tiistai 15. marraskuuta 2016

Talvista tunnelmaa kotiin

Talvi on ehdottomasti yksi suosikeistani, kun vuodenajoista puhutaan - siis tällaisena raikkaana ja runsaslumisena, kuten lapsuuteni talvet aikoinaan Pohjois-Savossa.

Ja pakkanenkin on vain pukeutumiskysymys. Tai no näin ilman autotallia elävänä pakkanen tuo toki omat haasteensa tuohon arjen työmatkailuun, mutta silti - mielummin rapsakka pakkanen, kuin loskainen ja vesisateinen loppuvuosi!


Täällä Mäntsälän maaseudulla tuota lunta on tullut mukavasti, ja kovasti lasten kanssa toivomme, että lumi on tullut jäädäkseen! Odotellen perjantaita, ja viikon vapaapäivää - kenties kaivamme viimein rattikelkan ja pulkan esiin, ja suuntaamme läheiselle mäellä mäenlaskuun.


Kotiakin kovasti jo tahtoisin valmistella talveen - olohuoneessakin on vielä mielestäni aivan syksyinen tunnelma huonekasveineen. Mutta sitä aikaa, voi mistä sitä ammentaisi olohuoneen (ja keittiön) sisustamiseen uudelleen?! :)


Pieni pala onnea - vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa pieni jäkäläpallo onnea ja iloa - löytyi ostosreissulla paikallisesta kukkakaupasta, Mäntsälän Kukasta. Tuosta liikkeestä onkin tullut yksi ehdoton suosikkini tässä omalla 'kylällä' asioidessa! Loistava palvelu, mieletön ammattitaito ja alati uudistuva, mielenkiintoinen valikoima kauniisti aseteltuna esille, houkuttelee ainakin tätä kuluttajaa poikkeamaan liikkeeseen sisälle ihmettelemään.

Viikonloppuna liikuin pienimmän pojan kanssa asioilla, ja poikkesimme liikkeeseen ihastelemaan upeaa, vaahtokarkin sinistä orkideaa - ja siinä samalla huomasin nämä kauniit jäkälä ja sammalpallot korissa:


Jäkäläpallojen sisään on kätketty valkoinen amaryllis, ja sammalpallojen sisään punainen!


Kun vielä lisäksi kuulin, ettei tämä asetelma vaadi MINKÄÄNLAISTA hoitamista - ei kastelua, sumuttelua, tms - vaan sen voi asettaa sellaisenaan vaikka tarjottimelle sohvapöydälle odottelemaan kukan ilmestymistä esiin, olin aivan myyty!

Yksi kaunis valkoisen kukan sisältävä jäkäläpallo siirtyi sen kummempia empimättä ostoskoriin.

Vinkiksi tosin sain, että pallo kannattaa kertaalleen uittaa lämpimässä vedessä, jolloin amaryllis aktivoituu paremmin kasvamaan.


Pienen pohdinnan jälkeen jäkäläpallo löysi paikkansa keittiöstä, kummituspuun ja kynttilöiden muodostamasta asetelmasta.


Voi olla, että kun varsi ilmestyy esiin jäkälän keskeltä, joudun miettimään pallolle tukevamman alustan, jossa kukka ei painollaan kaada palloa. Mutta toki en tiedä, miten pitkällä varrella tämä amaryllis tulee kasvamaan - ilmeisesti kastelu pidentäisi vartta, joten siksikään ei kannata lähteä ehdoin tahdoin vettä tälle antamaan.


Hieman talvisempi ilme jo keittiössä - ihan pienillä jutuilla; tuunaamani valosarja ovenpielessä, harmaata ja hopeaa yksityiskohdissa, pehmeää tunnelmavalaistusta kynttilöin...

Oi, ihanaa, se on talvi taas! :)


4 kommenttia:

 1. Ihana idea, tuollaista voisi kokeilla itsekin!

  VastaaPoista
 2. Kiva pallo, kaunis. Teillä on paljon lunta. Meillä näkee maassa vähän vain valkoista. Taitaa sekin sulaa pois, kun on luvassa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on loppuviikkoa kohti suurin osa lumesta jo sulanut vesisateiden mukana pois... :( Höh! Mutta sen verran ehti jo talvisia päiviä olemaan, että talvista sisustusta piti alkaa muokkaamaan sisällä! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...