tiistai 22. marraskuuta 2016

DIY: Tähti puuhelmistä [Järvenpään Kukkatalon joulukampanja]


*Yhteistyössä Järvenpään KukkataloTämän kampanjaviikon johdosta olen joutunut kaivamaan omistamiani joulukoristeitani esille, ja totesinkin lopulta, ettei sesonkilaatikosta hirmuisesti tämän vuoden tunnelmiin löytynyt käyttökelpoisia koristeita...

Pallovalikoimasta löytyi glitteriä, punaista, kultaista ja kiiltävää hopeaa. Räväkkää turkoosia, pinkkiä ja jopa mustia helminauhojakin. ....Eli ei niin yhtään mitään, mikä olisi inspiroinut tänä vuonna...

Tuosta sesonkilaatikon (tai parin) läpikäymisestä kävi muuten ilmi, että olen hamstrannut ihan käsittämättömän määrän joulukoristeita! Tästä on syyttäminen aiemman kotini häkkivarastoa, joka oli toimi enemmänkin siis tavaroiden loppusijoituspaikkana, kuin näppäränä käsivarastona. :) Tiedättehän, se klassinen tapaus; viet joulukoristeet pyhien jälkeen sinne kellariin, auton renkaiden ja viimeiset kymmenen vuotta purkamatta olleiden viimeisten (ja unohtuneiden) muuttolaatikoiden sekaan, ja seuraavana jouluna on yksinkertaisesti helpompaa vain ostaa kaikki uudelleen, sillä ei ole pienintäkään toivoa, että a) löytäisit varastosta mitään tai b) edes mahtuisit varaston ovesta sisään...

No mutta, Järvenpään Kukkatalon somistustehtävän myötä sain hyvän syyn varata hetkisen aikaa yksinoloon lasten nukahdettua, ja uppoutua yhteen lempipuuhistani; askarteluun!

Löysin jo aiemmin Kukkatalon myymälässä käydessäni nämä kauniit valkoiset puutähdet, joita myydään 20kpl pakkauksissa (uossa paketissa on lajitelma tähtiä neljässä eri koossa). Käytinkin näitä tähtiä somistuksessa - lisää valokuvia tuosta somistuksesta postauksen loppupuolella - lisäsin vain juuttinarusta ripustuslenkit.


Näistä valkoisista tähdistä inspiroituneena pyörittelin viime viikonloppuna kotoa löytyneitä pieniä puuhelmiä, ja päädyin askartelemaan pienet tähdet, ohutta rautalankaa apuna käyttäen, vanhaan oksaan roikkumaan.


Todella helpot toteuttaa, ja aikaa ei yhden tähden tekemiseen yli kymmentä minuuttia mennyt. Onnistuu jokaiselta!


Ja jotta sinunkin olisi helppo näitä askarrella, piirsin teko-ohjeet vaihe vaiheelta, olkaa hyvät:TÄHDET PUUHELMISTÄ


1. Riippuen puuhelmien koosta, leikkaa n.30-40cm pituinen pätkä ohutta (askartelu)rautalankaa.
Pujota 12kpl helmiä rautalankaan niin, että ne sijoittuvat rautalangan toiseen päähän.


2. Muotoile helmistä ympyrä, ja kieputa rautalangan päitä muutaman kerran toistensa ympäri.


3. Pujota 3kpl helmiä rautalangan pitkään osaan.


4. Pujota rautalangan pää ympyrässä olevan helmen läpi niin, että väliin jää yksi helmi (kts. alla oleva kuvan punaisen langan kulkureitti).


5. Kiristä rautalankaa niin, että aiemmat 3 helmiä asettuvat napakasti paikoilleen, muodostaen kolmion muotoisen sakaran. Pujota rautalankaan uudet 3 helmeä.


6. & 7. Pujota jälleen rautalangan pää ympyrässä olevan helmen läpi niin, että väliin jää yksi helmi (kts. alla oleva kuvan punaisen langan kulkureitti). Toista tätä, kunnes koko ympyrä on käyty läpi, ja lisätyistä helmistä on muodotunut viisi sakaraa.8. Kun kaikki sakarat ovat valmiit, ja rautalangan molemmat päät ovat taas samassa kohdassa, pujota pidempi rautalangan pää alla olevan kuvan mukaisesti (sininen lanka) yhden sakarahelmen läpi.


9. Tee jäljellä olevasta rautalangasta ripustuslenkki, ja pujota rautalangan pää saman sakaran kolmannesta helmestä läpi, kohti ympyrän keskustaa (alla olevan kuvan sininen lanka). Kieputa rautalankaa ympyräosion rautalangan ympärille (helmien väliin) ja tuikkaa rautalangan päät piiloon lähimmän helmen sisälle.


Ja tällainen on lopputulos - helppoa ja nopeaa askarrella vaikka illalla television äärellä istuessa:Samalla ohjeella valmistuvat tähdet vaikka valkoisista helmistä, tai räväkämpään kotiin värikkäistä puuhelmistä! Mustavalkoiseen sisustukseen keltaisista puuhelmistä pienet väriläiskät. Tai mattavalkeat tähdet, silkkinauharuseteilla kuusen ripustaen.

Olisin enemmän kuin iloinen, jos kokeilet ohjettani, ja jakaisit valokuvan lopputuloksesta joko Instagramissa #villakotiranta #tuhansiaideoita @jkukkatalo, tai Villa Kotirannan Facebook -sivuilla! <3 Millaisen tähden sinä inspiroiduit tekemään?Lupasinkin tuossa postauksen alkupuolella jakaa lisää valokuvia noista valkoisista puutähdistä, joita käytin Kukkatalon somistuksessa.

Ison joulukuusen lisäksi toin somistettavaan tilaan perinteisen, pienen, luonnonkuusen, jonka sijoitin vanhaan valkoiseen koriin. Korin täytteeksi nostelin syksyllä talteen keräämiäni männynkäpyjä, ja oksille ripustin eri kokoisia valkoisia tähtiä juuttinaruilla roikkumaan.


Osan tähdistä ripottelin myös lipaston päälle koottuun asetelmaan, vanhan puutarjottimen päälle. Tuohon asetelmaan löytyivät kauniit kynttilät Kukkatalon valikoimasta - nuo kuusikynttilät ovat omat suosikkini tähän talveen - samoin kuin iso lasikupu.

Lasikuvun alle virkkasin samasta langasta kuin kuusen valosarjojen huput, pienen liinan, johon virkatessa kiinnitin myös pieniä puuhelmiä - niitä samoja, joita käytin noissa helmitähdissäkin.

Nuo kauniit höyhenet juuttinarussa ovat myös Kukkatalon myymälästä, ja tuunasinkin herkät pakettikortit yhdistämällä ne ruskeisiin riippulappuihin.

Taustalla rustiikkisissa saviruukuissani valkoiset minitulilatvat, ja oikeassa reunassa harmaanhohteinen hopealanka.

Ja etualalla oleva kulunut pieni metallipurkki myöskin vanhoja kirpputorilöytöjäni - tuomassa sopivasti särmää ja ajan patinaa asetelmaan.Olen Järvenpään Kukkatalon myymälässä paikalla keskiviikkona, eli huomenna, 23.11.2016 klo 17-19. Tervetuloa paikalle ihmettelemään somistustani, ja hakemaan vaikka askarteluvinkkejä! Kerron mielelläni tarkemmin, kuinka somistus syntyi, miten DIY-ideani on toteutettu ja autan vaikka löytämään somistuksessani käytettyjä tuotteita myymälän laajasta valikoimasta pukinkonttiin. :)

Täältä tarkempia tietoja!******************


Muistathan osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkiasi somistetuista kuusista, joko Järvenpään Kukkatalon myymälässä, tai Kukkatalon Facebook -sivuilla. Osallistuneiden kesken arvotaan 2kpl 50€ lahjakortteja.

Lisäksi voit osallistua tämän viikon ajan (kilpailu voimassa sunnuntaihin 27.11.2016 klo 15:00 saakka) lukijakilpailuun blogissani - osallistuminen, säännöt ja tarkemmat ohjeet kilpailuun täällä - osallistuneiden kesken arvotaan sunnuntaina illalla 50€ lahjakortti!

Muistathan myös, että viikoittain vaihtuvista kampanjatuotteista saa myymälässä -20% alennusta!6 kommenttia:

 1. Kauniita koristeita. Kiitos ohjeesta, taidanpa toteuttaa tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetin piirrellä mahdollisimman selkeät ohjekuvat - helppo tähti tehdä, ei yhtään kertaa käynyt kiukuttamaan! ;) Ajattelinkin kipaista ostamaan muutaman pussin lisää noita helmiä, ja askarrella vielä monen monta tähteä lisää!!

   Poista
 2. Ohje on selvästi laitettu esille. Kivan näköinen tähti tuli noista helmistä. On nuo pikkutähdetkin kauniisti pantu esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että ostaisin valkoisia ja keltaisia puuhelmiä, ja askartelisin pienemmän pojan huoneeseen oman pikkuisen kuusen tähtikoristeineen - näiden tekoon jäi koukkuun! :)

   Poista
 3. Ihana helmitähti!<3 Kuinka ollakaan mäkin näpräsin noista puuhelmistä viikonloppuna, mutta luovuin tähden muodosta, koska en todellakaan keksinyt, miten saisin muodon säilymään.;)) Joten tämä menee tietenkin kokeiluun! Isoista helmistä tuolla ohjeella saisi vaikka kivan pannunalusen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike - ei tainnut olla ensimmäinen kerta, kun ajatukset menneet yksiin... ;) Laita ihmeessä kuvia jakoon, jos innostut kokeilemaan - olisi niin kiva nähdä mitä erilaisia versioita näistä voisikaan tehdä! :)

   Ja tuo isoista helmistä tehty pannunalunen menee itsellä kokeiluun heti sunnuntaina - tarkoitus käydä ostamassa näitä eri kokoisia puuhelmiä iso kasa loppuviikosta, ja isoista helmistä juuttinarulla solmittu puun värinen pannunalunen kuulostaa ihanalle! <3 ...Ja samalla mietin, kestäisiköhän valkoiseksi tai mustaksi maalattu puuhelmi kuuman kattilan alla hyvänä.... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...