tiistai 5. tammikuuta 2016

Muuttolaatikoiden seasta, moi!

Terkut uudesta kodistamme - täältä pahvilaatikoiden keskeltä! :)

Maanantaina aamusta alkaen kannettiin miehen kanssa huonekaluja, laatikoita, Ikean kasseja, pussukoita ja nyssäköitä vanhasta kodista peräkärryyn ja peräkärrystä uuteen kotiin. Muuttomatkaa kertyi huimat pari kilometria, joten ehkä mailman helpoin muutto.

Lisäksi aikaa tyhjentää vanha koti uusia asukkaita varten on pari kuukautta, joten maanantaina keskityimme kantamaan kaikki asumiseen oikeasti tarvittavat tavarat - kuten sängyt, sohvat, telkkarit, pöydät, astiat, vaatteet, jne - ja loput 'varastoitavat tavarat' ehdimmekin läpikäydä rauhassa, ennen siirtoa varastoon.

Vaikka suurimman osan laatikoista olenkin jo saanut purettua, on tavaraa silti lojumassa jokaisella tasolla, odottamassa paikkansa löytymistä...

Suurin 'pulma' iskikin keittiön kaappien kanssa - tiedättehän sen suloisen katkeran tunteen, kun olet kantanut astiat uuteen kotiin, ja pyörit kaapilta ja tasolta toiselle yrittäen hahmottaa, että  'jos kahvinkeitin tulee tähän, mistä saan helpoiten mukit'? Kaappitilaa on tässä kodissa runsaasti, mutta silti pähkäilin pitkään loogista paikkaa kuiva-aineille ja kupeille ja kulhoille - ja nyt mies viettää päivisin aikaa koettaen löytää tarvitsemiaan tavaroita mulle 'loogisista' sijoituspaikoista...! :)

Astioiden hyllypaikkoja määrittää paljon myös astioiden käyttäjät; esimerkiksi kulhoille piti löytää sopivan väljä hyllytila, jotta suurpiirteisiä liikeratoja omaava isompi poika ei kolhi kaappeja/riko kulhoja ottaessaan niitä kaapista...

Kyllä, ihan vain astioiden purkamisesta laatikoista kaappeihin voi saada aikaiseksi rakettitiedettä, jonka ratkaisemikseksi tekisi melkein mieli luoda jo Excel --taulukko... *Olen ihan oikeasti puolitosissaan...* :) Ei ihme, että jokaisessa muutossa noita muuttolaatikoita tuntuu pyörivän nurkissa kuukausikaupalla...

Koetan pikemmiten valokuvata uutta kotiamme, sillä mm. uuden kodin huonekoot pistivät huonekalujärjestykset aikaisempaan kotiin verrattuna aivan uusiksi. Olemme joutuneet nyt yhdistämään esimerkiksi työhuoneen ja makuuhuoneen, ja vaikka tavarat ovat pääasiassa samat vanhat, näyttää esimerkiksi makuuhuoneemme nyt aivan erilaiselle kuin vanhassa kodissa! Lisäksi varastosta on viimein otettu käyttöön mm. kauan odottaneet Bonanza -henkiset tuolit ja pöydät, sekä makuuhuoneeseen ystäväni minulle kymmenisen vuotta sitten tekemä vaaterekki.

Mutta ennen kunnollista valokuvapäivitystä - koetan huomenna hyötykäyttää arkipyhän ja valokuvata valoisan aikaan - voi muutamia valokuvia käydä kurkistamassa blogini Facebook -sivulta.

**Vinkvink: Villa Kotirannan Facebook -sivuilta voit seurata raksailuamme ja eloamme hieman eri näkökulmasta - monet tohinat päivittyvätkin arjen vauhdissa Faceen, eivätkä tänne blogin puolelle. :)
**Leppoisaa loppiaista!**

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...