torstai 19. marraskuuta 2015

Hetki omaa aikaa - MakroTex viikkohaaste 'Aamupala'

Tällä viikolla Pieni Lintu -blogin MakroTex -viikkohaasteen aiheena onkin 'Aamupala' - minun oma pieni hiljainen hetkeni ennen arjen tohinan käynnistymistä!

Aamupalani on useimpina aamuina nykyisin pari palaa Reissumiestä kera erilaisten lisukkeiden. Tänä aamuna leivälle eksyi margariinin lisäksi kolme siipaletta juustoa, pari tomaattia ja viimeisiä oman sadon basilikalehtiä.

Toinen ehdoton lempparini on Reissumies + avokadoa + pippuria + keitettyä kananmunaa = NAMS! :)
En luota enää pelkän valtavan kahvikupillisen kick-start -voimaan, vaan apua kaamosväsymykseen olen saanut joka aamuisesta vitamiinipommista, joka koostuu purkkivitamiineista sekä ihan tuoreista hedelmistä.
Kahvikuppina muuten uusi lempparini, Hemtexin valikoimasta löytynyt Nadja Wedinin Snowflake -jättikuppi! Tähän ihanuuteen mahtuu NELJÄ kupillista kahvia - tai vaikka yrttiteetä iltaisin.
Mutta ne vitamiinit (ja muut kaamosväsymyksen karkoittajat ja arjen vauhdissa pitäjät)! Joka aamu nappaan tällaisen kourallisen: B- ja D-vitamiinit, Omega-3, monivitamiinivalmiste ja magnesium. Molemmat lapset ottavat myös D-vitamiinit ja mies on tehnyt oman cocktailin noista yllämainituista + Berocca.

Sitten vielä monen monta mandariinia/klementiinia/satsumaa/appelsiinia/omenaa/banaania päivän mittaan välipaloina ja jälkiruokina! :)
Ja ennen aamukahvia hörppään vitamiinien kera ison lasillisen, tai kaksi, raikasta vettä. Opin jo kotoa, ettei kahvia saisi juoda tyhjään vatsaan, vaan vähintään lasillinen vettä pohjalle - mielellään sitä aamupalaakin vaikka kera veden tai mehun. Kahvi sitten siihen päälle! :)
Ja koska aamupala on äidin omaa aikaa - isompi poika nukkuu vielä ja pienempi laiskottelee olohuoneessa lelujensa kanssa - aamupalaan kuuluu olennaisena osana uutisten lukeminen puhelimesta tai tabletilta.

Näiden jälkeen olenkin valmis päivään; herättämään isomman pojan, vaihtamaan päivävaatteet pienemmälle, istuttamaan molemmat aamupalapöytään yhdessä ja laittamaan isomman pojan kouluun! :)
 :D ...Ja loppuun pieni hauskuutuskuva - nappasin tämän nassuttaessani aamupalaleipää! ...Ihan vauvasta lähtien pienin poikamme on jotenkin mystisesti osannut aavistaa ne hetket, kun tämä äiti on juuri laittamassa ruokaa omaan suuhunsa - silloin on alkanut itku kuulumaan vaunuista/sängystä. Aivan kuin poika olisi vahvasti sitä mieltä, että meillähän ei äiti syö - ellei hänkin syö! :D

...Sieltä hän sitten tuimasti minua tuijotteli pöydän takaa, kun yritin hetken herkutella ilman häntä... :D


*Enemmän MakroTex -viikon periaatteesta voit lukea Pieni Lintu -blogista.


6 kommenttia:

  1. Raikkaita aamuisia hedelmiä. Ja ihanan iso kuppi kahville ym. juomille.
    Mukavia aamupalahetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Tänä aamuna tuohon kuppiin kaatui hautumaan nokkosista, vadelman lehdistä ja kähärämintusta yrttijuomaa - pitäisi tuota kahvinjuontia vähän vähentää... ;)

      Poista
  2. Söpö tuo pieni lautanen, onko se jotain vanhaa sarjaa, Arabiaa kenties? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhaa Arabiaa, kyllä - sarjan nimeä en valitettavasti tiedä... :) Näitä ihania, yksittäisiä kirpputorilöytöjä on kaapissa jo vino pino - yleensä teepussien tasseiksi otan käyttöön!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...