keskiviikko 14. joulukuuta 2016

DIY: Himmelipallo [Järvenpään Kukkatalon joulukampanja]


*Yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo


Viimeinen viikko Järvenpään Kukkatalon kanssa toteutettua jouluista somistusprojektia on käynnistynyt, ja myymälään on toteuttanut tällä viikolla oman ihanan jouluisen maailmansa Kukkala -blogin Sanna!

(Edellisinä somistajina ovat toimineet Järvenpään Kukkatalon oma blogi, Villa Kotiranta, Hernepensaskujanne ja Mansikkatilan mailla)

Kannattaa piipahtaa Järvenpään Kukkatalon myymälässä ihastelemassa somistusta, ja osallistua samalla äänestykseen - äänestyksen tarkemmat ohjeet, sekä tietoa äänestäneiden kesken arvottavista palkinnoista löytyvät tämän postauksen lopusta! Voit osallistua äänestykseen myös Järvenpään Kukkatalon Facebook -sivuilla.

Kukkalan Sanna oli muuten tätä somistusta varten tuunannut ihanat viirit, sekä joulukuuseen, että vaikka huoneen seinälle ripustettaviksi - ohjeet viireihin löytyvät täältä, KLIK! Tällä viikolla viireissä käytettyä liitutaulutarraa saa muuten kampanjatarjouksessa Kukkatalon myymälästä, -20%, vinkvink.


*******************

Oma kampanjaviikkoni hurahti jo marraskuun loppupuolella (toki äänestää voi toteuttamaani somistusta edelleen, tämän viikon sunnuntaihin saakka!!), mutta somistukseen DIY-ideoitani toteuttaessa sain pitkästä aikaa askartelun riemusta taas kiinni.

...On nimittäin ollut hieman kateissa tässä talven pimeydessä....

Toteutinkin siis vielä somistusurakan ulkopuolella ihan omasta ilostani yhden DIY-himmelikoristeen, sillä Järvenpään Kukkatalon valikoimasta löytyviä askartelupillejä jäi vielä hieman jäljelle. Kampanjaan askartelemieni himmeli -kuusenkoristeiden ohjeet löytyvät täältä; KLIK!

Tämän himmelipallon tekeminen on todella helppoa ja nopeaa, varsinkin kun langan ja neulan sijaan käyttää askartelussa ohutta rautalankaa.


Pillien (tai olkien) pituutta miettiessä on hyvä muistaa, että pallon halkaisija on kaksi kertaa pillin pituus. Eli esimerkiksi 7cm pilliä käyttäessä tulee pallon halkaisijaksi 14cm.

Nuo Järvenpään Kukkatalon pillit ovat kokonaisuudessaan 21cm pitkiä, joten leikkasin pillit kahtia tätä himmelipalloa varten. Toki haaveilen vielä sellaisesta 42cm halkaisijamitaltaan olevasta pallosta, vaikka valosarjan kera... ;)

Mutta rohkeasti vain kokeilemaan - alla tekemäni ohjeet vaihe vaiheelta:HIMMELIPALLOTarvikkeet: Askartelupillejä tai olkia, rautalankaa, puuhelmiä, höyhen


1. Pujota viisi pilliä rautalankaan. Sulje viisikulmio.

2. Pujota rautalankaan kaksi pilliä, ja kiinnitä viisikulmion toiseen päätyyn. Pujota rautalankaa yhden pillin mitan verran seuraavaan liitoskohtaan.


3. Pujota rautalankaan yksi pilli, ja kiinnitä viisikulmion keskelle kieputtamalla rautalankaa liitoskohdan ympäri. Pujota rautalankaan toinen pilli ja kiinnitä kieputtamalla rautalankaa viisikulmion reunaan kehikon pillien liitoskohtaan.

4. Pujota rautalanka pilliä pitkin takaisin viisikulmion keskelle ja pujota rautalankaan yksi pilli. Kiinnitä kieputtamalla rautalankaa viisikulmion reunaan kehikon pillien liitoskohtaan.


5. & 6. Pujota rautalankaan kaksi pilliä ja sulje kolmioksi seuraavaan viisikulmion liitoskohtaan.


7. Jatka lisäämällä rautalankaan kaksi pilliä kerrallaan ja sulkemalla ne kolmioiksi viisikulmion ympärille, kunnes viisikulmion jokaisella sivulla on kolmio (kuten alla olevassa kuvassa).


8. & 9. Lisää rautalankaan pilli ja kiinnitä se viereisen kolmion kärkeen, kieputtamalla rautalankaa kolmion kärjen liitoskohdan ympärille.Jatka, kunnes jokaisen kolmion kärjen väliin on lisätty pilli. Himmelimuodostelma alkaa saada pallomaisen muodon näiden pillien lisäämisen jälkeen.


10. Kun kolmioiden kärkien väliin on lisätty pillit, muodostuu näistä pilleistä uusi viisikulmio (alla olevassa kuvassa keltaiset pillit).

11. Lisää tähän viisikulmioon viisi pilliä (siniset pillit), kuten ohjeen kohdissa 2.- 4.


12. Lisää pallon yhteen kärkeen rautalangalla höyhen, jonka varteen olet pujottanut haluamasi määrän helmiä. Minä käytin kolmea puuhelmeä, ja valkoista askarteluhöyhentä. Lopuksi lisää pallon toiselle puolelle ripustuslenkki, vaikka juuttinarusta.


Valmis! :)Tuolla taustalla näkyvät valosarjat, joihin askartelin virkkaamalla pikkuiset varjostimet, joiden läpi valosarja hohtaa kauniin pehmeää valoa. Ohjeet noihin valoihin löydät täältä, KLIK!


Ihanaa askartelujen aikaa nämä pimenevät illat, kun tekee mieli vain nököttää kotosalla lämpimässä!

Ja nämä pilliaskartelut ovat mukavaa puuhaa lastenkin kanssa, sillä olkien sijaan nämä muovipillit kestävät hieman kovempiakin otteita, ja rautalangan avulla helpompaa työstää kuin perinteisesti neulalla ja langalla. :) ******************


Muistathan osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkiasi somistetuista kuusista, joko Järvenpään Kukkatalon myymälässä, tai Kukkatalon Facebook -sivuilla. Osallistuneiden kesken arvotaan 2kpl 50€ lahjakortteja.


Viikoittain vaihtuvista kampanjatuotteista saa myymälässä -20% alennusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...