lauantai 19. marraskuuta 2016

Lifestyle- ja sisustustrendit vuodelle 2017

Monen muun puuhastelun ohessa olen järjettömän kiinnostunut, mitä maailmalla tapahtuu - alasta riippumatta. Jatkuvaan tiedonjanoon, ja haluun oppia aina uutta, olenkin löytänyt yhdeksi avuksi jatkuvan itseopiskelun, niin webinaarien, seminaarien, kirjojen kuin tutkimusjulkaisujenkin muodossa.

Töiden puolesta olen päässyt tutustumaan esimerkiksi Ukrainan metalliteollisuuteen, Suomen SOTE -uudistukseen ja viimeisimmäksi vietin päivän Paikkatietomarkkinat 2016 -tapahtumassa, kuuntelemassa puheenvuoroja paikkatietoanalyyseista ja niiden hyödyntämisestä niin työhyvinvoinnissa, kuin liikepaikkasuunnittelussa. Inspiroivaa!

Lueskelin jokunen tovi sitten nettijulkaisuina kansainvälisiä tutkimusraportteja ja analyyseja vuoden 2017 trendeistä. Lähdin alunperin selvittämään tulevan vuoden sisustustrendejä, mutta löysin itseni kahlaamasta läpi lähivuosien lifestyle -trendejä - jotka itseasiassa antavat pohjan mm. noille sisustustrendeille.

Materiaalia löytyikin melkoisesti, mutta kaikista lukemistani pystyi hahmottamaan  kaksi selkeästi esiin nousevaa suuntausta, jotka ovat yhteydessä myös toisiinsa; Todellisuuspako arjesta kodista luodun turvasataman keinoin, sekä kiertolaisuus elämäntapana.


2017 trendien avainsanoja ja teemoja ovat mm. nämä:
'Serene ambience'            'Open plan living is out'
            'Elämyksellisyys'      'Anti-digital'
                                                                          'Authenticity'
         'Time out'    'Desire to escape grouds'      
                                                                      'Kotoilu'
Olenkin koettanut tähän alle jaotella löytämäni tiedot ja trendianalyysit mahdollisimman loogisesti - ehkä näistä on hyötyä ja huvia teillekin! :)

Ps. Valokuvat tekstin ohessa ovat löytöjä Pinterestista! Käy kurkkaamassa Villa Kotirannan omaa Pinterest -sivustoa, sieltä löytyy lisää kuvia, jotka sopivat näihin trendeihin.
1. ESKAPISM


[Wikipedia: Eskapismi tarkoittaa todellisuuspakoisuutta. Eskapistit usein tuntevat olevansa pettyneitä todellisen maailman arkipäivän stressiin ja pyrkivät "pakenemaan" sieltä mm. unien, päihteiden, taiteen, mietiskelyn, matkustelun ja/tai fantasioinnin kautta. Termiä voidaan käyttää kuvaamaan ihmisten toimenpiteitä masennuksen ja surullisuuden tunteiden lievittämiseksi.]


Kodin merkitys kasvaa yhä teknologisemmassa ja hektisemmässä elinympäristössä. Koti koetaan paikkana, jonne paetaan arkea, kiirettä ja stressiä. Koti on paikka tyyneydelle, henkiselle rauhalle. Kotona on mahdollisuus hengittää syvään ja olla omaitsensä. Antidigitaalisuus nousee vahvasti esille.

Koti on rauhan turvasatama.

Kodin sisustukseen panostetaan, ja ratkaisuihin, joilla yhä enemmän yleistyvistä pienistä kaupunkikodeista saadaan kotoisia, ja jopa mökkimäisiä pakopaikkoja. Sisustukseen käytetään rahaa, ja materiaaleihin panostetaan.

Etsitään, ja kaivataan autenttisuutta - jopa minimalismia. Luovutaan turhasta ja keskitytään olennaiseen. Henkisen hyvinvoinnin merkitys kasvaa entisestään, ja kotona ladataan akkuja tuleviin työpäiviin ja arjen kiireisiin. Yhä hektisemmässä arjessa irtiottoja otetaan lyhyinä vapaa-ajan hetkinä.

Sisustuksessa siirrytään avonaisista suurista tiloista kohti pienempiä, yksityisiä tiloja. Työynmpäristössä avokonttorien haitat on jo tunnistettu - 'tarkennettua' huonejakoa kaivataanmyös koteihin. Loft ei houkuta enää yhtä paljon, ja sen sijaan kaivataan kotoisia tiloja. Luodaan nurkkauksia, joihin käpertyä ja vetäytyä lepäämään. Halutaan tiloja ja huoneita, 'pesiä', ilman digitaalisia häiriötekijöitä.

Huonekaluissa valitaan rentoja kalusteita, upottavia nojatuoleja ja luodaan jopa 'päivävuoteita' - paikkoja joissa ottaa vaikka rentouttavat päiväunet.

A comfy welcome home #cushions #comfy #potplants:
http://www.planete-deco.fr/2016/06/28/balcon-boheme-dans-appartement-design/

nobody puts baby in a corner.:
http://www.sfgirlbybay.com/2016/11/08/nobody-puts-baby-in-a-corner-2/

Brick wall exposed in living room with rich color palette and tall indoor plants:
http://www.domainehome.com/updated-victorian-loft

Cama colgante y decorativa. #tapicería #decoración:
http://www.elramlahamra.nl/

Materiaalipaletissa orgaaniset ja elegantit luonnonmateriaalit, kuten raaka puu, korkki, nahka ja erilaiset taljat ovat haluttuja. Luonnonmateriaalien avulla halutaan korostaa kodin ja luonnon yhteyttä. Lämpimät materiaalit korvaavat kylmät valkeat sävyt; mattapinnat, savi ja rappaukset tuovat sisustukseen kaivattua lämpöä.

Myös muhkeat neuleet, paksut ja pehmeät matot, sekä lattiatyynyt pysyvät suosiossa.

Textures:
http://www.sfgirlbybay.com/2014/12/09/make-mine-chunky/

New painting - There is light:
http://stylizimoblog.com/

Väreissä tummat vihreän sävyt korvaavat aiemmin muodikkaat sinisen sävyt (Navy, Midnigh Blue). Tummaa vihreää käytetään joko seinäpintana, esimerkiksi makuuhuoneessa, tai yksityiskohdissa tuomassa sisustukseen syvyyttä.

green-is-good-color-habituallychic-027:
http://habituallychic.luxury/2016/11/green-is-good-2016-edition/

That lamp, that color:
http://www.planete-deco.fr/category/petite-surface/?utm_content=buffera917f&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer

Gravity Home: Sunday Inspiration:
http://gravityhomeblog.com/2016/11/13/sunday-inspiration-39/

Tummien vihreän sävyjen rinnalle nousevat myös miedot, jopa puuterimaiset sävyt.

scandinavian interior inspiration | bedroom styling:
http://norskeinteriorblogger.no/

 :
http://provocative-woman.com/2016/09/28/chic-pink-pastel-bedroom-inspirations/

HOME & GARDEN: Mes coups de cœur de la semaine #126:
http://inspirationsdeco.blogspot.ch/2016/05/mes-coups-de-cur-de-la-semaine-126.html#more


2. NOMAD LIFESTYLE

[Kiertolaisuus, kiertävää eämäntapaa harrastavat ihmiset. Tietynlainen juurettomuus.
Wikipedia: Nomadit ovat ihmisiä, jotka eivät asetu vakinaiseen asuinpaikkaan vaan liikkuvat esimerkiksi laiduntavien eläinten mukana. Nomadeista tunnetuimpia ovat paimentolaiset.]


Modernit, urbaanit nomadit ovat nuoria aikuisia, jotka säännöllisesti vaihtavat asuinpaikkaa, ja jotka suosivat aina-muuttuvaa ja uudistuvaa ilmapiiriä ja ympäristöä. He ovat luovia ihmisiä, jotka rakastavat matkustamista ja kaipaavat muutoksia ja vaihtelua.

Kuten eskapistit, todellisuuspakoilijat, myös modernit nomadit pyrkivät pakenemaan pois suurista ihmisjoukoista. Toisaalta kaupungistuminen, kilpailu parhaista työntekijöistä sekä työntekijöiden nopea liikkuvuus yrityksistä toiseen osaltaan ruokkivat liikkuvaa elämäntapaa - juurettomampi nomadi siirtyy luontevasti ympäristöstä, kaupungista tai jopa maasta toiseen.

Taipumus liikkuvuuteen ja  nomadi -elämäntyyli luo tarpeen myös liikkuville kodeille, moduulihuonekaluille ja luovalle, rajoja rikkovalle muotoilulle, jotka mahdollistaa moderni teknologia.

Asuinpaikan, kodin, vaihtaminen säännöllisin välein luo pohjan minimalismille ja selkeälinjaisille tiloille. Nomadi ei haluta omistaa tavaraa, joka sitoo liikaa paikkaan, vaan jopa huonekaluja voidaan vuokrata. Mukana kulkevat huonekalut ovat kevyitä, helppoja siirtää ja toisaalta monikäyttöisiä.

Modular sofa systems | Seating | Bikini Island | Moroso | Werner. Check it out on Architonic:
http://www.architonic.com/pmsht/bikini-island-moroso/1228641

cool blocks. you can buid anytime in a different way:
http://www.coolhunting.com/design/zweed.php

Boxetti Private by Rolands Landsbergs. A modular bedroom that includes a double bed, a bedside table, and a wardrobe. Best of all, it can be controlled with a remote control. The full Boxetti collection also includes a foldable kitchen, a living room, and a study desk. http://www.hongkiat.com/blog/creative-furniture-designs/:
http://www.hongkiat.com/blog/creative-furniture-designs/

Varsinkin Euroopan ja Aasian suurkaupungeissa asuintilojen neliömäärät tulevat pienenemään jatkossakin, ja sisustussuunnittelua haastaa tulevaisuudessa kompaktien kotien pienet asuinneliöt.

Ja vaikka nomadi siirtyy usein asunnosta toiseen, kaipaa tämä liikkuva nuori aikuinen myös kotia ympärilleen. Nomadi yhdistääkin pienissä asuinneliöissä perinteikkäitä ja moderneja elementtejä, luonnonmateriaaleja, selkeitä valkoisia pintoja ja vihertäviä värisävyjä.

#UOONYOU - Urban Outfitters http://www.living-room-ideas.org:
http://www.urbanoutfitters.com/urban/uo-community?cm_re=UOONYOU-_-POSITION_1-_-%0A________________%0A________________%0A____________&crlt.pid=camp.2FJJD5xkWqwg

HOME & GARDEN: My heart strokes of the Week # 126:
http://inspirationsdeco.blogspot.com/2016/05/mes-coups-de-cur-de-la-semaine-126.html

Essential foldout desk to optimize storage + work space in any apartment or small living area. Solid + durable design that folds out when you need it + tucks away when you don't. Features secret storage compartments that lift to reveal plenty of room for pencils, paper + more. Modern + rustic touch to any living space. Content + Care Wood Wipe clean Imported Size Folded up: 13"l x 35"w x 35"h Folded out: 20"l x 35"w x 35"h:
http://theperfectdiy.com/page-shop3.php?data=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 & OUT 2017:


Trendianalyysit korostivat erittäin yhteneväisesti samoja vuonna 2017 nousussa ja laskussa olevia sisustusratkaisuja.


IN:

Lämpimät materiaalit korvaavat kylmät valkoiset pinnat - varo silti liian rustiikkista kokonaisuutta!
- Mattapinnat, terracotta -laatat, muuratut takat, keramiikka
- Raakapuu, rottinki
- Korkki, jopa kokonaisena seinäpintana
- Tekstiileissä jopa sametti

Take a style cue from nature and contrast shape with colour. | H&M Home:
http://www.hm.com/inspiration/fashion/home/natural-graphics

Eclectic scandinavian home styled by Tina Hellberg:
http://www.myparadissi.com/2015/08/eclectic-scandinavian-home.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+myparadissi/dszU+(My+Paradissi)

Square edge terracotta tile contrasting with dark modern joinery. Minimalist furnishings, monochrome colour palette:
http://haw-lin.com/

Tummat vihreän sävyt
- Maalattu seinä, tai vain yksityiskohdissa tuomassa syvyyttä sisustukseen
- Yhdistettynä parkittuun nahkaan, poron taljoihin, messinkivalaisimiin ja pellavaisiin liinavaatteisiin


a bold black accent wall gives a crisp, modern feel View entire slideshow: Accent Walls that Wow on http://www.stylemepretty.com/collection/4066/:
http://www.stylemepretty.com/collection/4066/picture/2028473/


Kodikkuus sisustuksesta, kotoilu
- Nurkkauksia, joihin vetäytyä
- Rentoja huonekaluja, upottavia sohvia, päivävuoteita, lampaantaljoja, muhkeita neuleryijyjä, lattiatyynyjä.

This Pin was discovered by Vegetarian 'Ventures. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.:
http://hotphotography.tumblr.com/post/144711155083/grayskymorning-babes-in-boyland

I miei preferiti della settimana #75 - Interior Break:
http://www.interiorbreak.it/i-miei-preferiti-della-settimana-75/

OUT:

Kupari
- Poistuu kesään 2017 mennessä
- Tilalle mustaa terästä, kiiltävät metallit, industrial -henkinen estetiikka


Marmori
- Marmoria voi tosin käyttää trendikkäästi keksimällä sille uusia, yllättäviä käyttökohteita
- Tilalle raakamateriaalit, maanläheiset tekstuurit, kuten raaka puu, savi, rottinkiTekstijulisteet
- Ovat vuonna 2017 jo cliché.


Viikunapuu (Fiddle Leaf Fig)
- Tilalle oliivipuu


Suuret, avarat tilat - loft
- Tilalle pienemmät, intiimit, yksityiset tilat. Minimalismi. 'Tarkennettu' huonejako myös yksityiskotien pohjiksi. Joustavuutta huonekaluilta, kevyttä muotoilua


Metro -laatat
- Tilalle keittiöön 'finger' tai 'kit-kat' -laatat, eli pitkiä ja ohuita laattoja. Ladottuna vaaka- tai pystyriveiksi.

Milan Design Week: Get Into the Best Villas in Lago Como:
http://roomdecorideas.eu/bathrooms/milan-design-week-get-into-the-best-villas-in-lago-como/

floating sink + white tile + black grout + round mirror:
http://www.notey.com/external/4449116/studio-you-me-revisited-interior-design-product-design-interiors-tiles-bathrooms-australian-design.html


VÄRIT 2017:


Energiset värit, vahvasti yhdistettynä luonnonmateriaaleihin (puu,savi, marmori, kupari)

1. Lämpimät, kutsuvat tilat aavistuksella valkoista. Vintage.

2. Urbaanit metallinsävyt ja karheat tekstuurit. Betoni. Kivet, kuten marmori. Trendikkäät tummat sävyt. Scandinaavisia vaikutuksia. Messinkisiä yksityiskohtia, puupintojen tuomaa pehmeyttä ja lämpöä. Yksinkertainen, selkeälinjainen luksus.

3. Helmenharmaa, elegentit harmaansävyt ja valkoiset. Savi, kivi, raakapuu, betoni.

4. Energiset värit yhdistettynä pehmeisiin pastellisävyihin. Nuorille, leikkisille ihmisille - iloa kaikkiin tiloihin. Rikkaita, leikkisiä värejä ja väriyhdistelmiä.

5. Puhtaat valkoiset sävyt, Graphite Grey, Dusty Rose, yhdistettynä kaneliin ja muihin ruskean sävyihin. Kivet. Sävyt siniharmaasta mustaan.
Oheisesta linkistä pääset yhteen lukuisista väritrendianalyyseista vuodelle 2017; Dulux Colour Trends 2017. Tässä trendiennusteessa on kuvailtu neljä värimaailmaa; Entwine, Construct, Sentience ja Chroma.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inspiroiduitko?

Minä ainakin! Tunnistin itseni välittömästi eskapistiksi - ihanaa, kun vihdoin melkein ihan luvan kanssa saa olla kotoilija, erakoituja, kiirettä kotiin viltin alle piiloutuva! En ole yksin, meitä on muitakin! :)

En sisusta kotiani trendien mukaan, mutta noista värimaailmoista sain monta ihanaa ideaa Villa Kotirantaan. Vuonna 2017 tapahtuva huoneiden seinäpintojen maalaus saattoi saada juur vaikutteita noista värikartoista... ;)

Mitenkäs sinä - oletko eskapisti, moderni nomadi, vai jotain ihan muuta? Mille sinun ja kotisi vuosi 2017 näyttää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...