keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Puutarhahaaveita

Kevättä kohti sormet kutiavat jo multaan iskeytymistä! Tarkoitus olisi jo tänä kesänä siirtää puutarha uuteen pihaan, joten kovalla tohinalla puutarhasuunnitelma on mietinnässä. Tähän mennessä olemme saaneet ratkaistua jo puutarhan sijoittamisen tontille, kasvihuoneen paikan ja nykyisten omenapuiden sekä marjapensaiden kohtalon. Siirrämme myös nykyisestä pihasta olemassaolevat kasvatuslaatikot uudelle tontille, kunhan uuden kasvimaan paikka on saatu tasoitettua ja siistittyä.

Tässäpä oikein raakaversio pihasuunnitelmasta kasvimaan osalta:

Nykyisessä puutarhassa olen käyttänyt kasvatuslaatikoita - osa laatikoista mieheni kanssa itse rakentamia ja osa lavakehikoita. Ainoastaan peruna ja raparperi ovat kasvaneet maassa.

Itse tehty kasvatuslaatikko nykyisessä puutarhassa

Peruna kylvetään tässä taloudessa kuokan kanssa vanhan ajan malliin, ei kasvatuspussiin!

Nykyisessä puutarhassa ongelmana on ollut liian kapeat penkkivälit (oma aloittelijavirhe) sekä penkkiväleissä rehottavat heinät ja rikkaruohot, joita ei liian kapeiden välien vuoksi pysty kunnolla siistimään. Haaveena siis uuteen puutarhaan jonkinlainen kiveys/sora/hiekka/hakekate laatikoiden väleihin pitämään puutarhan siistinä ja -mikä tärkeintä - helppohoitoisena!

www.fiskarsverso.fi

www.demi.fi

www.sttinfo.fi

puutarhailmioita.blogspot.com

Puutarha on minulle kasvimaan lisäksi hengähdyspaikka, jossa nautin yksinolosta, luonnonäänistä ja vaivun omiin ajatuksiin. Ja kitkemisen välissä on ihanaa nauttia kylmä Vichy tai kuuma kuppi kahvia ja ihailla puutarhaa. 

Tämän hetkisessä puutarhassani on penkki kasvimaan päädyssä, jonne voin vetäytyä omiin oloihini ja uudessa puutarhassa tahtoisin panostaa vielä enemmän oman pienen piilopaikkani luomiseen.

Oma piilopaikkani nykyisessä puutarhassa

http://divaaniblogit.fi/kotilo/2012/06/12/aitin-villi-puutarha/

Tahtoisin kasvimaan ulkoreunoille (tontin rajalle) alla olevan tapaisen aidan, jota vasten voisi antaa köynnöskasvien kasvaa, luoden samalla suojaisan seinämän puutarhalle. Miksei aitaa vasten (hieman naruilla avustettuna) voisi nousta hernekin?

http://www.styleroom.fi/album/43545

Lisäksi itse puutarhan ympärille haaveilen valkoisesta lauta-aidasta, joka suojaisi kasvimaata perheen poikien pallopeleiltä! :)

http://puutarha.net/keskustelukanava/ketjut/1889/55/

Etsinnässä myös muitakin ideoita kasvimaalle, kuin perinteiset penkit ja kasvatuslaatikot;

http://divaaniblogit.fi/kotilo/2011/04/14/vihrea-seina/

www.kokolaillakodikkaasti.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...