tiistai 7. huhtikuuta 2015

Projekti 'Villa Kotiranta'

Haaveesta tuli viimein totta; ostimme mieheni kanssa kylältämme vanhan puuverstaan, josta aloitamme pikkuhiljaa remontoimaan unelmiemme kotia!

Rakennus on vuonna -48 rakennettu, 120m2 suuruinen asunto + puuverstas -kokonaisuus. Tarkoitus olisi vanhaa rakennusta kunnioittaen remontoida siitä koti nelihenkiselle perheellemme. Rakennuksessa on nyt asunnon puolella keittiö ja oleskelutila, keskellä rakennusta on vanha puuverstas ja toisessa päädyssä varastotilaa. Väliseinät puretaan ja nykyisen keittiön ja oleskelutilan paikalle rakentuu makuuhuoneet pojille sekä eteistila (käytävä). Verstas muuttuu tilavaksi ja valoisaksi tupakeittiöksi ja päädyn varastotilaan tulee wc, makuuhuone ja parvi. Talon vanhan asunnon päätyyn on suunnitelmissa rakentaa lasitettu veranta, jolloin sisäänkäynti taloon siirtyy talon päätyyn. Saunatilat löytyvät talon kellarikerroksesta, jonne niitä olisi omaakin käyttöä varten tarkoitus kunnostaa ja lisätä mahdollisuuksien mukaan vielä kodinhoitohuonekin.

Moni pitää meitä varmasti tyhmänrohkeina, kun urakkaan tartuimme - rakennus on ulospäin melko rujon näköinen, mutta rakenteiltaan yllättävän hyvässä kunnossa, ottaen huomioon, että rakennus on jonkin aikaa ollut asumaton. Rauhalliseen tahtiin aloitammekin ensin ulkopintojen korjaustyöt (katon uusiminen, piippujen muuraus ja pellittäminen, ulkovuoren ja ikkunoiden vaihtaminen ja lasitetun verannan rakentaminen) ja pikkuhiljaa siirrymme tulevan talven mittaan sisätilojen kimppuun.


Sisätilat (niin asuin- kuin kellarikerroskin) ovat edelleen täynnä edelliset omistajan tavaroita, joten mitään purkutöitä emme hetkeen pääse vielä sisällä aloittamaan. Eilen, kauniin aurinkoisen päivän kunniaksi kävimmekin tontilla riehaantumassa moottorisahan kanssa ja karsimme mieheni kanssa tontilta lähes kaiken puuston. Edellisen omistajan aikana piha oli päässyt hieman vesoittumaan ja parissa tunnissa saatiin kaadettua lähes kaikki puut. Jäljelle jäi vielä parin koivun, yhden vaahteran ja kolmen kärsineen omenapuun kaataminen. Pihaan jätetään nykyisestä puustosta vain kaksi hyvässä kunnossa olevaa vanhaa omenapuuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...