perjantai 20. marraskuuta 2015

Nykyisen kotimme makuuhuone valokuvina

Olen koettanut valokuvata nykyisen kotimme jokaista huonetta nyt, kun valoa vielä päivisin riittää - ja ovathan nuo kuvat mukavia muistoja sitten joskus, kun emme täällä enää asu. Varsinkin pienimmälle pojalle sitten isompana näyttää, missä hänkin on ensiaskeleensa ottanut.

Nyt vuorossa oli meidän makuuhuoneemme. 

Tämä tila oli alunperin vähäisellä käytöllä ollut varastohuone, jonne oli kasattu vähän kaikenlaista huonekalua ja tavaraa, mitä joka päivä ei välttämättä tarvinnut. Sitten taloon saapui nainen. ;)

Kuten aiemminkin olen kertonut, huonejärjestys laitettiin aikoinaan uusiksi - aikaisempi, iso makuuhuone jaettiin kahdeksi pienemmäksi, joista toinen toimii nyt isomman pojan huoneena ja toinen työ-/vierashuoneena. Aikuisten makuuhuone muutti siis tähän käyttämättömään tilaan - saatuaan ensin hieman uutta tapettia ja lattiaa ylleen.

Tämä alla olevan kuvan senkki on ikilainassa mieheni vanhemmilta, ja kovasti toivommekin, että se löytäisi paikkansa myös Villa Kotirannasta. 

Senkin päältä löytyy (nykyisin todella vähällä käytöllä oleva) televisio, mistä joskus harvoin viikonloppuaamuisin, lasten ollessa yökylässä, saatamme katsoa jakson tai pari suosikkisarjaamme Netflixistä, samalla kahvia peiton alla hörppien - ihan aliarvostettuja aamuja nuo kotona hiljakseen vietetyt! <3

Television kanssa huomiosta kilpailevat muutama vuosi sitten löytämäni tekstitaulu, sekä vuosia sitten piirtämäni kuva. Yleensä talveksi senkin päälle on nostettu myös Iittalan Kastehelmi -tuikkukipot, mutta nyt ne vielä piilottelevat lipastossa.
Television takaa pilkottaa Ikeasta hankittu Barometer -pöytävalaisin, ja television heijastuksesta paljastuukin sängyn vieressä majaileva saman sarjan jalkalamppu. Näiden valaisimien kohtalo vielä auki - voi olla, että päätyvät Villa Kotirannassa isomman pojan huoneeseen - tai Toriin myyntiin... Palvelleet toki hienosti monen monta vuotta (2010 ostettu), ja malli kauniin ajaton!
Makuuhuoneestamme pääsee suoraan eteisaulaan - mukavan 'kaukana' olohuoneesta ja television äänistä, varsinkin nyt, kun huoneessamme majailee vielä pienin poikammekin.

Nuo kaksi vanhaa matkalaukkua aulassa ovat kirpputorilöytöjä, ja kätkevät sisälleen valokuva-albumit ja muut tunnearvotavarat, joita ei kuitenkaan edes vuosittain tule kaivettua esille ja katseltua. Kauniisti piilossa näkyvillä!
Mieheni rakensi sängyllemme rungon vanhoista lastauslavoista ja sängyn jalkopäätyyn lavojen reunan päälle vanhoista, paksuista laudoista istuimen, joka toimii samalla kirjojen säilytyspaikkana. Kuten tämänkin mainittu jo aiemmin, luen valtavasti, ja olohuoneemme kirjahylly on jo aivan täynnä. Eli Villa Kotirantaankin mietinnässä erilaisia ratkaisuja kirjojen säilytykseen - haluan pitää kirjat näkyvillä, enkä piilottaa ovien taakse kaappeihin tai laatikostoihin!
Makuuhuoneen lattialla seinään nojaa juuri kehystämäni valokuvat perheestämme. Emme taida enää raaskia rei'ittää tämän nykyisen kotimme seiniä, vaan taulut nyt odottelevat pääsyä seuraavan kotimme seinille.

Nuo mustavalkoiset valokuvat (+ jokunen muukin kehystetty kuva) olisi tarkoitus lopulta sommitella Villa Kotirantaan makuuhuoneen lautaseinälle.
Ahkeralla lukijalla on aina muutama kirja työnalla yöpöydälläkin - josta niitä voi myös helposti tuikata pojan pinnasängyn jalkojen alle nuhaisina öinä. :)
Ja pikkuisen pojan oma nukkumapaikka - samassa sängyssä isoveikkakin on aikoinaan yönsä uneksinut. <3 Ja unikaverina kummin neuloman pupun lisäksi sängyssä pyörii isoveikan lahja pikkuveljelleen; pikkuruinen siili.
Täällä me nukumme, KUN nukumme - pienin poikamme kun tahtoo kovasti välillä olla sitä mieltä, että joko a) kaikki valvoo tai b) kukaan ei nuku...! :D

2 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo sängyn pääty! Meillä sinne menisi kirjojen lisäksi aika varmasti kaksi karvaisempaa kaveria. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - välitän kehut päädyn rakentajalle! ;)
   Meillä kissa makuuhuoneeseen päästessään nauttii sängyn pehmeydestä enemmän kuin tuonne hyllylle pääsystä - enemmänkin pienempi poika on hyllystä innoissaan ja kiskoo kirjat alas, kun silmä välttää... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...