keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen ja kevään odottelua, ja pieniä valmisteluja

Viime viikolla meillä ei ollutkaan jo totuttu #tulppaanitorstai, vaikka kävinkin ihastelemassa punaisia tulppaaneja niin lähikaupassa, kuin Lahden Plantagenissakin. Sen sijaan ostoskoriin keräsin muutaman ruukun narsisseja - keväisiä kukkia kotonamme viikonloppuna siis kuitenkin.
Yksi ruukullinen narsisseja sai astiakseen kirpputorilta löytyneen pienen metallisankon, jossa talvella pidin myös hyasintteja. Nuo vihreät varret metallipurkissa jo ilman keltaisia kukkiakin toivat keväistä tunnelmaa harmaaseen olohuoneeseemme.
Koetin liikkeessä valita mahdollisimman pian kukkivat varret, mutta ajattelin joutuvani odottelemaan useamman päivän ennen keltaisen värin esilletuloa...
Yllätyksekseni jo seuraavana päivänä narsissit puhkesivat täyteen kukkaan! :)
Tänä vuonna olen ollut innostuneempi pääsiäisestä kuin vuosikausiin! Tähän asti olen pääsiäiseksi ostanut kimpun tulppaaneja ja kasan pääsiäismunia, mutta viettänyt muuten ihan vain vähän pidempää tavallista viikonloppua.

Omassa lapsuudessani - ja edelleen - oma äitini on aina koristellut kodin lattiasta kattoon kulloisenkin sesongin mukaan; jouluna koti kuorruttuu punaisella ja vihreällä, tonttuja siellä ja lyhtyjä täällä, joulumattoa ja tonttupatakintaita. Pääsiäisenä tipuja ja pupuja, rairuohoa ja pääsiäismunia. Ikkunoissa keltaiset noita-akat ja narsisseja kaikkialla. Juhannuksenakin isä joutuu kantamaan koivut ovenpieliin.

Ehkä olen siis saanut itse siis yliannostuksen...? ;)
Mutta tänä vuonna jokin on toisin; keittiön pöydälle olen kyhännyt jopa asetelman, jossa tyhjäksi puhalletulle kananmunalle on tehty pieneen metallivuokaan pesä vaalealla paperinarulla lasikuvun alle, ja aarretta vartioi kaksi mustaa kukkopilliä - ehkä tämä viritelmä vaatii vielä valokuvauksen ja oman postauksen auetakseen teille paremmin.... ;)

Isompi poika on toki innoissaan aina näistä pyhistä, mutta pääsiäisessä häntä taitaa houkuttaa enemmän pitkä vapaa ja suklaamunat, kuin äidin tekemät kukkopilliasetelmat. Kumma juttu.

Joten pääsiäistä kyhätään tässä tuvassa nyt pienemmän pojan iloksi - herra on edelleenkin aivan pähkinöillä syntymäpäiviensä ilmapalloista, joten odotan luonnollisesti suurta menestystä myös kaikille tipusille ja pupusille! :D
Narsissien ohella löysin Plantagenista myös muuten tämän ihanan keraamisen Audrey -maljakon:
Se vielä etsii paikkaansa ja käyttötarkoitustaan, mutta mielessä kävi jo koivun oksien asettaminen maljakkoon veteen - kaipaisin kotiimme lisää raikasta kevään vihreää!
Toki jos olisin klassisempi sisustaja, niin tuikkaisin tähän käppyräisen männyn oksan ja nostaisin hyllylle - mutta koetan ensin keksiä jotain luovempaa ideaa... ;)

P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

2 kommenttia:

 1. Kyllä nuo kaikki kukkaset ovat niin kauniita ja todellakin tuovat kevään pelkällä vihreällä!:) Viime päivien auringonpaiste on vielä kruunannut kaiken. Mulla on parhaillaan sekä tulppaaneja, hyasintteja, että helmilijoja, Ja tietenkin pajunoksia ja omenapuunoksia. Kukkia odotellessa.;D
  Tuo maljakko on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin pakata pienempi poika pulkkaan ja lähteä isomman kanssa viikonloppuna kävelylenkille haalimaan lähipusikoiden pajunoksista valtava kimppu kotiin pääsiäistunnelman viimeistelemään! :) Ja rairuohokin meillä yhä istuttamatta - onneksi se kasvaakin vauhdilla, eli mekin mattimyöhäiset ehdimme vielä. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...