torstai 28. toukokuuta 2015

Hei, tässä Satu!


Tätä blogia kirjoittaa nuori(ko?) aikuinen nainen, joka aina välillä unohtaa ylittäneensä jo sen kriittisen kylmenkympin rajapyykin. Oman elämänsä ruuhkavuosissa kompasteleva kahden lapsen äiti, hajamielinen haaveilija sekä liian paljon astioita kirpputoreilta kotiin haaliva avovaimo. Toimelias ja innokas kotipuutarhuri. Intohimoinen sisustaja - vaikkei sitä heti lapsiperheen arjen pyykkivuorten keskellä arvaisikaan.... Omatoiminen pintaremppaaja ja Muotoilija AMK. Entinen urheiluhullu, nykyinen lapsia harrastuksiin autolla kuskaava futismutsi-wannabe. Inspiroituja. Hedonisti. Perfektionisti. Satu.

Henkilön Satu Huttunen kuva.

Olen alunperin kotoisin Kuopion maaseudulta, mistä muutin 18vuotiaana Lahteen opiskelemaan ja sille tielle jäin - olen siis hämäläistynyt savolainen Uudellamaalla; ei ihme, että välillä olen potenut pientä juurettomuutta ja sielu on ollut levoton, mutta viime vuosien aikana olen juurruttanut itseäni yhä vahvemmin näihin Mäntsälän (puutarha)multiin. Ehdin asumaan Lahdessa 13 vuotta, kunnes muutimme tänne Mäntsälän maaseudulle.

...Minulta on täällä asuessa usein kysytty, kuinka olen kotiutunut kylälle - usein olettaen, että olen koko ikäni kaupungissa asunut - ja olen voinut suoraan sydämestäni todeta, että tuntuu kuin olisin palannut viimein kotiin noiden 13 kaupungissa vietetyn vuoden jälkeen.

Tyttö voi lähteä maalta, mutta maaseutu ei lähde tytöstä.


Perheeseeni kuuluu avopuoliso, joka seikkailee teksteissäni ytimekkäästi nimityksellä 'mies', sekä kaksi poikaani; 'isompi poika' ja 'pienempi poika'. Tottelevat myös lempinimeä 'rakkaat' - siis sekä pojat että mies. Kenestäkään heistä en halua kertoa sen enempää tuntomerkkejä - vaikka he ovatkin elämässäni pääosissa, ovat he blogitekstieni sivuhahmoja, joilla on omat elämät somen ulkopuolella.


Kirjoittaminen on minulle aina ollut tärkeä harrastus, ja kirjoittamisen ilosta sekä keittiöfilosofioinnin innosta aloitinkin vuonna 2013 kirjoittamaan aiempaa blogiani Oman elämänsä Kätevä Emäntä. Tuossa ensimmäisessä blogissani Oman elämänsä Kätevä Emäntä pohti elämän syntyjä syviä, neuloi ja hoiti kasvimaataan. Milloin mietitytti maailman kiire, milloin lapsiperheen arki - ja ehtihän siinä sivussa myös vähän marttailemaankin! :)

...Oman elämänsä Kätevä Emäntä saattaa edelleen vilahtaa välillä Villa Kotirannassakin neuleprojekteineen ja hilloresepteineen... ;)

2 kommenttia:

  1. Hei Satu!:) Kiva tutustua!:) Harmikseni en ole tuonne toiseen blogiisi vielä ennättänyt, mutta aikomus on kyllä mitä suurin. Kesäloma ovella, joten sitten luulisi aikaa riittäävän syvempään tuttavuuteen.;D

    VastaaPoista
  2. Hei Taina! Taitaa olla nuo lukutyöt ainakin itsellä enemmän niitä talven juttuja - kesällä kun kummasti tuntuu puuhaa aina pihalta löytyvän yömyöhään asti... ;) Tosin kuumana päivänä varjon alla viileän juoman kera ei huono ratkaisu pysähtyä hetkeksi lueskelemaan ja laiskottelemaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...