keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Huonejärjestyksen hahmottelua ja muita muutoksia

Remontin suunnittelu on aloitettu ja alustava hahmotelma pohjan muutokselle olisi seuraavanlainen;Ylimmästä kuvasta näkyy (suuntaa antavasti) nykyinen pohja, eli rakennus muodostuu asunnosta (K + OH) sekä verstaasta ja päädyn varastosta. Sisäseinät eivät rakennuksessa ole kantavat, joten kaikki kolme sisäseinää on tarkoitus purkaa ja rakentaa uudelleen - ainoastaan oikean päädyn sisäseinä näillä näkymin pysyy vanhalla paikallaan. Vasemman reunan sisäseiniä olisi tarkoitus siirtää vajaat puoli metriä vanhan verstaan suuntaan, jolloin pojille saadaan ~13m2 makuuhuoneet.

Ikkunat pysyvät pitkälti vanhoilla paikoillaan, ainoastaan ikkunoiden kokoa korkeussuunnassa on tarkoitus kasvattaa olohuoneessa, eli nykyiset 135cm korkeat ikkunat vaihtuvat 180cm ikkunoihin. Makuuhuoneisiin olisi tarkoitus vaihtaa lähes alkuperäisen kokoiset ikkunat, eli 120cm korkeat.

Talon tien puoleinen seinä jää ikkunattomaksi, sillä rakennus on hiekkatien mukaisesti rakennettu, emmekä innostuneet ajatuksesta olla ohikulkijoiden ihmeteltävänä. Toisella puolella rakennusta aukeaa pihamaa, jonne suunnitteilla ainakin autotalli jossakin vaiheessa sekä tietenkin puutarha kasvihuoneineen. Talo on rakennettu rinteeseen, joten pihan puolella asuinkerros on toisessa kerroksessa ja isoista ikkunoista huolimatta sisälle asuntoon ei ulkopuolelta pahemmin näy. Aurinko tontille paistaa ympäri päivän, joten ikkunoiden asettelu pääasiallisesti talon yhdelle seinustalle ei tee sisätiloista hämäriä.

Talossa on myös kaksi hormia, joista makuuhuoneeseen jäävä hormi poistetaan käytöstä ja olohuoneen hormiin olisi haaveena tulevaisuudessa muurata pönttöuuni. Onneksi aikaa valita uunia on - ja muutama työvaihe ennen uunin muuraamista - sillä itse tasapainoilen näiden Wanhan vihreän ja Wanhan punaisen -värin välillä;
http://www.ponttouuni.fi/products/category/uunit/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...