lauantai 4. heinäkuuta 2015

Peräkammarin ja wc-& peseytymistilojen fiilistelyä ideakuvin

Hieman muistikirjan tapaan ajattelin kirjoitella muutamia ajatuksia ja ideoita ylös, sekä lisätä ideakuvia - nimittäin ns. peräkammarista sekä wc- ja peseytymistilasta, jotka ovat tulossa rakennuksen päätyyn.

Nämä päädyn kaksi ikkunaa /yllä oleva kuva) kuuluvat tulevaan makuukammariin - tai paremminkin huoneeseen ja nukkumaparveen. Tuo ylempi ikkuna tulee hieman madaltumaan ikkunoiden ja ulkoverhouksen uusimisen yhteydessä. Alemman ikkunan oikealle puolelle tullaan lisäämään pieni ikkuna pesutilaan, jota ei välitettavasti vielä näy tuossa alla olevassa pohjapiirros -luonnoksessa.
Tässä alla onkin muutamia kuvia tilasta nyt. Kyseessä on avoin ja korkea tila, joka tullaan purkamaan kokonaan auki ja uusimaan. Itsestäänselvyyksiä ovat tietenkin mm. eristeiden uusiminen (tai ylipäätään asentaminen), ikkunoiden vaihtaminen, lattian uudelleen valaminen... Lisäksi tila jaetaan kahteen osaan; makuuhuoneeksi sekä wc-tilaksi ja näiden huoneiden päälle rakennetaan makuuparvi.
 Yllä näkymä tulevasta wc -tilasta makuuhuonetta kohti.
Alla näkymä tulevasta makuuhuoneesta wc:tä päin.
Tilan suuret pariovet poistetaan ulkoverhouksen ja seinärakenteiden uusimisen yhteydessä, sekä ikkuna lisätään wc -tilaan samalle seinustalle, kuin makuuhuoneenkin ikkunat.
Sitten niihin ideakuviin ja fiilistelyihin, mille wc -tilat mielessäni näyttävät - mieheni niin pyörittelee päätään taas tämänkin postauksen jälkeen, mutta luonteeni on inspiroituva suunnittelija; saan motivaatiota ja intoa jaksaa raksalla seinien purkamista ja kaapeleiden vetämistä, kun samaan aikaan voin haaveilla työn lopputulosta! :)

Mutta siis, ajatuksia wc- ja peseytymistiloihin - ohessa Pinterestistä keräämäni kuvat - saatko tunnelmasta kiinni? :)

Seinälaatoitus:
https://fi.pinterest.com/pin/217439488234720021/

Valkoinen tiililadottu laatta - joko tällainen kuvassa oleva tai fasettihiottu - mattana. Valkoisella saumauksella.

Lattialaatoitus:
https://fi.pinterest.com/pin/359654720219692300/

Mustavalkoinen lattialaatoitus kuviolla. Aluksi haaveilin ranskalaistyylisestä laatoituksesta, mutta nämä kuvioinnit ovat alkaneet houkuttamaan minua... Tässä kuvassa pidän myös tuosta mustalla (tumman harmaalla?) laatalla tehdystä reunuksesta.
Myös alla olevassa 'Allaskaappi ja pesuallas' -kuvassa on kaunis lattia!

Allaskaappi ja pesuallas:
https://fi.pinterest.com/pin/300615343854717315/

Koska lattiasta olisi tulossa mustavalkoinen ja valkoiset seinälaatatkin tulisivat tiililadonnalla, pitäisi allaskaapiksi löytää tällainen sirorakenteinen lipasto/laatikosto/kaappi, ettei pienehkön tilan tunnelma käy ahtaaksi... Yllä olevassa kuvassa myös juuri sellainen allas, jonka haluaisimme.

Ja vielä jotain pientä extraa, josta molemmat olemme vähän puhuneet, mutta jäänyt edelleen päättämättä tässä vaiheessa raksailua, että tulemmeko toteuttamaan - nimittäin:
Amme:
https://fi.pinterest.com/pin/305963368411714952/


Haaveilemme myös tassujalkaisesta ammeesta tilan perälle, ikkunan alle. Koska päivittäiseen käyttöön tarkoitetut suihkut tulevat erilliseen kylpyhuoneeseen, voisi tähän pienempään peseytymistilaan luoda mahdollisuuden pieneen arjen luksukseen - vaahtokylpyyn.... <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...