perjantai 11. maaliskuuta 2016

Bataatinkasvatuksen kokeilunhaluiset amatöörit, vol.2

Tämä meidän perheen ensimmäinen bataatinkasvatuksen kokeilu potkaistiin käyntiin helmikuun loppupuolella - aiempaan postaukseen aiheesta pääset TÄSTÄ - ja jo nyt idätysprojekti on edennyt pitkään versoon!! :)
Bataatista laitettiin pala vesiastiaan hammastikkujen varaan helmikuun 22., joten (näitä kuvia otettaessa keskiviikkona), olivat nämä versot kasvaneet tähän mittaansa 17.päivässä! Eli alle kolmessa viikossa!
Veden olemme astiaan vaihtaneet vähintään kerran viikossa, yleensä kahdesti. Muuten kasvatit ovatkin saaneet olla omassa rauhassaan keittiön tasolla - mitä nyt miehen kanssa käydään lähes päivittäin ihmettelemässä huimaa kasvutahtia...! ;)
Tässä kohti täytyy kyllä tunnustaa, että tämä bataatti, sekä osterivinokas ovat tähän mennessä ainoat lajikkeet, joiden parissa olen tänä keväänä ehtinyt puuhastelemaan - ja en ole varma, voiko tätäkään puuhasteluksi sanoa, kun molemmat porskuttavat eteenpäin melko itsenäisesti.... :)

Eikä sillä etteikö intoa olisi jo laittaa kaikki kesän lajikkeet multaan, jotka tarvitsevat esikasvatuksen. Aika vain on ollut täysin kortilla, ja ne hetket, kun ehdimme perheen kanssa aikaa viettää yhdessä iltaisin arjen tohinoiden jälkeen, menevät aina luonnollisesti ohi multapakettien kanssa puuhaamisesta.

Ja kun lapset ovat viimein nukkumassa, käpertyy sitä itsekin mielellään miehen kainaloon sohvalle rentoutumaan ja laiskottelemaan.

Kohta on tosin pantava töpinäksi, ettei osa lajeista jää valmiiden taimien ostamisen varaan...
Mutta bataattia meille voisi ainakin näköjään ensi kesänä tulla, jos vain onnistuneesti saamme vielä nämä idätykset multaan kasvimaalle! :)
Verson ohella myös juuria kasvattaa tämä meidän isoin kasvatti:
Ja koska emme laita kaikkia pelimerkkejä yhden kortin varaan, on kaksi muutakin bataattilohkoa itämässä tämän isoimman ohella. Kaikki ovat samaan aikaan astiaan laitettuja, mutta tuossa isoimmassa oli jo alkuvaiheessa verson alku näkyvissä. Nuo kaksi muuta eivät osoittaneet merkkiäkään itämisestä vesiastiaan laitettaessa, mutta tuossa 17 päivässä ovat saaneet jo pienet versojen alut aikaiseksi:

P.s. Osterivinokaskokeilustakin löytyy materiaalia siitä kiinnostuneelle Villa Kotirannan Facebook -sivulta - siellä kasvua voi seurata Osterivinokkaiden kasvatuskokeilu -albumissa! Lupaan palata aiheeseen vielä bloginkin puolella uudelleen, mutta projektin alkuvaiheista ja osterivinokkaasta ylipäätään voit käydä lukemassa aiemmasta postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...