lauantai 12. maaliskuuta 2016

DIY: lastenhuoneen valaisin pienellä budjetilla

Tästä DIY -projektista, joka eteni rauhallisen varmaa tahtia, laitoinkin projektin mittaan muutamia vihjailevia valokuvia Villa Kotirannan -Facebook sivulle. Ja tässä nyt viimein valmis DIY -valaisin:
Makuasioista ei voi kiistellä, joten rohkeasti sanonkin, että omaan makuuni juuri passeli - ja sopii hauskasti lastenhuoneeseen! Postauksen lopussa onkin valokuvia valaisimesta lopullisessa ympäristössään.

Tämä projekti polkaistiin käyntiin onnekkaiden tähtien alla, sillä kun viimein keksin millaisen valaisimen pienimmän pojan huoneeseen haluaisin, löysin parin tunnin kuluttua Mäntsälän kirpputorilta juuri täydellisen valaisimen kehikon! :) Koska oikeasti käy niin, että löydät juuri sen, mitä tarvitset - ja vielä parilla hassulla eurolla!?!

Tällaisesta lähdin liikkeelle:
Hassuun puuvillapussiin huputetusta valaisimesta jäi käteen kaunis kehikko, joka oli vanhojen hyvien aikojen malliin kieputettu jokainen ranka erikseen käsityönä ohuella puuvillanauhalla - ja jokaisen puuvillalangan pää oli päätelty pienin käsintehdyin tikkauksin...! Hetki meni purkaessa, vaikka saksien kanssa ahersinkin...
Nauhojen alta paljastui kauniin kulunut, kermaisen vaalea metallikehikko, jonka olisin ehdottomasti jättänyt sellaisekseen, jos valaisin olisi ollut tulossa makuuhuoneeseemme. Pienimmän pojan huone on väritykseltään puhtaan valkoisen, mustan ja keltaisen yhdistelmä, joten rustiikkinen pinta joutui jäämään maalikerroksen alle.
Clas Ohlsonilta kävin hakemassa tällaisen mustavalkoisen lampunpitimen ja kangaspäällysteisen johdon hintaan 9,99€, eli tähän mennessä projektiin oli mennyt hurjat ~12€...!
Jouduin pidemmän aikaa miettimään johdon väriä, sillä valinnanvaraa oli hurjasti, mutta päädyin lopulta tähän siksak -kuvioiseen mustavalkoiseen johtoon.
Seuraavaksi kaivoin esiin puupallot, jotka olin ostanut jo aiemmin Kärkkäiseltä, muistaakseni alle 4€ maksoi 10 pallon paketti. Lisäksi kävin hakemassa spraypullon mattamustaa maalia, olisikohan sekin maksanut alle 4€/prk. (Muistathan spraymaalia ostaessa tarkistaa, että kyseinen maali sopii myös puupinnoille!)

Koska puupalloja onkin hieman hankalampaa spraymaalata siististi, pujotin pallot pitkiin mehupilleihin. Kannattaa jättää reilu väli pallojen välille, jotta saat siistin ja tasaisen lopputuloksen jokaisen pallon kaikille puolille.
Maalasin muutamia palloja myös valkoisiksi, mutta lopulliseen valaisimeen päätyivätkin sitten vain mustat pallot - joiden maalaamisesta en tietenkään muistanut ottaa valokuvia... :)
Sitten vain reilu aika antaa sekä spraymaalatun kehikon, että pallojen kuivua - ja tarvittaessa useampi kerros maalia!

Lopuksi vain osien kasaus yhteen, pallojen pujotus johtoon ja valaisin kattoon! :) Olipa helppoa, nopeaa ja halpaa - rahaa meni lopulta aika tarkalleen 20€ koko valaisimeen!
Iso lamppu löytyi kotoa jo valmiina, joten valaisin saatiin heti käyttöön! Kiitos miehelle asennustyöstä... ;)
Hyvillä mielin voin todeta, että olen todella tyytyväinen lopputulokseen! :) Kannatti lähteä kokeilemaan!

...Nyt kirpputoreja taas uusin silmin katselemaan... Ehkä se kamala 80-luvun kattovalaisinhirvitys satiinihampsuineen, joka aiemmin on aiheuttanut vilunväristyksiä, sisältääkin kauniin kehikon...? ;)


P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

2 kommenttia:

 1. Aika hieno lopputulos, tykkään!:) Ihan heti ei olis voinut arvata, kuinka kaunis kehikko tuon pussukan sisällä piileskeli. Ja oli sulla aikamoinen tuuri!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti kirppiksellä rohjeta kurkistamaan tuon lakanakangasta muistuttaneen nyssäkän sisään! :) Sieltähän löytyi aarre...
   Tuli kyllä omasta mielestä tosi kiva valaisin, ja sopii tuonne pojan huoneeseen hyvin - ja tarkoitus oli tuunata valaisin, joka siirtyisi sitten seuraavassa muuttokuormassakin mukana Villa Kotirantaan! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...