maanantai 21. maaliskuuta 2016

Alennus- ja kirppislöydöillä kolme pääsiäiskattausta

Kävin Anttilassa viime viikolla ostamassa ison kassillisen värikkäitä kankaita alennusmyynnistä kotiin odottelemaan aikaa parempaa, kun ehtisin niistä keväiset tyynyt olohuoneeseemme ompelemaan - tuosta DIY -projektista lisää myöhemmin - mutta mukaani tarttui myös ihastuttavat Martinexin keraamiset kupit - 1€/kpl!
Ensisilmäyksellä mielsin nämä jouluisiksi astioiksi, mutta hetken ajatuksen kanssa kuppeja katsellessa pystyin kuvittelemaan ne jo pääsiäiskattaukseenkin.
Siitä se ajatus sitten lähti! :)

Sujautin kuppeihin muutamat Järvenpään Kukkatalosta löytyneet koristemunat, ja päätin kattaa näitä alennusastioita sekä kirpputorilöytöjä hyödyntäen muutaman erilaisen pääsiäiskattauksen - sellaisen minunnäköiseni! :)
Rakastan lasiastioita! Sekä kirkkaita, että värillisiä. Tässä kaunis oranssinkeltainen lautanen - tätä sarjaa olen kirpputoreilta kerännyt. Olen tähän mennessä löytänyt sekä lautasia, että kulhoja. Sarjan nimestä ei vain ole tietoa, eli saa vinkata!
Aluslautanen myöskin kirpputorilta löytynyttä sarjaa - olisikohan näitä aikoinaan kaupiteltu 8kpl sarjana parilla eurolla, joten en raaskinut jättää ostamatta... :) Myös vastaavanlaiset lautaset kullatuilla reunoilla löytyvät kaapista, niin ikään parilla eurolla kahdeksan kappaletta.
Alla olevaan kattaukseen vaihdoin savunharmaan lasilautasen. Näitä myöskin olen onnistunut keräämään lähes koko sarjan kirpputoreilta, mutta usein otan käyttöön juhlakahvipöytään pikkuleipien tarjoilulautasiksi.
Pitäisi useammin raaskia omassakin arjessa kattaa pöytä näillä kauniilla astioilla - liian usein nämä unohtuvat pyhäastioiksi kaappiin...
Kauniisti tuo harmaa lasi sopii yhteen noiden Tokmannilta ostettujen Kotikulta -sarjan tablettien kanssa.
Kolmas setti onkin oikein hempeä ja tyttömäinen! :)
Jälleen kerran kirppikseltä keräämääni sarjaa - näitä lautasia olen löytänyt myös pastellinsävyisinä siniharmaina!

Ei kattamisen tarvitse olla vakaa - kauniin ilmeen pöytään saa vaikka käyttämällä jokaisessa setissä eriväristä, pastellinsävyistä, posliinilautasta! Varsinkin pääsiäinen on mielestäni lasten juhla - kattauksestakin saa loistaa hauskuus, lapsekkuus ja leikkimielisyys! :)
Melko pienellä - yhtä lautasta vaihtamalla - sai kolme aivan eri tunnelmaista kattausta samaan ympäristöön!
Veikkaan, että nämä kulhot - joita siis neljä onnistuin haalimaan alennushyllystä mukaani - tulevat löytämään paikkansa ruokapöydästämme pitkin vuotta! ;)

2 kommenttia:

  1. Kivat kattaukset! Aika pienellä tosiaan saa erilaisen tunnelman ja olen täysin samaa mieltä, ei se ole niin vakavaa.:) Mulla on myös pari kattauskokeilua viikonlopulta tulossa.;D Olin juuri aloittamassa kuvien käsittelyn, mutta eksyinkin blogiisi.:D

    VastaaPoista
  2. Tulipas kauniita kattauksia. Kiva laittaa jotakin mukavaa pääsiäiseksi.- Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...