lauantai 20. helmikuuta 2016

Väriä viikonloppuun kukkasin

Joka vuosi talven taittuessa kevääseen rakastun yhä uudelleen tulppaaneihin - kauppareissulta tarttuu mukaan viikoittain kimppu tai kaksi. Ja kun yhdelle kimpulle jää hintaa se alle 3€, niin kynnys ostaa kukkia laskee huomattavasti.

Suomalaisille tuoreet leikkokukat ovat edelleen luksustuotteen maineessa.
Koetan muistaa (ja jaksaa) vaihtaa kukille uuden raikkaan ja kylmän veden joka aamu, ja leikkaan parin päivän välein uutta imupintaa varsiin. Jos sama vesi unohtuu maljakkoon pariksikin päiväksi, nuupahtavat tulppaanit ja lakastuvat nopeasti.
Tällä kertaa kotiin kannoin kaksi kimppua; tummemman ja vaaleamman lilan sävyissä. Viime viikolla mies toi pyynnöstäni keltaisia ja valkoisia, jotka pääsivätkin #tulppaanitorstai -haasteeseen.
Koetin keksiä tällä viikolla jotain omaperäisempää maljakkoa kukille, ja löysinkin hyllyltä tämän valkoisen keraamisen kannun, jonka ostin parilla eurolla kirpputorilta juuri tällaiseen tarkoitukseen. Talvella tässä kannussa majaili valkoinen hyasintti jäkäläpedillä.
Haaveena olisi istuttaa tulevana syksynä Villa Kotirannan kukkapenkkiin niin paljon tulppaanin sipuleita, että keväällä maljakkoon riittäisi kukat omasta pihasta - edes muutaman ison kimpun verran! :)

Ensi viikolla taas uusin kukkasin - ehkä punaisia tulppaaneja...? ;)

Leppoisaa viikonloppua! <3

2 kommenttia:

 1. Kauniita tulppaanikuvia. - Kiitos #tulppaanitorstai-haasteesta. Olen nyt vastannut siihen, jos haluat käydä katsomassa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Innostuin pitkästä aikaa valokuvaamaan kukkia oikein ajan kanssa - kuvien määrä kasvoikin huimaksi...! :)
   Kiva, kun innostuit haasteesta - käyn ehdottomasti kurkistamassa blogistasi kuvat! Kiitos vinkistä!

   Ihanaa viikonloppua sinullekin! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...