perjantai 17. huhtikuuta 2015

Keittiön kimpussa - vihdoin ja viimein!

Eilen illalla teimme vielä kärrykävelyn talolle ja pojan ottaessa päivän viimeisiä päiväunia siirrettiin kantoapuvoimien kanssa edellisen omistajan tavarat verstaan puolelle keittiöstä odottamaan noutoa. Pääsemmekin vihdoin viikonloppuna purkamaan vanhat keittiön kaapistot seiniltä ja irroittamaan lautalattian päälle asennetun vanhan parketin.

Talossa on ilmeisesti ollut kolmet omistajat vuoden -48 rakentamisen jälkeen, ja veikkaan, että osa kaapeissa säilytetyistä tavaroista oli siellä ihan alkuperäisen omistajan jäljiltä...


Talossa oli aloitettu jonkinmoinen 'pintaremontti' jo myyjää edeltävän omistajan toimesta, joten vanhat tapetit pinkopahveineen oli jo revitty valmiiksi pois ja hävitetty, joten säästymme siltä purkutyöltä.


Vanhoista tapeteista on vielä jäljellä palasia siellä täällä ja niiden pohjalta voi kuvitella talon sen alkuperäiseen 'loistoonsa'. Tässäpä tunnelmaa alkuperäisestä keittiöstä;


Nyt kun tavaramäärä on kannettu pois keittiöstä, voi jo hieman silmiä siristellen kuvitella siihen tilalle makuuhuoneen (kuva alla). Väliseinä puretaan ja se rakennetaan uudelleen hieman sivummalle (punainen), jotta huoneeseen saadaan ~40cm lisäleveyttä. Takapihalle aukeava ikkuna vaihdetaan leveämmäksi. Hormi jätetään paikoilleen, jolloin huoneeseen jää varaus takalle. Lisäksi rakennetaan toinen väliseinä (sininen), joka voidaan tarvittaessa myöhemmin purkaa, jos huoneelle ei enää ole käyttöä makuuhuoneena ja tilasta halutaan muokata vaikka takkahuone.

Tästä tilasta olisi tarkoitus tulla huone jommalle kummalle pojalle, mutta tuo takkavaraus on kieltämättä saanut meidät miettimään uudelleen, olisiko tässä kuitenkin paikka meille vanhemmille - olisihan se takka aika romanttinen elementti! Saa nähdä kummasta pojasta sitten tulisi peräkammarin poika... ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...