sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kevät vaihtunut kesään molemmissa pihoissa

Lauantaina käytiin pari tuntia taas raksalla heilumassa poran, iskuporakoneen, moottorisahan ja vatupassin kanssa - vähän taas valukehikoiden rakentamista eteenpäin.
Samalla ihmettelimme taas hieman lisää raksan pihamaata ja ryteikön keskeltä löytyikin yllättäen kaksi isoa raparperin taimea! Ne täytyykin pelastaa talteen kaivinkoneen tieltä ajoissa...
Nyt kesän edetessä alkaa pihamaa raksallakin näyttää aivan erilaiselle kuin keväällä, kun kaikki oli harmaata ja jotenkin latteaa. Luonnon heräämistä kesään on turha yrittää kuvailla kauniilla sanoilla - mielummin näytän teille kuvin, mitä molemmissa pihoissa (nykyisessä kodissamme ja raksalla) juuri nyt tapahtuu:

Nykyinen pihamaa:
Viime elokuussa tupaantuliaislahjaksi saatu päärynäpuu on selvästi juurtunut hyvin pihamaalle! En uskalla vielä satoa toivoa näin ensimmäisenä vuotenaan, vaan kaunis kukinta riittää jo palkinnoksi tälle puutarhurille.
Kukkapenkin kevään ensimmäiset kukkijat, narsissit, ovat alkaneet jo hieman lakastua, mutta onneksi penkin lajivalikoima takaa tasaista kukkaloistoa läpi kesän!

Raksalla:
Omenapuiden kevätleikkaus taisi onnistua kukkaloistosta päätellen! :)
Hurmaannuin näistä pikkuisista leppäkertuista, joita viipelsi melkein jokaisessa kukassa! Näistä puutarhan pikkuisista hyötyläisistä tulee aina kesäinen olo - toivottavasti myös lehtikirvat pysyvät nyt  ja jatkossakin kaukana, kun on tuholaistorjujat näin runsain joukoin tulevan kasvimaan turvana...
(Linssi)lude ja voikukan hahtuvat - kevään kasvien on pian aika antaa tilaa kesän kukkasille...

Pakko muuten laittaa tähän alle vielä verrattaviksi valokuvat pihan omenapuusta kuukauden erolla; ylempi kuva on otettu toukokuun alussa, kun teimme kevätleikkauksen ja alempi on otettu nyt lauantaina:
Luonto saanut ihmeitä aikaan muutamassa hassussa viikossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...