perjantai 10. huhtikuuta 2015

Muutamia kuvia projektin lähtötilanteesta

Sain pyyntöjä remonttiprojektin lähtötilanteen kuvista - valitettavasti sisätiloista ei juurikaan voi vielä kuvia julkaista, sillä edellisen omistajan tavarat ovat yhä rakennuksessa. Mutta ulkoa olen kuvia ottanut, ja löysimme talosta myös ilmakuvan rakennuksesta ja pihapiiristä;

Rakennuksesta on matkaa kylän keskustaan (eli kaupalle) ~100m, koululle 500m ja anoppilaan 100m! :) Tontti rajautuu yhdeltä sivulta vähäliikenteiseen hiekkatiehen ja muilta sivuilta kolmen naapurin tontteihin. Lähin naapuri tosin taitaa olla mökillään vain pari-kolme kertaa vuodessa, eli omassa pihassa saa (toivottavasti) olla melkolailla omassa rauhassa.Alla oleva kuva on otettu tontin 'alareunalta' eli tulevan kasvihuoneen ja kasvimaan kohdilta talolle päin. Talon sivustalla on (turhankin iso) liiteri, josta puramme puolet pois - kunhan edellinen omistaja tyhjentää sieltäkin tavaransa.

Tontti on ilmeisesti viimeisimmän asukkaan aikana päässyt villiintymään - ylimmän kuvan hoidettu puutarha on nyt tuolla jossakin heinäviidakon alla piilossa. Siinä onkin hommaa tälle tytölle kiertää tonttia jyrsimen kanssa ja raivata heinikko pois - voi olla, että viikatteen kanssa saa työta aloittaa.


Tontilta tosiaan raivattiin puusto pois, jotta kaivinkoneella pääsisi talon ympäryksen kimppuun jossain vaiheessa kevättä/kesää. Pihalla on muutakin raivattavaa, kuten lasinen, romahtanut kasvihuone ja puoliksi maatuneita puisia puutarhatuoleja...

Talossa on tällä hetkellä punainen puuverhoilu pystylaudoilla ja tontin puolella laudoituksen päälle on asennettu levyt, jotka kaikki puretaan ja vaihdetaan vaakalaudoitukseen. Samoin kattopelleillä korvataan nykyinen huopamateriaali.


Ikkunoiden paikat ja leveydet pysyvät mahdollisimman pitkälle nykyisellään. Ainoastaan olohuoneen kaksi ikkunaa muutetaan 180cm korkeiksi, eli nuo yllä olevassa kuvassa olevat 2 oikeanpuolimmaista ikkunaa.

Nämä vanhat kellarin ovet haluaisin jotenkin säilyttää, mutta menevät tietenkin nykyisestä käytöstään vaihtoon. Ehkä keksin niille vielä uuden elämän jossain muussa käytössä....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...