keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Uuden kotimme makuuhuone valokuvina

Kuten eilen lupailinkin, pääsette tänään kurkistamaan uuden kotimme ensimmäiseen 'puolivalmiiseen' huoneeseen! :)

Tällainen uudesta makuuhuoneestamme kahdessa päivässä saatiin loihdittua:
Muistatteko mille aikaisempi makuuhuoneemme näytti? Värimaailma oli musta/valkea/harmaa, johon puu toi hieman pehmeyttä. Huonetta dominoi muhkea sänky hopeisella päiväpeitolla, sekä television vanhan senkin päällä. Lisäksi sänkymme vieressä omassa pinnasängyssään tuhisi pikkuisemme - joka nyt muuton yhteydessä siirtyi nukkumaan omaan huoneeseen!
Lisää valokuvia aiemmasta makuuhuoneestamme voit kurkistaa tästä linkistä, tai Villa Kotirannan Pinterest -sivulta.

Tuo samainen senkki siirtyi myös uuteen kotiimme, mutta pääsi hieman romanttisempaan, ja ehkä jopa nostalgiseen ympäristöön.

Olimme teettäneet vauva-ajan valokuvia molemmista pojista, ja kehystäneet valkoisiin Ikean kehyksiin jo tovi sitten - ja nyt me pääsivät viimein arvoiselleen paikalle esille. Senkin päälle nousi myös isäni vanhasta kodista mukanani kulkenut ikkunanpoka, joka aiemmin roikkui olohuoneemme seinällä, sekä Luhta Home:n kynttilälyhty. 

Myöskin jouluna puisista mitoista askartelemani tähti löysi paikkansa senkin yläpuolelta.

Olin muuten ollut viime vuonna todella kiltti, sillä joulupukki toi minulle kaksi ihanaa Iittalan Kastehelmi -tuikkuastiaa. ...Vaikka mieheni mielestä niitä on jo meillä aivan riittävästi... ;)

Senkin toiseen päätyyn nostin kaksi vanhaa, nahkaista matkalaukkua, jotka olen vuosia sitten löytänyt kirpputorilta muutaman euron hintaan. Erinomaisessa kunnossa olevat laukut piilottavat sisäänsä valtavan määrän valokuva-albumeja ja muistokirjoja, joita ei joka päivä kaipaa esille, mutta ovat kuitenkin helposti saatavilla, jos nostalginen tunne iskee.

Ja vastaavasti toiseen päätyyn toimme varaston uumenista vanhan vaaterekkini, jonka ystäväni on minulle valmistanut vuosikymmen sitten, kun opiskelimme vielä Lahden Muotoiluinstituutissa. Tätä aarretta olen kuljettanut mukanani muutosta toiseen, ja esimerkiksi aikaisemmassa kodissani Lahdessa se olikin kovassa käytössä.Uudessa kodissamme on vaatehuone, jossa on valtavasti hyllytilaa, muttei vaatetankoa, joten rakkaan rekin nostaminen taas esille oli luonteva ratkaisu. Nyt kaikki lempivaatteeni, joita käytän päivittäin, ovat helposti saatavilla, sekä kauniisti esillä. :)


Myös aiemmin kesällä Tori:sta löytämäni Jugoslavialaiset 'Bonanza' -tuolit löysivät tiensä uusiksi yöpöydiksi sängyn molemmille puolille. Aiemmassa makuuhuoneessa meillä oli käytössä Ikean mustat lipastoyöpöydät, mutta ne eivät taas sopineet tähän kotiin ja tämän makuuhuoneen tunnelmaan, joten ne siirtyivät varastoon odottelemaan seuraavaa käyttöönottokertaa.

Yöpöydän virkaa ajavat tuolit toimivat myös helposti saatavilla olevina varatuoleina, jos vieraita tulee enemmän kuin tuoleja keittiön pöydän ympärillä riittää. Voisin kuvitella, että pienimmän poikamme 1v-syntymäpäiväjuhlissa nämä tuolit otetaan hyötykäyttöön...

Tuossa tuolilla on muuten pikkutavaroiden säilyttämistä varten vanha puinen rasia, jonka (joko) ukkini (tai mummoni veli) on itse tehnyt. Täytyykin varmistaa asia itse asiassa isältäni, sillä mummoni veli on tehnyt aikoinaan rintamalla puisen puukkotupen, joka myös löytyy kotoani, mutta muistelisin, että tama rasia olisi isäni isän kädenjälkeä...

Makuuhuoneesta paikkansa löysi myös vanha lasipullo puukehikkoineen, kirpputorilta muutamalla eurolla löytämäni ruskea lasipullo, sekä Finnmarin myymälästä ostamani tekokukat.

Tähän muuttoon valmistauduin huolella viettämälläiltapäivän ystäväni kanssa Ikeassa ihmetellen mm. liinavaatteita. Olen halunnut jo pitkään pellavaiset pussilakanat ja tyynyliinat, ja Ikeassa törmäsin MALOU -pussilakanaan ja tyynyliinaan, jotka ovat 100% puuvilla (alla olevassa kuvassa keskimmäiset tyynyt). Ei siis pellavaa, mutta ilmeeltään pellavaiset ja mukavat käytössä.

Samaan vauhtiin ostin kaksi Ikean perustyynyliinaa sekä lakanan, jotka sointuivat kauniisti noihin MALOU -tuotteisiin. ...Näin valokuvassa nuo perustyynyliinat näyttävät sävyltään hieman punaisemmille, mutta ero ei ole oikeasti noin huomattava.


Uuden makuuhuoneemme värimaailman ja tunnelman määräsi aika pitkälti tilassa jo ollut tapetti, sekä kaunis vanha parkettilattia. Emme aikoneet mitään pintoja muuttaa, väliaikaisessa kodissa kun kuitenkin olemme, vaikka pysähdys tässä osoitteessa saattaakin olla pitkä - riippuu täysin meidän raksausvauhdistamme.

Ei tähän tilaan olisi voinut sitä musta/valkea/harmaata sisustusta tuoda, joka aiemman kotimme makuuhuoneessa vallitsi!

Kyllä täällä hyvät ja levolliset unet saadaan! :)

Tähän postaukseen luvassa vielä jatkoa lähiaikoina, sillä sängyn päätyyn on rakenteilla vielä työpiste. Eli kunhan saamme vielä tuonkin nurkan järjestettyä, kääntyy kamera tuohonkin osaan makuuhuonetta! :)P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

2 kommenttia:

  1. Kauniin kokonaisuuden olet saanut aikaiseksi. Todella kivalta näyttää. Tuo vaaterekki on hyvä idea. Mukavaa pakkaspäivää sinulle Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli hauskaa kehitellä kotoa löytyvistä esineistä (paitsi liinavaatteet piti käydä ostamassa) uuden kodin pintamateriaaleihin sopiva sisustus, joka tosiaan poikkeaa melkoisesti aikaisemman kotimme makuuhuoneesta! :) Ja lopputulos miellyttää ainakin omaa silmää - se taitaakin olla tärkeintä... ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...