sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Seinien avausta raksalla

Mies vietti perjantain raksalla tehden lihasvoimin piikkaustöitä, ja lauantaina miesvoimat vaihdetiin hevosvoimiin, kun koneistusta saapui tontille.

HUOM! Korjaus: Mies pyöritteli päätään tätä päivitystä lukiessa ja kehoitti korjaamaan, ettei suinkaan ollut perjantaina käsikoneella raksalla piikannut, vaan timanttilaikalla ajanut uria betoniin oviaukkojen kohdalle - siis pohjustustöitä lauantain piikkausta varten. :) Alkuperäisenä ajatuksena oli ollut myöskin toki piikata omin voimin, mutta päätynytkin ulkopuoliseen apuun.

Kuten aiemminkin ollut puhetta, koetamme mahdollisuuksien mukaan omin voimin ahertaa talon valmiiksi, ja turvautua ulkopuoliseen työvoimaan vain tilanteissa, joissa a) oma osaaminen ei riitä tai b) on vain ajankäytöllisesti järkevämpää tilata apuvoimaa. Tänä viikonloppuna törmäsimme taas kertaalleen tilanteeseen, että itse tehtynä purkutyö olisi kestänyt päiväkausia, kun taas koneella humahti työhön parisen tuntia.

Olemme yläkerran purkutöiden jatkumona siirtyneet myös alakerran kimppuun; muutamaan seinään puhkottu uudet oviaukot, mm. tulevalle kodinhoitohuoneelle.

Lisäksi kylpyhuone ja sauna, joihin aiemmin ollut kulku ulkokautta, ovat tulevaisuudessa ihan normaalisti sisäkautta käytettävissä. Samassa vauhdissa myös sauna ja kylpyhuone vaihtavat paikkaa, jolloin saamme ohjattua kulkemisen kylpyhuoneen kautta takanurkkaan sijoittuvaan saunaan. Hormi vanhan kylpyhuoneen puolella mahdollistaa siis myös puulämmitteiset löylyt jatkossa uudessa saunassakin! :)

Koska alakerran seinien piikkausta piti päästä suorittamaan vanhan saunan ikkunasta, oli minun tehtäväni raksalla lauantaina siirtää aiemmin sisätiloja purkaessa ikkunasta pihalle viskotut puut kauemmas talon vierustalta odottelemaan hävittämistä. Muutama tunti siinä kantamisessa menikin, eikä salille menosta tarvinnut enää haaveilla!

Eli tässä minun panokseni tähän raksaviikonloppuun:
Kodinhoitohuoneen oven paikkaa piikattiin ensin talon toiselta puolelta avatun seinän kautta, keskikerroksen lattiaan puretun aukon kohdalta, mutta tosiaan kylpyhuoneen oven paikkaa piti siirtyä piikkaamaan takapihalta alimman kerroksen saunan ikkunasta.
Tässä yhteydessä irrotimme saunan ja kylpyhuoneen vanhat kuviolasit parempaan talteen odottamaan uusiokäyttöä.
Seuraava urakka onkin käydä nostelemassa sekä viikonloppuna purettujen oviaukkojen betonipaakkuja ja betonin seassa olleita kiviä pois sisätiloista, että vanhoja tiiliä, joita myös kasaantunut alakerran käytävään.

Nuo tiilet on muuten tarkoitus kerätä talteen, puhdistaa ja käyttää ainakin alakerran oleskelu-/leffa-/pelihuoneen takaseinään. Mahdollisimman paljon purettua ja talosta muutenkin löydettyä käyttökelpoista materiaalia on tarkoitus uusiokäyttää remontoinnin yhteydessä.  Kuten esimerkiksi tosiaan ne saunan ja kylpyhuoneen vanhat kuviolasit - niiden uusiokäyttöideasta voit käydä kurkkaamassa tästä.
Päivän raadannelle oli täydellinen lopetus, kun appi oli naapurissa pistänyt saunan lämpenemään, ja pääsimme kaikessa rauhassa nauttimaan anoppilan puukiukaan leppoisista löylyistä, samalla hahmotellen jo ajatuksia seuraavista työvaiheista raksalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...