sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Hiljaiseloa ja haaveita ensi viikon puuhailuista

Menneellä viikolla on ollut hiljaista raksalla; mies purki kattopellit liiterin katolta ja kävi irroittamassa vanhat 49x49 -laatat rakennuksen edustalta. Noista laatoista osa meneekin nykyisen kodin etukuistin uusimisprojektiin ja osa jää tulevan puutarhan käyttöön.


Tämä raksaprojektin ja lapsiperhearjen yhdistäminen tuntuu välillä melko haasteelliselle ja toisaalta taas välillä oikein yllättyy itsekin, kuinka paljon voi saada aikaiseksi yksien päiväunien aikana! Ensimmäisen lapsen vauva-ajasta opin, ettei mitään sellaista kannata aloittaa päiväunien aikana, jonka jättäminen kesken vauvan herätessä harmittaisi - ja tätä oppia olen jakanut eteenpäin myös miehellenikin, joka on kyllä hyvin oivaltanut tässä viime kuukausina, ettei juuri mitään meinaa saada päivän aikana kotona tehtyä, jos on lasten kanssa yksin kotona... :)


Useimmin omat päivän puuhat jäävätkin siis ideakuvien keräilyyn, poikien kanssa leikkimieseen, torkkuihin ja päiväkävelyihin - niinkuin kuuluukin! ;)


Ensi viikon suunnitelmissa onkin paljon puuhaa, sillä huomenna saapuu viimein talon edellinen omistaja tyhjentämään tavarat talosta - pääsemme siis viimein purkamaan lattiaa talon muistakin tiloista! Tarkoitus olisikin hyödyntää vapun suomaa ylimääräistä vapaapäivää ja käydä raksalla purkutöissä. Lupaan myös ottaa viimein kuvia myös sisätiloista! :)

Vappuviikonlopulle on myös suunnitelmissa vanhojen omenapuiden leikkaaminen - pääsenkin tällä kertaa vanhan konkarin oppiin, jotta osaan hoitaa leikkauksen jatkossa ihan itse! Netistä olen noita leikkausohjeita lueskellut, mutta mieluiten näin alkuun teen osaavan ohjaamana - tavoitteena olisi kuitenkin saada satoa puista jatkossakin... ;)

Kovasti odottelen myös isääni kylään parin viikon päästä. Hänen puutarhansa ja koko pihapiiri lapsuudenkodissani ylipäätään kukoistaa kadehdittavasti ja odotankin, että pääsen hänen kanssaan miettimään uuden pihamme mahdollisuuksia. Haaveissani on tuoda pihaan mm. norjanangervoa, töyhtöangervoa, daalioita ja hortensioita. Tahtoisin myös mahduttaa sinne syreenin ja tuomen, sekä siirtää sen alppiruusun näkyvämmälle paikalle liiterin takaa. Luotan siihen, että isältä löytyy vinkit, mitkä kasvit tontilla menestyisivät sekä ehkä myös uusia näkemyksiä puutarhaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...