tiistai 16. elokuuta 2016

Kesäkurpitsa-hernesosekeitto -reseptini

Todella harvoin tartun keittokirjaan, en juurikaan edes kokeile lehdistä keräämiäni reseptejä. Yleensä ne joko sisältävät sellaisia raaka-aineita, joita ei kaapistamme (tai välttämättä edes lähikaupastamme) löydy, tai sitten jokin valmistusvaihe yksinkertaisesti kuulostaa niin hankalalle, etten edes jaksa lähteä yrittämään.

Aivan kuin herkullista ruokaa ei voisi tehdä ilman valtavia esivalmisteluja, kauppakierrosta tai eksoottista maustetta!

Tämä Oman elämänsä Kätevä Emäntä rakastaa itäsuomalaisena naisena hyvää ruokaa, mutta patalaiskana haluaa valmistaa sitä helposti - ja ilman suurta kattila- ja kasarivuorta tiskialtaassa... Ja Äitinä, kahden nälkäisen sun ruokkijana, tahdon ruuan valmistuvan kohtuullisen nopeasti, ja niin, ettei kokkailu vaadi 110% huomiostani - nuo vauhtiveikot vaativat siitä osansa!

Joten keittokirjat keräävät meillä vain pölyä hyllyssä, ja kokkaammekin usein sitä-sun-tätä-keittolan-tapaan, kokeilevassa keittiössämme. :)

Viimeisin arjen pelastajani oli mailman nopein ja helpoin kesäkurpitsa-hernesosekeitto, joka valmistui lähes itsestään (yhtään liioittelematta), johon sain hyödynnettyä sekä kasvimaalla hurjaa satoa tuottavia kesäkurpitsoja, sekä äitini pakastimesta saadut viime syksyisen sadon herneet, ja joka maistui perheen miehille pienestä isoon!

Mutkattomamman arjen puolesta, olkaa hyvät:



Kesäkurpitsa-hernesosekeitto

1,7l kesäkurpitsaa (n. 1 iso kesäkurpitsa, tai kolme normaalikokoista)
0,5l pakasteherneitä
2dl vettä
2dl (1prk) Pirkka laktoositon yrttikerma 15%
1-2rkl voita/Oivariinia (maun mukaan)
Suolaa
Pippuria

1. Kuori ja pilko kesäkurpitsat.
2. Kaada kattilaan vesi, kesäkurpitsapalat ja pakasteherneet jäisinä, ja keitä pehmeiksi.
3. Soseuta pehmeäksi keitetyt kesäkurpitsat ja herneet.
4. Kaada sekaan yrttikerma, lisää voi ja mausteet.
5. Kiehauta keitto pienellä lämmöllä koko ajan hämmentäen.



P.s. Kokkauksessa säästetyn ajan voi käyttää vaikka kivan kattauksen luomiseen kauniimman arjen nimissä! ;)


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä ja kiva kun laitoit reseptin mukaan. Varmasti herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa on siitä mukava kasvi, että se antaa ruuassa toisienkin kasvien mauille tilaa - vaikka herneitä laitoin 'vain' puoli litraa, niin keitossa oli ihana pehmeä herneen maku! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...