sunnuntai 20. marraskuuta 2016

DIY: Trikookuteista mukinaluset vaikka pikkujoululahjaksi

Tämä viikonloppu on niin hurjan jännittävä - viimeisiä päiviä aikaa valmistella joulukoristeita ja viimeistellä tuunausprojekteja, ennen tämän iltaista somistusoperaatiota Järvenpään Kukkatalolla!

Huomenna siis starttaa Villa Kotirannan viikko Järvenpään Kukkatalon joulukampanjassa - en tiedä miten saan unta ensi yönä.... :)

Parhaiten jännitykseen auttaa käsillä puuhastelu - yleensä minulla virkkaus tai neulominen - joten tänä viikonloppuna onkin tullut iltapuhteita tehtyä ihan ennätysmäärä!


Helppo, nopea ja ihanan talvinen DIY-askare on trikookuteesta virkatut mukin- tai lasinaluset!


Kannattaa oman käsialan ja trikookuteen paksuuden mukaan hieman testailla sinulle sopivaa silmukkamäärää, mutta totesin meidän mukeille sopivan tällaiset 8 silmukan aluset.

Eli otin käyttöön kirppislöytöni; paikalliselta Facebook -kirppikseltä ostamani trikookuteet, sekä kirpputorilta euron hintaan ostamani paksut, koon 7, puupuikot.

Loin 8 silmukkaa puikolle (huom: en tehnyt silmukoiden luomista perinteiseen tapaa kahdelle puikolle, vaan suoraan yhdelle, jolloin reunan silmukat eivät jääneet liian löysiksi), ja neuloin jokaisella kierroksella kaikki oikein, kunnes työ oli neliön muotoinen. Sitten vain silmukoiden päättely, ja harsien nurjalle puolelle aloitus- ja lopetuskuteen päättely.

Aikaa taisi mennä palttiarallaa se 10-15min/alunen - vähän riippuen siitä, kuinka mielenkiintoinen kohtaus illan elokuvassa oli parhaillaan menossa... ;)


Näitä voisi pyöräyttää illassa vaikka neljät lahjapaketteihinkin - ihanat lahjat vaikka kylään viemisiksi. Tai miksei joululahjaksikin, vaikka kera ihanien mukien ja joulukahvipaketin, kasattuna kauniiseen koriin.


Vähitellen joulua olen tänne kotiinkin saanut laiteltua - tai ehkä enemmän talvea varten koristellut, kuin suoranaisesti joulua. Otan mielellään jo marraskuussa talven vastaan, ja pakkaan pois maaliskuun tuntumassa, kun lumetkin alkavat sulamaan.

Yleensä sisälle tuotu kuusikin on enemmän talvipuu, kuin joulukuusi. Tosin sen mies olisi valmis heittämään takaovesta jo joulupukin mukana samalla oven avauksella... :)


Tänä vuonna kävin taittamassa pienen kuusen olohuoneeseen jo näin ennen joulukuuta, jotta hieman havun tuoksua saatiin tupaan.


Joulu on lasten juhla, ja kotoilun aikaa. Värejä, valoja, talvisia tuoksuja, hyviä makuja ja laatuaikaa koko perheen voimin!

...Sopivassa suhteessa myös käpertymistä rauhoittumaan neuletyön pariin tuohon ikiomaan nurkkaukseeni, jonka möbleerasin perjantaina paikoilleen! ;)

Muutama huonekalu uudelle paikalle, vähän talvisempaa värimaailmaa ja talvisempaa tunnelmavalaistusta uuden valosarjan myötä (tuo ihana luonnonsävyjä ja turkoosia toistava pallovalosarja löytyi ruokaostoksia tehdessä paikallisesta marketista) - ihan kuin uudessa kodissa taas asuisi!
Rentouttavaa sunnuntaita kaikille - ja voimia uuteen viikkoon! 

Palataan blogin ääreen jälleen huomenna jouluisin valokuvin - huomenna käynnistyy myös lukijakilpailu, jossa palkintoja lahjakortti Järvenpään Kukkataloon, vinkvink!

Ja loppuun vielä pienimmän poikani, 1v9kk kuvausassistenttini, luoma sommitelma - aika hienosti valitsi teemaan värimaailmaltaan sopivan ukon! ;)1 kommentti:

  1. Nuo olis tosi kivat meilläkin, kun on lasikansi pöydässä. Nuo tekis aika nopsaan kun on paksu lanka :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...