maanantai 11. toukokuuta 2015

Valokuvia rakennuksen sisätiloista

Kun mies suuntasi kärryjen kanssa hölkkälenkille, kiskoin minä pyörän tallista esiin ja heitin kameralaukun selkään. Kyllä tällä auringonpaisteella kelpasi lähteä pyöräillen raksalle ihmettelemään tyhjenneitä sisätiloja!


Eli kyllä, vihdoin ja viimein, rakennus alkaa olemaan niin tyhjä, että pääsen näyttämään teillekin sisätiloja! :) Vaatii toki vielä mielikuvitusta, että pystyy kuvittelemaan mille tila tulee näyttämään, kun remontti on joku vuosi viimein valmis, mutta verstaassa on erinomaista potentiaalia!

Liitänkin tähän vielä kuvan pohjapiirroksesta auttamaan hahmottamaan tilaa:


Tässä alla on kuva itse verstaasta. Tilan päädyssä on hormi takalle ja oikealla seinustalla ikkunat pihalle päin. Kaikki ikkunat rakennukseen uusitaan ja nuo kuvan kaksi kauimmaista ikkunaa vaihtuvat suunnitelman mukaan 180cm korkeisiin. Tuo lähin ikkuna tulee säilyttämään nykyisen korkeutensa ja sen alle asettuu keittiön työtaso ja allas hanoineen.

Tilan leveysmitta on vain reilut 5,6m ja pinnoista tulee vaaleat, joten isoista ikkunoista saadaan tilaan runsaasti valoa, vaikka tilan vasemmalle seinustalle ei asenneta ikkunoita ollenkaan,

Tuon päätyseinän taakse olisi tarkoitus rakentua nykyiseen varastotilaan makuuhuone parvella sekä pieni wc-ja suihkutila. Eli kuten pohjapiirroksesta näkyy, wc:n ja makuuhuoneen ovien olisi tarkoitus tulla tuon hormi vasemmalle puolelle.


Alla valokuva suoraan nykyiseltä ulko-ovelta sisälle ns. 'oleskelutilaan'. Tila on sen reilut 5,6m pitkä ja 3,3m leveä. Tuo väliseinä (kuten kaikki väliseinät rakennuksesta) puretaan ja rakennetaan uudelleen hieman vasemmalle - eli ikkunan ja seinän väliin jää enemmän seinätilaa. Ikkuna vaihdetaan uuteen, mutta suurinpiirtein saman kokoiseen kuin nykyinen ja tähän muodostuu makuuhuone.


Rakennuksen kaikissa tiloissa on tällainen paneelikatto, joka on pysynyt hyväkuntoisena ajansaatossa ja olisi tarkoitus vain maalata valkoiseksi. Ainoastaan yhdestä huoneesta - nykyisen keittiön tilasta - katto puretaan ja vaihdetaan uuteen.


Tuon verstaan hormin pinta on lohkeillut ja alta paljastuneet tiilet. Jäinkin tänään talolla käydessä miettimään, voisiko tuon rappauksen poistaa kokonaan ja tiilipinnan jättää näkyviin - joko punaisena tai maalattuna valkoiseksi...


Nykyisen 'oleskelu'- ja eteistilan hormi onkin veikeästi laatoitettu... Tämä hormi poistuu näillä näkymin käytöstä, mutta jätetään kuitenkin takalle tähän varaus. Seinän toisella puolella, nykyisessä keittiössä, on vanha puuhella yhteydessä tähän hormiin - ja jos joskus keittiön paikalle tulevaa huonetta ei tarvita enää makuuhuonekäytössä, voidaan tilasta muokata vaikka takkahuone.


Tämän nykyiseen keittiöön vievän vanhan oven tahtoisin säilyttää käytössä, tosin toisaalle sijoitettuna. Tällaisia alkuperäisiä ovia ei talossa valitettavasti muita ollut, joten tulevien huoneiden 'vanhahtavat' ovet joudutaan joko etsimään jostakin käytettyinä tai ostamaan uusina, mutta maalamattomina täyspuuovina ja käsittelemään erikseen vanhan oloisiksi.


Ja vielä lopuksi tulevan keittiön ikkunasta aukeava maisema pihamaalle. Kunhan koko projekti saadaan siihen vaiheeseen, että talossa päästään asumaan ja piha laitettu kuntoon, niin kelpaa tätä maisemaa ikkunasta katsellen tiskatakin! <3

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Mahtava projekti teillä! Tulee varmasti olemaan rankkaa, mutta tosi kivaakin. Onnea ja intoa remppailuun.

    VastaaPoista
  2. Hei, ja kiitos onnen toivotuksista! Kyllä näihin projekteihin saa aikaa, rahaa ja energiaa käyttää roppakaupalla, mutta toivottavasti lopputuloksena saadaan meidän näköinen koti, josta huokuu tunnelmaa! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...