lauantai 9. tammikuuta 2016

Kurkistus ei-vielä-niin-valmiiseen keittiöömme

Suurin osa muuttolaatikoista on nyt viimein saatu kannettua sisään ja jopa purettuakin, joten huone kerrallaan talo alkaa muistuttaa kotia.

Illalla ennen nukkumaanmenoa katselin uutta keittiötämme ihmetellen, kuinka makuuhuoneessa tapahtunut ilmiö toistuu muissakin huoneissa; uuden kodin pinnat ja huonekoot ovat määritelleet aivan uudenlaisen ilmeen kodin sisustukseen. Vaikka pääsääntöisesti samat huonekalut ja tekstiilit, ym kodin pikku tilpehöörit, ovatkin siirtyneet muutossa kodista toiseen, on niiden sijoittelu huoneisiin muuttunut.

Jos et muista, mille aiemmassa keittiössämme näytti, niin tässäpä pieni muistutus. :)

Lisää kuvia pääset kurkistamaan tästä tai vierailemalla Villa Kotirannan Pinterest -sivulla.

Esimerkiksi aiemmin eteisessä olleet vanhat matkalaukut siirtyivät eteisestä makuuhuoneeseen, ja muutamat olohuoneen taulut ovat löytäneet tiensä keittiöön.

Lisäksi varastosta on tuotu joitakin huonekaluja takaisin käyttöön, ja osa on jopa odotellut autotallissa pääsyä ensimmäistä kertaa käyttöön muuton yhteydessä - kuten keittiön Bonanza tuolit ja ruokapöytä. Vastaavasti varastoon taas on kannettukin tavaraa, esimerkiksi aiemmin keittiötä ja olohuonetta rajannut vanha, raskas senkki.
Koetin miettiä yhtä suurinta muutosta tämän uuden ja vanhan keittiömme välillä, mutta kun kävin kurkistamassa nuo aikaisemman keittiön valokuvat tuolta yllä olevasta linkistä, tajusin, ettei oikeastaan mikään ole enää ennallaan; tumman keittiön sijaan uuden kotimme keittiö on yhdistelmä valkoista ja vaaleaa puuta (mikä onkin mukavaa vaihtelua taas välillä), kaappitilaa on runsaasti enemmän, joten avohyllyistä luovuttiin tässä kodissa - mikä tosin tarkoittaa, että ihanat, kauniit, rakkaat kipot ja kupit on nyt piilotettu kaapinovien taa...

Vanha muutosta toiseen mukana kulkenut valkoinen pöytä Ikean penkkeineen siirtyi varaston puolelle odottelemaan siirtymistä askarteluhuonekäyttöön, ja tilalle nostettiin autotallista tumma Bonanza -henkinen (ei taida ihan aito Bonanza olla tämäkään...) ruokapöytä tuoleineen. Iso senkki on tosiaan myös kannettu varastoon, samoin keittiön vanhat riippuvalaisimet. Ikkunan alla nurkassa ollut kaapelikelasta viritelty kukkapöytä siirtyi olohuoneeseen sivupöydäksi - kukat ovat edelleen vanhassa kodissa odottelemassa pakkasten laantumista, että uskaltaisin ne pakata autoon. 

Isomman pojan oma Ikean lastentuoli poistui muuton yhteydessä luontevasti käytöstä, ja pojasta tuli vielä isompi poika päästessään ihan isojen ihmisten tuolille istumaan - olin tätä muutosta yrittänyt tosin ehdotella jopidemmän aikaa, mutta tuoli oli niin kovin rakas, vaikkakin jo natisi todella huolestuttavan paljon, ettei siitä raaskittu aiemmin luopua.
Mikä on sitten ennallaan...?

Lasiset säilytyspurkit siirtyivät vanhan kodin työtasolta vastaavalle paikalle tänne uuteenkin kotiin. Samoin pikkuisen syöttötuoli löysi tiensä uuden pöydän päätyyn. Keittiön pöydällä on edelleen avian yhtä paljon kaikkea pientä kivaa; lasikipoissa herkkuja ja erilaisissa kupeissa porskuttavat vielä hyasintit - ilman kukkia tosin. Kahvinkeitin, leivänpaahdin, vedenkeitin ja tehosekoitin ovat yhä samat vanhat. Ja, mikä tärkeitä, pöydän ääreen kokoontuvat ihmiset! ;)
Pyörin vielä illalla hetken kameran kanssa hiljentyneessä ja rauhoittuneessa keittiössä - päivisin ei juuri ole ehtinyt enää valokuvaamaan, kun nuo työt taas tälläkin entisellä mammalomalaisella jatkuivat. Jos et ole sattunut huomaamaan, töihinpaluun ja muuton yhdistäminen samaan ajankohtaan on hiljentänyt blogiani - ja tuttujen blogien kommentointia - kun aika on hetkellisesti ollut hieman kortilla pari viimeisintä viikkoa.
Tällaiselle meillä tällä hetkellä näyttää, noin niinkuin suurin piirten! :) Kunhan loputkin keittiön tavarat saadaan haettua vanhasta kodista - ja paikkaansa etsivät tavarat löytävät tiensä tasoilta kaappeihin, lupaan postata kunnollisen valokuvapäivityksen myös tästäkin huoneesta...

P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...