keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Moodboard: Alakerran saunaosaston kylpyhuone

Olemme jo tovin pähkäilleet Villa Kotirannan alakerran saunatilojen pintoja, ja kerroinkin lokakuussa löytämistäni kylpyhuoneen seinä- ja lattialaatoista.

Hakusessa on siis ollut vanhan talon pihasaunan tunnelmaa, ja törmäsinkin tässä eräänä iltana vanhoja sisustuslehtiä selatessa tähän ihanaan kuvaan, joka inspiroi minut pitkän empimisen jälkeen vihdoin luomaan oman ideakollaasin (moodboard) myös alakerran kylpyhuoneesta:


Pahoittelut kuvanlaadusta, jouduin ottamaan valokuvan kännykällä, kun skanneri ei jostain syystä suostunut ottamaan yhteyttä tietokoneeseeni...

Niin kotoisa tunnelma, kuin suoraan mummolasta!

...En tiedä pukkaako ikäkriisiä, vai mikä vaivaa, kun kaikki mummoilut ja kotoilut ovat tällä hetkellä parasta ikinä... ;)

Toisaalta vanha talo vaatii aikakauteensa sopivia ratkaisuja, vaikkakin hieman modernimmalla otteella. Emme entisöi Villa Kotirantaa, vaan remontoimme siitä meidän perheellemme sopivaa kotia - kunnioittaen samalla vanhan puuverstaan omaa historiaa.

Näillä ajatuksilla onkin muotoutunut tällainen ajatus alakerran kylpyhuoneesta:


Olen edelleen aivan rakastunut noihin alussa mainitsemaani Casa Mayolica 20x60 harmaaseen kuviolaattaan, ja näin muutamaa kuukautta löydön jälkeen ne edelleen sopivat mielestäni siihen tunnelmaa, jota koetamme tavoitella. ...Joskushan mieli muuttuu matkan varrella, uskokaa tai älkää... ;)

Alakerran saunaosaston kylpyhuone on kooltaan vajaat 4,5m2, eli mitoiltaan 2000x2200. Tilaan tullaan pukuhuoneesta ja sen läpi kuljetaan viereiseen saunaan. 

Mitään suurempia kalusteita kylpyhuoneeseen ei ole suunnitteilla, ihan jo tilan koon vuoksikin. Kodinhoitohuoneen vastaiselle seinälle on tarkoitus etsiä ideakollaasissa näkyvän kaltainen vanha hattuhylly-naulakko ja lattialle niin ollen kulunut, vanha jakkara, joka toimii pienenä varalaskutilana.

Mies taitaa mieluilla mustaa suihkua tuonne kylpyhuoneeseen. Itse olen ajatuksen kanssa hieman kahden vaiheilla, ja taitaisin kallistua enemmän perinteisen kromisen suihkun puoleen...

...Näiden ideakollaasien tekeminen on aina yhtä kutkuttavan hauskaa, sillä jälleen kerran, kun nyt näen tuossa kollaasissa kaikki ajattelemani yksityiskohdat yhdessä, en millään enää malttaisi odottaa sekunttiakaan, että pääsen ihan oikeasti jo toteuttamisen pariin! :)

Toki lohdutuksena minulle mainittakoot, että olemme vihdoin jo vaiheessa, että kosteiden tilojen laattoja täytyy ihan oikeasti alkaa tilaamaan. Jäljellä on vain tarkistusmittaukset, ja pääsen juoksemaan rakennustarvikekaupasta toiseen... :D


3 kommenttia:

 1. Nuo kosteat tilat on laattojen laitossa odotettava melko kauan sen mömmön kuivumista. Kyllä mä odotin kans, koska päästään laatoituksen tekoon. Kivan kollaasin olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavan aika on aina hiin hirmuisen pitkä... :) Muutenkin, kun näin talvikaudeksi ollaan hiljennetty raksan tiimoilta, niin hommat hieman junnaavat paikoillaan - tosin suunnittelua ja materiaalien valintaa on tehty aktiivisesti talvenkin ajan, joten kunhan tuossa maaliskuussa taas päästään remontoinnin aktiiviseen vaiheeseen, niin se onkin sitten menoa! :) Syksyä kohti valmista pitäisi tulla!

   Poista
 2. Voi vitsi mikä kuva tuossa ylimpänä! I.H.A.N.A
  Sitä pihasaunaa odotellessa....

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...