maanantai 1. elokuuta 2016

Vesikasvi - uusi kasvituttavuus maljakkoon

Kävin viikolla Lahdessa ja pysähdyin Plantagenissa pitkästä aikaa. Ostoslistalla oli Peikonlehti, josta olen haaveillut jo pidemmän aikaa, mutta mukaan tarttui muutama muukin juttu - yllättäen... ;)

Yksi löydöistä oli vesikasvi; muovikipossa veden alla asusteleva huonekasvi.

Yritin etsiä kasvista lisätietoa Plantagenin verkkosivuilta, mutta koko lajia ei sieltä löytynyt. Lienee siis uutuus heidänkin valikoimassaan. Vastaavanlaisia kasveja löysin googlaamalla myös Ikean valikoimasta - hieman edullisempaan hintaan. Plantagenissa kasvi maksoi 4,99€/kpl (korkeus 11cm), Ikeassa 3,49€/kpl (korkeus 20cm).

Ikean sivujen mukaan tällainen kasvi sopii niin akvaarioon kuin maljakkoonkin. Sijoituspaikan tulee olla valoisa, muttei kuitenkaan suorassa auringonvalossa. Ja lämpötilan pitäisi olla vähintään 12C. En löytänyt tietoa, kuinka usein tällaiselle pitäisi vesi vaihtaa...
Koska kasvin kerrottiin sopivan vaikka maljakkoon, ajattelin tehdä asetelman jo aikaisemmin Plantagenista ostamaani Holly -maljakkoon (korkeus 23cm).
Myöskin koristekivet löytyivät jo valmiiksi kotoa - olen nekin tainnut vuosia sitten Plantagenista ostaa... :)


Laitoin ensin maljakon pohjalle n.5cm paksuisen kerroksen koristekiviä ja laskin sitten kasvin kivien päälle. Ripottelin vielä joitakin kiviä kasvin ruukun ympärille tukemaan ruukkua paikoilleen.
Ja lopuksi kaadoin maljakkoon huoneenlämpöistä vettä niin, että kasvista jäi vajaat 5cm latvasta pinnan yläpuolelle.
Todella hauska idea tällainen vesikasvi! :)


Juttelin erään toisen asiakkaan kanssa näiden kasvien äärellä, ja hän päätyi ostamaan samanlaisen ystävälleen lahjaksi. Ystävä kuulemma rakasti japanilaista puutarhaa, joten uskon, että tämä lahja miellytti saajaansa.
Tarttui sieltä liikkeestä tosiaan mukaan hieman muitakin juttuja, kuten tama kaunis muratti (alla):
Ja peikonlehti, jota siis lähdin ostamaan, löytyi kaiken lisäksi alennusmyynnistä - hintaa kasville jäi 10€ + hilut.
Tuo peikonlehden punottu suojaruukku on kirpputorilöytö muutaman viikon takaa - 2kpl samanlaisia ruukkuja sain 1€ yhteishintaan! Löytö!


Olin ensin ajatellut nostaa ne kasvimaalle, mutta ruukut ovat todella hyvässä kunnossa, ja kaiken lisäksi kauniita, joten ainakin yksi pääsi nyt olohuoneen puolelle. :)
Tästä olohuoneen nurkkauksesta on tullut lempipaikkani nykyisessä kodissamme! <3

4 kommenttia:

 1. Vesikasvi, en ole aiemmin kuullutkaan tuosta. Ihan kivan näköinen kun panit sen maljakkoon. Mun pitäis kkans uusia viherkasvejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tähän asti ollut hieman heikonlaisesti noita huonekasveja, mutta nyt kun lapsetkin alkavat olemaan jo niin isoja, että kasvit saavat olla rauhassa, on mukava sisustaa myös vihreällä. :)

   Poista
 2. Vesikasvi kuulostaa mielenkiintoiselta. Pidähän meidät ajantasalla, miten se kasvaa ja kehittyy. Peikonlehti on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kerron, kuinka tuo uusi tuttavuus kotonamme (ja hoidossani) viihtyy! :) Peikonlehti on tosiaan omasta lapsuudestani tutu kasvi, ja siksi siitä varmaan olin jo niin kauan haaveillutkin. Tosin omassalapsuudenkodissani kasvanut peikonlehti oli useamman kymmenen vuotta vanha, ja niin suuri, että se valtasi olohuoneesta kokonaisen nurkan. Eikä sitä voinut juurikaan liikutella, vaan sitä piti tukea seinille. Kasvin kohtalo oli 90-luvulla surkea, sillä siihen lopulta täysin kyllästyneet vanhempani pistivät kasvin vesurilla palasiksi! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...