja saarekkeesta haaveillessa tulimme tulokseen, ettei suorakulmion muotoinen pöytä tilaan oikein istu - ja kun tilaan olisi tulossa isot ikkunat, niin niiden eteen en tahtoisi pöytää asettaa, jotta valo pääsee sisään esteettä. Ja, kun tosiaan isohko suorakulmion muotoinen saareke on jo suunnitteilla, niin pyöreä pöytä tasapainottaisi ja keventäisi vaikutelmaa - kaksi isohkoa suorakulmiota melko lähekkäin toisiaan tuntuisi liian raskaalle kuitenkin kohtalaisen pieneen tilaan.

Luulenpa, että tuo pöytä vielä löytyy melko vaivattomasti - enemmän päänvaivaa tulee tuottamaan saarekkeen ääreen tulevien 'baarijakkaroiden' löytäminen; sellaiset kromi/musta nahka -jakkarat eivät tule löytämään tietään Villa Kotirantaan...! :D
Nämä ihanat tuolit löytyivät Lantliv Sommarhem -lehdestä, josta julkaisinkin parhaat palat aiemmassa postauksessa; KLIK! Jotain tällaista, wanhaan puuverstaaseen sopivaa siis etsinnässä! ;)

Unelmia on oltava! ;)

5 kommenttia:

 1. Oi ihanat!<3<3<3 Mä meinasin tänään laittaa viestiä yhdelle myyjälle Torissa noista Bonanzoista.:) Ollaan menossa ensi viikolla käväsemään Länsi-rannikolla, ja mieheltä eilen varovasti tiedustelin, että mahtuiskohan ne tuolit samalla kyytiin.;D
  Mulla on mielessä tuolien maalaus haarmaaksi, mutta katsotaan nyt ensin, syntyykö kaupat!
  Pikkaisen kiinnostaa, että paljonko maksoit kuudesta tuolista?:)

  VastaaPoista
 2. Minä sain miehenikin innostumaan noista tuoleista loppujen lopuksi sen verran kovasti, että eilen aloimme etsimään vielä sitä pöytää - ja kuinkas kävikään; nyt autotallissamme on vielä 4 tuolia lisää ja sarjaan kuuluva pöytä - todella hyväkuntoiset ja ihanan tummanruskeat, samanlaiset kuin tuossa ylläolevassa värivaihtoehtokuvassa ne ruskeat! :D Laitan vielä myöhemmin kuvaa noistakin tulemaan.
  Eli nyt meillä onkin sitten valmiina pöytä ja tuolit keittiöön - ei tarvitse tuunata ollenkaan, täydelliset sellaisenaan. Ja nuo vaaleanruskeat hion ja maalaan valkoisiksi - niistä neljä menee verannalle kahvipöydän ääreen ja kaksi jää makuuhuoneisiin, mistä niitä on helppo lainata keittiöön, jos tulee enemmän vieraita!
  Ja täytyy sanoa, että olen kyllä ikionnellinen noista löydöistä - kaikenkaikkiaan 10 tuolia ja pöytä, yhteensä 80€! :) Ja melko lyhyen ajomatkan päästä kävin kaikki lisäksi hakemassa. :)
  ....Miten voikaan materiasta tulla ihmiselle näin hyvä mieli, että hymy on ollut korvissa tässä jo pari päivää...?! :D

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän sua ihan täydellisesti!:)

  VastaaPoista
 4. Olen muutamaan otteeseen käynyt koeistumassa tuoleja autotallissa ja vaan silitellyt niiden selkänojia, että on ne vaan niin ihanat... ;)

  VastaaPoista
 5. Asun Rovaniemellä ja ennen joulua hain Oulusta itselleni Bonanza pöydän ja neljä tuolia (tumman ruskeat) ja olen samaa mieltä siinä, että ne vaan on niin ihanat ja täydelliset minun keittiöön, jonka rempan sain jouluksi valmiiksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...