sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Raksan uudistunut ulkomuoto!Tänä vuonna emme ehtineet Asuntomessuilla käymään - sinällään valitettavaa, sillä tänä vuonna sieltä olisi ehkä eniten saanut ja kaivannut ideoita omaan projektiin - mutta koko kesä onkin vierähtänyt tämän meidän oman 'kohteemme' parissa.

Ja kun te muut olette julkaiseet ihania valokuvia tuolta messuilta - kiitos niistä, olen päässyt hieman kurkistamaan tunnelmia ja hakemaan inspiraatiota - niin mina tyttö pääsen viimein julkaisemaan kuvia Villa Kotirannasta! ...Vihdoin jotakin muutakin näytettävää, kuin tuulensuojalevyt... ;)

Eli tänään saatte lupailemani valokuvapäivityksen raksalta! (Tässä kohti ehdit vielä hakea kupposen kahvia ja ottaa paremman asennon tuolissasi - näitä kuvia on nimittäin muutama...!)

Muistin virkistykseksi, tällaiselle talo näytti kesäkuussa 2015. Katossa oli huopa, joka tosin oli pitänyt erittäin hyvin talon kuivana. Piiput olivat katosta ylöspäin melko huonossa kunnossa, ja ne jouduttiinkin purkamaan ja uudelleen muuramaan. Seinässä oli tien puolella punainen laudoitus, ja vanhat ikkunat oli vanereilla laitettu umpeen.


Ja alla kuvasarja tuon seinän muodonmuutoksesta.

Tämä kuva otettu 24. heinäkuuta 2016, eli tasan viikko sitten. Tuolloin seiniin oli saatu asennettua tuulensuojalevyt. Katosta poistettiin vanha huopa ja asennettiin uusi aluskate ja uudet rimoitukset (ruoteet) peltikattoa varten. Paikoillaan tässä vaiheessa olivat myös jo uudet piiput!

Tämä valokuva (alla) on otettu tämän viikon tiistaina (25.7.2016). Paikoillaan olivat maanantaina asennetut vesirännit, ja odottelimme tuolloin keskiviikkona saapuvia kattomiehiä.

Harkitsimme itse katon asentamista, mutta päädyimme lopulta (pitkähkön) kilpailutuksen ja tinginnän jälkeen ottamaan työn valmiiksi tehtynä. Ja olemme kyllä tyytyväisiä tähän ratkaisuun!

Alla oleva kuva on otettu torstaina (28.7.2016). Katto on asennettu, mutta odottelimme vielä piippujen pellitystä.Ja tämä alla oleva kuva on eilen (lauantai 30.7.2016) otettu - piipunpellit paikoillaan ja katto viimeistelty!

....Eilen satoi täällä meillä vettä kaatamalla, ja pakkohan se oli autolla pyörähtää raksan pihaan katselemaan miten vesi valui uudelta katolta vesikouruihin ja syöksyputkia pitkin rännikaivoihin. :)

Ja sitten talon pihan puolelle! Tällaiselle talo näytti pihalta päin 10.4.2015, eli hieman ostamisen jälkeen. Olimme juuri ehtineet raivata pihalta pahimmat pajut ja puut pois, ja aloittelimme projektiamme:

Viime kesänä (20.6.2015) talo näytti vielä melko hurjalle. Olimme korjanneet sokkeleita ja kaivauttaneet salaojat:

Ja tämä alla oleva valokuva räjäyttää edelleen tajunnan (noiden vanhojen kuvien katselun jälkeen)!! :D

Kuva on otettu torstaina (28.7.2016), kun katto on jo piipun peltejä vaille valmis:


Ikkunat saapuvat elokuun lopulla, mutta niiden paikat ja koot näkyy jo!

Vasemmasta reunasta lähtien ikkunat: Veranta (levein), vanhempien makuuhuone, pienimmän pojan makuuhuone, keittiön ikkuna ja olohuoneen ikkuna (oikeassa reunassa)...


...Ja tässä alemmassa kuvassa oikeasta reunasta laskettuna näkyy tosiaan nuo kaksi makuuhuoneen ikkunaa ja keittiön ikkuna (pienin), ja olohuoneen kaksi isoa ikkunaa + terassin oviaukko (oikeassa reunassa). Aivan oikeaan reunaan tulee isoimman pojan huone, johon tulee nukkumaparvi ullakkotilaan.


Tämä alla oleva valokuva otettu myös nyt eilen lauantaina (30.7.2016), kun piipuissa pellit paikoillaan. Talon sokkelit muuten tasoitetaan ja maalataan samalla tummanharmaan sävyllä (RR23) kuin katto, rännit ja otsalaudat, sekä ikkunat ja ikkunanpuitteet.Ja tässä talo koko komeudessaan! <3

Talon toinen pääty valokuvattuna reilu vuosi sitten kesäkuussa 2015:

Sama pääty valokuvattuna kesäkuussa 2016, kun tuulensuojalevyt oli nostettu paikoilleen:


Lauantaina otetussa valokuvassa näkyy talossa jo aivan erilaista ryhtiä (alla)!

Tuo isoin ikkuna kuuluu isomman pojan huoneeseen, ja tuo ylin ikkuna on pojan nukkumaparvella. Kapea ikkuna kuuluu taas wc-/suihkutilaan.

Vasemmanpuoleinen ovi vei ennen peseytymistiloihin, mutta nyt remontin yhteydessä muurasimme sen umpeen, sillä jatkossa käynti saunaan ja pesuhuoneeseen tapahtuu sisäkautta. Oikeanpuoleinen ovi on teknisen tilan ovi. Ikkunoiden kanssa samassa vauhdissa saapuvat myös ulko-ovet, joten noista huonokuntoisista vanhoista puuovista voidaan viimein luopua.

Samaan vauhtiin, kun taloon uusittiin ulkovuori, paneloitiin myös liiteri. Toukokuussa 2015 liiteri näytti vielä tällaiselle (alla) - sittemmin siitä on purettu pois puolet (vasen puolikas):
Myöhemmin liiteriin on tarkoitus vielä uusia kattoakin, joten panelointia ei asennettu aivan ylös asti tässä vaiheessa.

Liiteri sopii uudella paneloinnilla paljon paremmin osaksi pihapiiriä:

Liiteristä puolet jää varastokäyttöön ja toiseen puolikkaaseen rakennetaan tosiaan se kanala, ja
kanalan 'eteistila', joka toimii mm. kanalan tarvikkeiden, kuten ruokien ja pehkujen säilytyspaikkana. Kanalan ulkoilualuetta varten olemmekin jo ostaneet valmiit häkkielementit, jotka maalataan ennen asennusta - yllätys, yllätys - samalla tummanharmaalla (RR23) kuin talonkin yksityiskohdat. :) Tuonne oikeaan reunaan laitetaan tietenkin myös kanalan ikkuna ja ulkoilua varten suljettava luukku.

Niin, että tällainen siinä talosta sitten olisi tulossa! :D Luulenpa, että itseltä itku (onnesta) pääsee, kun ikkunat elokuun-syyskuun -vaihteessa asettuvat paikoilleen... <3

...Kerrottakoot, että oli naurussa pitelemistä, kun kattomiehet asensivat peltejä, ja toinen herroista rykäisten kysäisi alapuolella työskentelevältä mieheltäni, että 'anteeksi, mutta mikähän tästä niinkuin tulee...?' Mies totesi vain rauhallisesti, että 'Talo.'

:D Daaah!
6 kommenttia:

 1. Hieno!<3<3 Vitsit, kun mä olen ollut viime aikoina koko ajan menossa, mutta kuvittelisin, että voitais vielä tässä kesällä tavata! Tulen mielelläni kurkistelemaan joskus noiden seinien sisällekin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 <3
   Voi kuule, ei mitään hätää, on tämä kesä ollut melkoista tohinaa kaikilla! :) Mutta ehdottomasti on termarikaffet edelleen voimassa - ja opastettu kävelykierros raksalla! ;) Ilmoittelet vaan, kun sulle sopii!

   Poista
 2. Kylläpä oli mielenkiintoista seurata talon edistymistä. Voi miten valtava muutos. Mutta kyllä se työtäkin on vaatinut. Jaksamista edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsellä monet kerrat silmäkulmat kostuneet, kun työn tulos alkanut viimein näkymään. Välillä ihan vaikea uskoa, että samasta talosta kyse - talovanhus saanut uutta eloa! Hyvä mieli ja onnellinen olo! <3

   Poista
 3. Huikea muutos! Tulee tosi komea talo - on siinä teillä ollut puuhaa... Ja "vähän" vielä edessäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niin kaunista palautetta saatu - täällä blogissa, sekä ohiajaneilta kyläläisiltä! Puuhaa on ollut, puuhaa riittää edelleen, mutta innolla odotamme jo seuraavaa vaihetta. Ja juju jaksamiseen taitaakin olla juuri tuossa sanassa 'puuha'; oman tulevan kodin remontointi on nimenomaan 'puuhaa', ei 'työtä'! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...