torstai 19. marraskuuta 2015

Koti valmistautuu valkeaan talveen

Talvinen hyasinttiasetelma valtasi keittiömme ruokapöydän! :)
Kuten aiemminkin olen maininnut, en juurikaan valmistele kotia jouluun, vaan enemmänkin talveen - ja talven pimeydestä selviämiseen. Valkoiset kukat yhdistelen valkoisiin, pastellinsävyisiin, metallisiin tai lasisiin ruukkuihin, tuikkukippoihin, tarjoiluastioihin ja muihin pieniin yksityiskohtiin kodin koristelussa.
Niinpä valkoiset hyasintit päätyivät valkoisiin astioihin; isoon valkoiseen kuppiin, keraamiseen kannuun ja vanhaan metalliseen Pentikin ruukkuun.

P.s. Yksi hyasintti päätyi jo aiemmin lasiastiaan käpyjen kera - voit kurkistaa tuon postauksen tästä: KLIK!
En osaisi kuvitella talvea, enkä jouluakaan, ilman hyasinttien tuoksua kotona...
Tuo Pentikin valkoinen suojaruukku on muuten monen monta vuotta vanha! Jos hirmuisen väärin en muista, löysin tuon ruukun isäni viherhuoneesta käyttämättömänä lojumasta ainakin neljä vuotta sitten - isäni oli sen taas löytänyt paljon aikaisemmin kirpputorilta.
Minun käytössäni tämä ruukku on välillä toiminut kynttiläkippona isolle pöytäkynttilälle, joskus ruukkuna narsisseille ja talvisin siinä ovat viihtyneet hyasintit.
Tämä iso valkoinen kuppi on peräisin pienemmän poikamme nimenantojuhlista - tässä kupissa oli kaunis ja juhlava kukka-asetelma lahjana pojalle isomummoltaan. Kun asetelma lakastui, jäi tämä ihana kuppi muistoksi käyttöön.
Kävin takametsästämme hakemassa hieman kuusen tuoksuakin kotiimme - samalla, kun nappasin jäkälät ruukkuihin.

(Taas kerran muistuttelen, että kysykäähän se lupa jäkälän keräämiseen maanomistajalta, kun asetelmia rakentelette...)
Tuon kuusenoksan maljakko on viitisen vuotta sitten HongKong -myymälästä ostettu - toiminut lähinnä ison pöytäkynttilän astiana, mutta sopi myös tähän käyttöön mainiosti.
Ja tuo puutarjotin - se oli jo menossa eräässä toisessa kodissa kaatopaikalle, kun satuin paikalle ja nappasin sen (ja toisen samanlaisen, mutta eri värisen) talteen! :)

**VinkVink! Sen toisen tarjottimen voit bongata lokakuisesta postauksesta - KLIK!
Ja vielä lopuksi ihanan talvisen tunnelman luoja - kaunis aamukahvikuppini Hemtex -myymälästä Lahdesta; Nadja Wedin - Snowflakes -sarjan kuppi! Samaan sarjaan kuuluu mm. upeita pussilakanoita - kannattaa käydä kurkkaamassa täältä; KLIK - tai kipaista vaikka paikan päälle myymälään ihastelemaan ja hypistelemään!

(**Ei minkään sortin yhteistyöpostaus, ainoastaan julistus kauniin kuvituksen puolesta!**)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...