keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Sadekelillä siististi sisällä budjettitaulukoita tekemässä...

Tänään olikin talolla alkaneet kaivuutyöt vesisateesta huolimatta ja talon sivustoilta nostettu muutaman tunnin ajan maata pois! Kuvia tiedossa, kunhan sateelta itsekin uskaltaudun tontille...

Minä taas keskityin tänään luomaan Excel -taulukot rakennusprojektin kustannuksille. Olemme määritelleet projektille budjetin ja siinä pysymistä helpottaaksemme pidämme kirjaa kaikista hankinnoista ja maksuista - sekä myös ihan puhtaasta mielenkiinnosta seuraamme, kuinka hyvin olemme osanneet arvioida kunkin osa-alueen kustannukset. 

Etuna projektissamme on, että mieheni on aiemmin rakentanut omakotitalon, jossa nyt asumme, joten hänellä on riittävästi tietotaitoa hahmotella realistinen budjetti perustuen aiempaan kokemukseen. Minä taidankin olla tässä projektissa välillä se villi kortti, joka haaveilee niistä ranskalaistyylisistä lattialaatoista.... ;) 

Oma remonttikokemukseni pohjautuu kahden asunnon pintaremontteihin sekä yhden rakennusvaiheessa ostetun asunnon pintojen suunnitteluun. Iskuporakone ja leka pysyy siis kädessä, eikä kynsien katkeamista pelätä! :)


Olisikin mielenkiintoista kuulla teiltä lukijoilta (joita muuten huhtikuun aikana on kertynyt jo käsittämättömät 750 ja risat - iso kiitos teille kaikille!!), millaisilla taustoilla ja/tai aiemmalla kokemuksella olette ryhtyneet omiin kunnostusprojekteihin - vai oletteko heittäytyneet haasteeseen ja oppineet tehdessä? Uskon nimittäin, että tuohon lukijamäärään mahtuu jo pari muutakin remontoijaa! :)

2 kommenttia:

  1. Nykyistä remppaa tehdään oikeastaan hyvin vähäisellä kokemuksella - yhtä asuntoa on pintarempattu tätä ennen, mutta sitäkin lähinnä tapetoinnin ja maalauksen merkeissä. Piharemontista ei ole minkäänlaista kokemusta :) Paljon on opittu matkan varrella ja paljon on vielä opittavaa!

    VastaaPoista
  2. Ehkä osa tällaisten remonttiprojektien parissa puuhastelun ilosta tuleekin siitä oppimisen tunteesta! ;) Minä olen ilolla kuunteluoppilaana miehelleni, jolla on tietotaitoa jo ammattinsakin puolesta - ja mielenkiinnolla opettelen myös raksalaitteidenkin käyttöä. Viime kesänä pääsin sirkkelin kanssa harjoittelemaan, kun kasvatuslaatikoita rakenneltiin tänne nykyiselle pihalle ja nyt polttelee jo päästä testaamaan moottorisahaa! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...