torstai 24. marraskuuta 2016

DIY: Virkattu valosarja [Järvenpään Kukkatalon joulukampanja]


*Yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo


Kuten tämän viikon on blogistani voinut seurata, on erilaiset jouluiset askartelu- ja tuunausprojektit vallanneet sekä blogin, että Järvenpään Kukkatalon - eikä tänäänkään ole tiedossa muutosta totuttuun kuvioon! :)

Veikkaanpa, että Hernepensaskujanne-, Mansikkatilan mailla- ja Kukkala -blogit tulevat myös jakamaan inspiroivia ideoita teille tulevina viikkoina. <3

Yhtenä haasteena Kukkatalon joulukampanjan somistustyössä oli joulukuusen koristelu. Tai no haasteena, ja haasteena - miten asiaan suhtautuu! ;) Itselleni tämä oli ehkä se kutkuttavin osa somistusta, sillä joka ikinen vuosi oman kotimme kuusen koristelevat lapset. Omalla tyylillään. Erittäin värikkäästi. Ilman, että äiti saisi millään tavalla vaikuttaa lopputulemaan....

Ja tuo ilo lapsille suotakoot, sillä joulu on lasten ikioma juhla - ja miten hauskaa heillä onkaan kuusen kimpussa! :)

Tänäkin vuonna, itse asiassa nyt tulevana viikonloppuna, kummitäti saapuu Lahdesta perinteiden mukaisesti meille kokonaiseksi viikonlopuksi - viettämään tietenkin koko viikonlopun mittaista lasten ikiomaa pikkujoulua!

**Vinkvink: Viime joulun pikkujoulutunnelmiin, räväkästi koristeltuun joulukuuseen ja joka vuotisen piparkakkutalokilpailun mestariteoksiin pääset tutustumaan TÄSTÄ.

Tuon viikonlopun aikana kuunnellaan joululauluja, leivotaan ja rakennetaan piparkakkutaloja, syödään hyvin, saunotaan, leikitään, ulkoillaan, laiskotellaan - ja tietenkin koristellaan kuusi. Äiti ei koristeluun saa osallistua - ilmeisesti haluni saada aikaiseksi rauhallinen ja seesteinen kokonaisuus on saattanut minut epäsuosioon näissä koristelutouhuissa, ja hupsuttelevan hauska kummitäti on maailman parasta seuraa ikinä! <3

Joten, ymmärrätte nyt varmasti, miksi hihkuin onnesta päästessäni toteuttamaan MINUN näköiseni joulukuusen kerrankin! :)


Minulle joulu on tänä vuonna luonnonmateriaaleja, kuten sammalta, jäkälää, käppyröitä oksia, höyheniä. Väreinä puhdas lumenvalkoinen, tumma vihreä, vaalea puu, ruskean ja harmaan sävyt.

Tähän talviseen metsämaisemaan, ja minun henkiseen piilopirttiini sopivat myös virkatut ja neulotut elementit, tuomaan pehmeyttä ja lämpöä.

Pyörittelin pitkään ajatusta valosarjan tuunaamisesta, sillä tahdoin kuuseen valonlähteen, josta pehmeästi leviäisi valoa kuusen oksille, eikä kirkkaina yksittäisinä 'tähtinä'. Ensin ajattelin pyöritellä vesi-liima -seoksen kanssa puuvillalankaa pienien ilmapallojen päälle, ja askarrella siten pallovalot kuuseen, mutta lopulta virkkaaminen vei tämän naisen taas kerran mennessään.

Muutaman kokeilun ja  purkamisen jälkeen löytyi täydellinen tapa virkata pikkuiset 'huput' valosarjoille. Eräs blogin lukija kommentoikin maanantain postaukseen, että nämä näyttävät kuuraisilta kävyiltä kuusen oksilla. Totta!


Valitsin tähän virkkaustyöhön valkoisen Novitan Kotiväki Kartano -puuvillalangan. Yksi kerä riitti loistavasti 40 hupun virkkaamiseen, ja tähteeksikin jäi.

Kerän etiketissä lukee koukun kooksi 1,5-3, mutta toteutin nämä huput koukkukoolla 1,25.Vaikka teen paljon käsitöitä, ja osaan ohjeita noudattaa, en ole juurikaan virkkaustöiden ohjeita kirjoittanut ylös - saati ohjekuvaa piirtänyt - joten olkaa armollisia, ja kysykää, jos huomaatte virheen ohjeessani! :)


Tästä se lähtee:VIRKATTU VALOSARJA


Seuraa alla olevaa ohjetta, sekä piirroskuvaa.


Virkkaa aloitusketjuksi 8 ketjusilmukkaa (kjs) ja yhdistä renkaaksi 1 piilosilmukalla (ps).

1. KRS: Virkkaa 3 kjs, ja sen jälkeen renkaan ympäri 12 pylvästä. Sulje kierros 1 ps (vihreä soikio kuvassa) kierroksen alussa virkattuun 3kjs:aan.

2. KRS: Virkkaa 3 kjs, sulje lenkki 1 ps (punaiset soikiot) pylvääseen niin, että yksi pylväs jää väliin. Toista 5 kertaa (kierros loppuun).

3. KRS: Virkkaa 3 ps seuraavan kjs-kaareen (siniset soikiot). Virkkaa 3 kjs, sulje lenkki 1 ps (keltaiset soikiot) seuraavan kjs-kaareen. Toista 4 kertaa. Virkkaa 3 kjs, sulje lenkki 1 ps kierroksen alun 3 ps:n (sniset soikiot) keskimmäiseen silmukaan.

4. KRS ja kierrokset siitä eteenpäin: Virkkaa 3 kjs, sulje lenkki 1 ps seuraavan kjs-kaareen. Toista, kunnes työsi on haluamasi pituinen.

VIIMEISTELY: Katkaise lanka, vedä silmukan läpi ja kiristä. Päättele lanka.

Lopuksi sujautat valosarjan valopään virkatun hupun pohjassa olevan aukon läpi.

Tuosta samaisesta Novitan Kotiväki Kartano -puuvillalangasta virkkasin tuon alla olevassa asetelmassa kuvun alle sijoitetun liinankin - yksi kerä lankaa oli siis todella riittoisa!

Ohjetta tuohon liinaan ei valitettavasti ole, sillä virkkasin sen ihan vapaalla kädellä ja ilman ohjeita, mutta hihkaiskaa alle kommentteihin, jos ohjeen (kera paremman valokuvan) kaipaatte, niin voin sellaisen myös laittaa jakoon! :)


Tänä vuonna joulukuusi olohuoneessamme tulee noudattamaan vielä vanhaa kaavaa, eli ihan hullu härdelli ja värien sekamelska, vaikka muuten sävyt tilassa ovatkin lähempänä tätä Järvenpään Kukkatalon somistuksen maailmaa. 

Tosin ainahan meidän koti sellainen väriläiskien täyttämä on, kuten vaikka viime sunnuntain postauksen kuvista näkyy - sama lipasto, samaa värimaailmaa, mutta sillä lailla kotoisasti vähän vinksinvonksin... ;)


Luvassa vielä muutama DIY-idea ennen kampanjaviikkoni päättymistä, mm. nuo yllä olevassa kuvassa näkyvät himmelikoristeet, sekä adventtikalenteri. Myös vinkkejä, kuinka paketoida lahjat tähän samaan tyyliin, tiedossa loppuviikosta!

Ja tuon pöydällä näkyvän, vanhasta kirjasta tuunatun, joulukorttitelineen ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.


******************


Muistathan osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkiasi somistetuista kuusista, joko Järvenpään Kukkatalon myymälässä, tai Kukkatalon Facebook -sivuilla. Osallistuneiden kesken arvotaan 2kpl 50€ lahjakortteja.

Lisäksi voit osallistua tämän viikon ajan (kilpailu voimassa sunnuntaihin 27.11.2016 klo 15:00 saakka) lukijakilpailuun blogissani - osallistuminen, säännöt ja tarkemmat ohjeet kilpailuun täällä - osallistuneiden kesken arvotaan sunnuntaina illalla 50€ lahjakortti!

Muistathan myös, että viikoittain vaihtuvista kampanjatuotteista saa myymälässä -20% alennusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...