keskiviikko 23. marraskuuta 2016

DIY: Neulotut ruukunsuojat [Järvenpään Kukkatalon joulukampanja]


*Yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo


Meillä tämä syksy on ollut melkoista haipakkaa; raksaa, lasten harrastuksia, töitä, töitä, töitä, blogijuttuja ja ihan pikkiriikkisen omia harrastuksiakin. Iltaisin, kun vihdoin olemme kaikki päässeet samojen seinien sisään, ei ole juurikaan enää tehnyt mieli hypätä uudelleen ratin taakse ja hurauttaa kyläilemään. Oma koti, oma sohva, oma perhe, oma aika - ihan parasta!

...Kun samaan soppaan vielä lisää reistailevan puhelimen ja pahan tavan unohtaa palata saapuneisiin viesteihin, jos en niihin heti ehdi vastaamaan, niin monet ystävät ovat jääneet viime kuukausina hieman paitsioon...

Mutta elättelen toivoa sosiaalisemmasta tulevasta vuodesta, viimeistään raksan valmistuttua - toivottavasti ensi kesän aikana! :) Irtoaisi enemmän aikaa, ja sitä energiaakin, iltaisin kaikkeen muuhunkin kivaan.

Joulun aikaan tulee piipahdettua kylässä sukulaisilla ja ystävillä - yleensä joulutervehdysten merkeissä. Minäkin koetan aktivoitua tällä saralla, ja toimittaa joulukortin (kenties jopa pienin paketein) henkilökohtaisesti lähimmäisillemme!

Tänään, Järvenpään Kukkatalon joulukampanjan inspiroimana, kerron teille minun ajatukseni, kuinka pienellä vaivalla ja nopeasti - tärkeistä sanoja meille ruuhkavuosissa eläville - teet lahjaksi vietävästä joulukukkasesta, tai vaikka sypressistä, henkilökohtaisemman ja persoonallisemman tuliaisen!


Neulotulla ruukunsuojalla piilotat helposti tuliaiskukkien (muovi)ruukut - eikä kyseessä ole vain kaunis 'lahjakääre'; nämä ruukunsuojat sopivat kerralla useammankin kokoisten ruukkujen ylle (joustoneule), joten lahjan saaja voi myöhemmin samalla ruukunsuojalla huputtaa vaikka huonekasvienkin ruukut talviseen asuun.


Nämä neulomani harmaat ruukunsuojat on neulottu Novitan Seitsemän Veljestä -langasta, puikkokokona 4,5.

Tämän isompaa ruukunsuojaa varten loin 64 silmukkaa, jotka jaoin neljälle puikolle. Neuloin joustinneuletta (2 oikein, 2 nurin, 2 oikein...) niin pitkään, että silmämääräisesti näytti riittävän pitkälle - en siis laskenut kierroksia, sillä suojan korkeushan riippuu ruukun korkeudesta.

Jos et ole varma ruukun korkeudesta (neulot suojat valmiiksi ennen kukkien ostamista), niin neulo mielummin hieman korkeammaksi, kuin arvelisit ruukun korkeuden lopulta olevan; kuten näissä kuvissa, ylimenevä osuus kääntyy kauniisti ruukun reunojen yli, ja reunustaa kasvin, peittäen ruukun mullat.


Käytin somistuksessani näissä neuleruukuissa sypressejä, jotka ovat tarkoitettuja joulukauden koristeiksi - eivät siis niitä isoiksi pensaiksi pihassa kasvavia.

Tämä isompi ruukku nousi vanhan rottinkisen kukkatason ylimmälle paikalle, ja sai ympärilleen Kukkatalon valikoimasta löytyvän oksakranssin, joka toistaa kauniisti muun somistuksen vihertävän harmaita sävyjä, ja talvisen metsän tunnelmaa.


Tämän pienemmän ruukunsuojan neuloin kuten isommankin, mutta vain 48 silmukalla, eli 12/puikko. Minulla oli valmiina kotosalla tuo metallinen sisäruukku, joten pystyin mitoittamaan suojan korkeuden juuri ruukun yläreunaan asti ylettyväksi.


Tuossa kahden yllä olevan kuvan taustalla näkyy kauniissa sinertävän harmaassa ruukussa hieman erilainen kasvi joulusesonkiin. Kyseessä on mehitähti, jolla on hileinen maalipinta, joka itse asiassa hohtaa pimeässä!

...Tämä oli isomman poikani löytö Järvenpään Kukkatalon valikoimasta somistukseen laitettavaksi, ja kauniistihan se istuu asetelmaan. :)


En tahtonut tuoda tähän jouluiseen somistukseeni juurikaan niitä perinteisiä joulukukkia, hyasintteja ja amarylliksia, vaikka omassa kodissani ne ovatkin joka vuotisia klassikoita. Tahdoin kokeilla talvisen ja huurteisen tunnelman luomista, ja mielestäni nuo orkideat (lattialla), vaalea mehitähti ja hopealanka sopivat tuohon maailmaan mukavasti - johon sypressit tuovat vihreydellään syvyyttä.


Olen aivan hullaantunut näihin rottinkikalusteisiin, ja haaveeni somistusta miettiessä olikin muistuttaa, ettei rottinki kuulu ainoastaan kesään, tai ole pyhitetty vain huonekasveille - yhdistettynä vaikka oksakransseihin, sypressiin, hopealankaan ja neuleruukkuun muuttuu tämänkin kalusteen ilme jouluiseksi!

Tuo alimmalle tasolle aseteltu kranssi, ja sen keskelle nostettu hopealanka muistuttavat kesän jäljiltä unohtunutta linnunpesää, minne halla on talveksi pesinyt. :)


Kookkaampaa sypressia ja hopealankaa oli yhdistetty myös Kukkatalon omassa asetelmassa, jonka nostin somistetun tilan toiselle laidalle - sopi täydellisesti tuohon talviseen tunnelmaani. Tällaisen asetelman ottaisin ehdottomasti Villa Kotirannan etukuistin portaille, jos sellainen meillä jo valmiina olisi! :)

...Ehkä ensi talvena... ;)

******************


Muistathan osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkiasi somistetuista kuusista, joko Järvenpään Kukkatalon myymälässä, tai Kukkatalon Facebook -sivuilla. Osallistuneiden kesken arvotaan 2kpl 50€ lahjakortteja.

Lisäksi voit osallistua tämän viikon ajan (kilpailu voimassa sunnuntaihin 27.11.2016 klo 15:00 saakka) lukijakilpailuun blogissani - osallistuminen, säännöt ja tarkemmat ohjeet kilpailuun täällä - osallistuneiden kesken arvotaan sunnuntaina illalla 50€ lahjakortti!

Muistathan myös, että viikoittain vaihtuvista kampanjatuotteista saa myymälässä -20% alennusta!


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...