keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Sukupolvien silmukat -näyttely Mäntsälässä

Isomman pojan suunnattua eilen miehen kera viettämään poikien laatuaikaa keilauksen ja leffan merkeissä, sekä pienimmän pojan viettäessä laatuaikaa papan seurassa, lähdimme anopin kanssa tutustumaan Mäntsälän käsityökeskuksessa vielä muutaman päivän avoinna olevaan Sukupolvien silmukat -näyttelyyn.

Näyttelyssä on esillä upeita kirjoneulesukkia ja -lapasia, jotka on neulottu Sukupolvien silmukat -kirjan ohjeilla (Sukupolvien silmukat, Ketola/Bukowski/Kokko/Bäcklund/Suuronen). Kyseisessä kirjassa esitellään yli 30 kansanomaista sukkaa ja lapasta aina 1700 -luvulta asti, jotka ovat nyt saaneet nykyaikaan päivitetyt ohjeet. Neuleohjeiden lisäksi kirjassa on sukkiin ja lapasiin liittyviä tarinoita ja taustatietoa.

´
Sukupolvien silmukat -näyttely on avoinna Mäntsälän käsityökeskuksessa 22.-26.2.2016, Mäntymäentie 7.

Historiasta kiinnostuneille muuten tiedoksi, että kyseinen rakennus, Lepolan kiinteistö, on tunnettu Elisabet Rehnin lapsuudenkotina, vink vink. :) Kyseessä on kaunis, vanha puurakennus, jossa käsityökeskuksella on valoisat tilat, joihin mahtuvat mm. 14 kangaspuut.

Kannattaa käydä tutustumassa (ilmaiseen) näyttelyyn, jos liikutte Mäntsälässä, sekä samalla tiloihin ja keskuksen toimintaan ylipäätään. Keskuksessa on ihanan kotoisa ja avoin tunnelma, ja uudetkin kasvot otetaan ilolla vastaan. Tiloissa toimii myös käsityöskeskuksen myymälä, josta voi ostaa vaikka ontelokuteita ja muita käsityötarvikkeita.

Käsityöskeskuksessa järjestetään myös monenlaisia käsityö- ja askartelukursseja - otin itsekin mukaani tänään kurssiesitteen ja löysin heti pari mielenkiintoista kurssia, joihin haluan osallistua! :)

3 kommenttia:

 1. Upeita neuleita on. Kiva kun tuollainen näyttely järjestetään. Joko arvontapalkkio tuli perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasi itseltäkin mennä tama näyttely täysin ohi, sillä minkäänlaista mainosta en ollut nähnyt, mutta onneksi anoppi oli kartalla ja nappasi minut mukaan! :)

   Kirja saapui perille parissa päivässä, ja tuolla Villa Kotirannan Facebook -ryhmässä sitä jo ehdin hehkuttamaan - tuli nimittäin täydelliseen tarpeeseen, kun tuota oman raksan pihaa suunnittelen parhaillaan ja haaveissa ketomaisempi piha! :)

   Poista
 2. Aivan upeita sukkia ja lapasia. Olis kiva nähä sellaisia oikein vanhoja malleja. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...