torstai 4. elokuuta 2016

Talvinen punaherukkahillo -reseptini

Poimimme poikien kanssa ensimmäiset ~4l punaherukoita pihalta, ja jo tuosta määrästä sain keitettyä hilloa koko tulevan talven tarpeiksi tälle perheelle!
Kokeilevana kotikokkina lueskelin muutamia hilloreseptejä niin netistä kuin mummoni vanhoista 1900 -luvun alkupuolen keittokirjoista ja -vihkoista (mummoni käsin kirjoittamina kauniilla kaunolla), ja päädyin lopulta testaamaan ihan omaa sekoitusta!

...Ja, kun maistoin ensimmäisen lusikallisen, vei maku minut suoraan joulumaisemaan, ja hillotäytteisen voitaikinaleivonnaisen ääreen! Reseptini saikin siis nimekseen 'Talvinen punaherukkahillo'.
 
Talvinen punaherukkahillo

1,2l punaherukoita
4dl hillosokeria
3-4rkl vaniliinisokeria
~1rkl kardemummaa
1dl vettä

1. Mittaa siivotut punaherukat kattilaan.
2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään, ja sitten punaherukoiden joukkoon. Hämmennä seosta, kunnes kuivat aineet sekoittuneet marjoihin tasaisesti.
3. Kaada sekaan vesi ja keitä seosta 10min pienellä lämmöllä.
4. Purkita, sulje kannet ja jäähdytä.

Säilytä jäähdytettyä hilloa jääkaapissa, tai kylmäkellarissa.




Vaniliinisokeri pehmentää punaherukan kirpeyttä, ja kardemumma tuo talven maun hilloon. <3

...Veikkaan, että tama maistuu lapsillemyös pannarin ja lettujen kera, varsinkin vaahdotetulla vaniljakastikkeella tai vaniljajäätelöllä murrettuna! ;)
Ja, jottei jäisi vahingossa mielikuvaa, että tämä projekti sujui kuin Strömssöös, niin jaetaan vielä valokuva, jonka julkaisinkin jo kokkailun tohinassa Instagramissa. ...Arvatkaa oliko essu käytössä...? :D


6 kommenttia:

  1. Oi kiitos tästä reseptistä! Olenkin miettinyt mitä ihmettä teen kaikilla marjoilla, kun mehua ei meillä juuri kulu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiva kuulla, että resepti tuli tarpeeseen! :) Meilläkin punaherukkaa pakastettu aina kokonaisena, ja sitten talven mittaan arvottu, että mihin kaikkeen niitä voisi käyttää. Punaherukasta saa myös herkullisen vispipuuron, vaikka pakastetuista marjoista, vink vink! ;)

      Poista
  2. Tuunasin myös muuten hetki sitten raparperista ja kesäkurpitsasta hillon - koetan laittaa reseptin tänne blogiin mahdollisimman pian! Nams!

    VastaaPoista
  3. Onnistuiskohan sama mustista viinimarjoista? Niitäkin löytyy enkä tiä mitä niillä tekis.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...