sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lattia- ja seinälaattoja kosteisiin tiloihin

Kävimme keskiviikkona Bauhausissa pyörähtämässä asioilla, ja samalla vietimme hetken ihmetellen liikkeen laattavalikoimaa.

Olemme nyt vihdoin siinä iloisessa vaiheessa, että on jo lähestulkoon pakko alkaa valitsemaan lattia- ja seinälaattoja kosteisiin tiloihin - yläkerran wc-ja suihkutilaan sekä alakerran saunaosastolle ja kodinhoitohuoneeseen. Koska alakerran sauna, kylpyhuone ja pukeutumistila sekä kodinhoitohuone samassa yhteydessä ovat valmistumassa näistä ensimmäisenä laatoitettavaan kuntoon, pitäisi koettaa keskittyä olennaiseen, mutta silti silmät harhailevat yläkerran wc-ja suihkutilan laattojen perään, sillä mielikuva halutusta tunnelmasta on tuohon tilaan itselle vahvempi.

Jos haluat käydä kurkistamassa ideakuvia, joiden avulla olen koettanut wc-, pesu- ja kodinhoitotilojen tunnelmaa avata myös miehelleni, piipahda tuokio Villa Kotirannan Pinterest -kansioissa:

INSPIRAATIO / INSPIRATION: Kodinhoitohuone / Laundry room

INSPIRAATIO / INSPIRATION: Kylpyhuoneet / Bathrooms

Vaikka tuntuukin välillä vähän turhalle työlle selata sisustuskuvia raksaamisen nimissä, niin on tuohon käytetystä ajasta loppujen lopuksi valtava hyöty - miehenkin mielestä! ;) 

Sopivan tunnelman löytyminen ja sen toteuttaminen omaan kylpyhuoneeseen ei tarkoita löydetyn sisustuskuvan kopioimista, vaan yksityiskohtien, kuten vaikka laatan ladontamallin, poimimista ja soveltamista omaan käyttötarkoitukseen. 

Esimerkiksi tässä on tunnelmakuva, joka meidän molempien mielestä kuvaa haluamaamme tunnelmaa alakerran kylpyhuoneessa:
black hexagon tiles:
http://www.homeadore.com/2014/03/10/esplanade-residence-emilie-bdard-maria-rosa-di-ioia/

Tästä kuvasta olemme poimineet tunnelman ja värimaailman ohessa tuon hexagon -laatan - monelle varmasti herättää kauhukuvia oman lapsuusajan koulujen pesutiloista, mutta sopii meidän makuumme ja tosiaan tuonne vanhan talon kellariin.

Tosin meillä olisi ajatus saumata laatta harmaalla, ei valkoisella, sillä kylpyhuoneen yhteydessä oleva sauna on tarkoitus toteuttaa vanhan pihasaunan henkeen tummana. Tarkoitus olisikin, että tunnelmaltaan molemmat tilat sopisivat yhteen, mutta kylpyhuone pysyisi kuitenkin raikkaana ja valoisana. Kellariin sijoitettu kylpyhuone ei saisi näyttää matalalle tai muutenkaan 'kellarimaiselle', mutta kontrasti värimaailmassa saunan ja kylpyhuoneen välillä ei saisi olla liian suuri.

Apua, osaanko selittää enää yhtään vaikeammin? :D

Noh, Bauhausista löytyi sopiva lattialaatta, jonka olisi tarkoitus yltää pukuhuoneesta saunaan saakka - eli tuo alla olevan kuvan tummanharmaa (yläreunassa) laatta.
Seinälaatta kylpyhuoneeseen on edelleen hakusessa...

Kodinhoitohuoneesta olisi taas tulossa raikkaampi ja vaaleampi - sijaitsee siis oven takana erillään pukuhuonetilasta. Koska tila sijaitsee aivan pukuhuoneen ja kylpyhuoneen vieressä, haluaisinkin tuosta Hexagon -laatasta valkoisen version kodinhoitohuoneen lattiaan (yllä olevan kuvan alareuna).

Koska tila on pieni, eikä siellä ole ikkunaa, tulee valoa saada huoneeseen vaaleilla pinnoilla, sekä hyvällä valaistuksella!

Yläkerran wc- ja suihkutila on tunnelmaltaan meille kaikkein selkein, kuten jo mainitsinkin. Tahdomme siitä vaalean, raikkaan ja hieman nostalgisen, muttemme kuitenkaan retroa. Valkoista laattaa, lattiaan vaalean harmaata 'Marokon laattaa', sekä messinkisiä yksityiskohtia.
White.:
http://www.styleathome.com/homes/interiors/house-tour-modern-eclectic-family-home/a/59029?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=SAH-dd_150225#ss-a4001e1d-c7f2-4822-a8bb-b3d376cdd633-slide-13
When pictures inspired me #130 - FrenchyFancy:
http://frenchyfancy.com/when-pictures-inspired-me-130/


Olin ensin ajatellut tällaista tiililadottua 10 x 30 laattaa yläkerran wc- ja suihkutilan seinään, mutta...
...Kun näimme tämän (alla oleva kuva) Metro -laatan, olimme molemmat myytyjä. Tässä se on! Kaunis kiiltävä pinta, muotoilu laatassa tuo elävyyttä seinään. Tässä laatassa myös tuo 10 x 20 -mitta toimii, vaikka olimmekin ajatelleet hieman pidempää laattaa.
Sopivaa harmaa-valkoista Marokko -kuviolaattaa onkin haastavampi löytää sopivaa, yksi vaihtoehto olisi esimerkiksi tämä Tilesrus -nettikaupan Marokon laatta Safi Grey, mutta mies ei oikein innostu tuosta 20x20 laatasta lattiaan...
Marokkolainen Laatta Safi Grey 20X20http://tilesrus.fi/laattashop/marokon-laatta-safi-grey-20x20/

Bauhausissa oli kuvioinniltaan ja värimaailmaltaan juuri täydellinen laatta valikoimassa, kun vain laatan koko olisi ollut isompi. ja kuvio myöskin yhdessä laatassa suurempi. Eli siis tällainen, mutta ihan erilainen! :D
Olen aikoinaan löytänyt keittiöremonttiin täydelliset laatat Lahden Kaakelikeskuksesta, joten sinne koetan miehenkin saada seuraavaksi houkuteltua... Tarvetta tuolle kuviolaatalle olisi ~4m2, joten isosta määrästä ei onneksi puhuta.

Ja kun laattaosastolla olimme, nappasin vielä valokuvan tällaisesta valkoisesta kivimosaiikista, jota tahtoisin olohuoneeseen pönttöuunin ympärille sen perinteisen pelti- tai laattavaihtoehdon sijaan. Mies nyökytteli hyväksyvästi tämänkin kohdalla, jes! :D
Pienin askelin eteenpäin raksalla siis... :)

7 kommenttia:

 1. Ihania laattoja! Tykkään erityisesti tosta Bauhausin kuviolaatasta! Onko se 10x10? Muistatko yhtään m2 hintaa? Mistä Bauhausin myymälästä löytyy?

  VastaaPoista
 2. Nyt täytyy huomenna palata asiaan ja tarkistaa koneelta kuvista, näkyikö jossain hintalappua! ;) Kooltaan oli juu 10x10, mutta tämä laatta oli osa kokoelmaa, eli samassa laatikossa oli useita erilaisia, samaan teemaan kuuluvia laattoja. Ja täytyy vielä kysäistä myös mieheltä, missä Bauhausissa käytiinkään - hän oli ratissa, ja nuo Helsingin suunnan alueet mulle hieman vieraita vielä... ;)
  Mutta palaan tähän pikemmiten! :)
  P.s. Samassa Bauhausissa oli mieletön valikoima todella kivoja valaisimia, vink vink!

  VastaaPoista
 3. Hei, hintaa en valitettavasti löytänyt laatalle, mutta Vantaan Bauhausissa näitä oli! :)

  VastaaPoista
 4. Hei, löysin juuri blogiisi! Olemme itsekin uudistamassa omaa kodinhoito-, pesuhuone ja sauna yhdistelmää. Tosin meillä tuo pesuhuone ja kodinhoitonurkkaus ovat samassa pienessä tilassa! Ihania ideoita sinulla. Noita marokko -henkisiä laattoja minäkin olen ihaillut, mutta luulen, että niihin kyllästyisin nopeasti. Missäpäin Mäntsälää muuten asutte? Me tässä Keskustan tuntumassa Riihenmäen alueella! Olisi nimittäin kiva tavata samanhenkisiä sisustuksesta kiinnostuneita ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan itse luottaa siihen, että kun tila muuten selkeä ja vaalea, ei kuviolaattaan lattiassa kyllästy niin helposti - varsinkin, kun koettaa valita laatan, jonka väreissä ei olisi suuri kontrasti keskenään. :)
   Mielellään kuulisin ideoistasi remontissasi - toisten suunnitelmista löytyy monesti ideoita omaankin! ;) Keittiöitä olen suunnitellut useampia jo aiempiin koteihin, mutta ensimmäistä kertaa olen kylpyhuoneen kimpussa - joten kaikki ideat ovat tervetulleita!
   Me asustelemme täällä Mäntsälän sivukylillä, mutta lyhyen ajomatkan päässä Mäntsälän kahviloista - samanhenkisiä sisustusihmisiä ei ole juttukavereina liikaa! ;)

   Poista
 5. Ihania inspiraatiokuvia! Minun sisareni myös aloittaa nyt remontin kotonaan, ja heillä on ammattilainen etsinnässä, joka tekisi laatoituksen. Osan töistä varmasti tekevät itse, mutta tuo on semmoinen, ettei heiltä taitoa löydy. Ellen ole väärin käsittänyt, heilläkin on toiveena omaperäinen lopputulos sekä hieman erikoisemmat laatat. https://www.remonttioulu.fi/remontti/sauna-ja-kylpyhuoneremontit

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...