torstai 18. elokuuta 2016

Keittiö siirtyi syksyisiin tunnelmiin

Ostin lähes vuosi sitten, viime vuoden marraskuussa, Etolasta kauniin BÄRIG -kerniliinan, jota jo tuolloin suunnittelin Bonanza -kalusteiden kanssa yhteen. Lopulta liina unohtui kaappiin, sillä pääsimme muuttamaan tänne nykyiseen kotiin vasta vuoden vaihteessa - ja tuolloin otimme myös uuden keittiön ruokapöydän ja tuolit käyttöön. Ja tammikuun pakkasilla tuo syksyinen pihlajanmarjakuvio ei - yllätysyllätys - enää houkuttanut tippaakaan....

Mutta hei, syksy se on tänäkin vuonna - ja, kun pihlajanmarjat punertavat jo pihalla, voidaankin todeta, että SE ON SYKSY NYT! :)
Samaan vauhtiin, kun otin kerniliinan käyttöön, niputin tuon pöydän myös pyöreäksi. Tähän asti olimme käyttäneet jatkopalaa pöytälevyjen välissä, mutta meidän nelihenkisen perheen arkikäyttöön tämä pyöreä (~1m halkaisijaltaan) koko riittää hyvin.

Toki pienimmäinen istuu vielä syöttötuolissa, mutta senkin mahtuu asettamaan isoveikan tuolin viereen paikoilleen. Sopu sijaa antaa! :)
En ole koskaan innostunut niistä perinteisistä, paksuista muoviliinoista - ehkä liian vahvasti muistuu mieleen 80-luku - mutta tämä Etolan kerniliina on kangasmainen ja ohut, ja materiaali laskeutuu kauniisti, eikä jää 'pönöttämään', kuten muoviliinat yleensä.

Hintaa tälle liinakankaalle (leveys 145cm) jäi viime syksynä 19,90€/jm, joten hieman kirpaisi jättää käyttämättä näin pitkäksi aikaa, mutta onneksi nyt löysi tiensä käyttöön! Suojaa hyvin vanhaa pöytää noilta tahmatassuilta, ja kaatuilevilta juomilta, ja elinkaari tällaisessa lapsiperheen käytössä on taatusti pidempi, kuin tavallisella kangasliinalla...
Kerniliinasta, ja saapunesta syksystäkin, innostuneena taitoin pihalta muutaman pihlajan oksankin maljakkoon, eli tällä kertaa raksalta remontin yhteydessä löytyneeseen Kehrä -kahvipannuun.

Viime jouluna tuossa Kehrässä viihtyi myös hyasintit - KLIK!

Tuo tuikkukuppi löytyi Plantagenin valikoimasta kuun alkupuolella, ja tuo pyöreä puinen tarjotin on kirpputorilöytö. Tarjottimelle nostetut avaimet ovat myös raksalta sahanpurujen seasta löytyneitä.
Taas hieman uutta ilmettä kotiin...!

Vuodenaikojen vaihtelussa on monia mukavia puolia, ja yksi niistä on lupa katsella taas kotia uusin silmin. Kesäiset raikkaat värit sisustuksessa ja ulkona hämärtyvät sateiset illat kellastuvine lehtineen eivät sovi yhteen millään - nyt tehdään kodista taas talvea odotellessa lämmin ja pehmeä pesä, jonne köllähdetään kotoilemaan ja nauttimaan illoista kynttilöiden valossa, teetä hörppien.  ;)

Minnehän olen kaikki lyhdyt keväällä piilottanut...?! :D


Syksy - mikä ihana tekosyy möbleerata ja kiertää kangaskauppoja! <3


2 kommenttia:

 1. Mä oon käyttänyt kerniliinaa tosi kauan. Nyt se on pois meidän pöydältä. Lueppas mun postauksen niin tiedät minkä takia :) ?
  Mutta liina on ehdottomasti tarpeellinen kun on lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat teidän uudet tuolit ja pöytä! <3 Kävin kurkistamassa blogistasi - koetan ehtiä vielä sinnekin kommentoimaan illemmalla. Ei ihme, ettei pöytäliinalle ole enää käyttöä. En minäkään raaskisi liinalla peittää! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...