torstai 11. kesäkuuta 2015

Väriloistoa isäni puutarhasta

Käydessämme vierailulla vanhempieni luona Pohjois-Savossa ihastelin isäni kukkivaa varhaiskesän puutarhaa - tällä kertaa luvassa siis valokuvapäivitys!

Pidän isäni taidosta loihtia läpi kesän jatkuvassa kukinnassa oleva puutarha, joka suuresta huolenpidosta huolimatta näyttää kotoisan rennolle - kuin kasvit nyt vain olisivat sattuneet nousemaan kukkimaan hänen pihaansa ilman sen suurempaa vaivannäköä! Tunnen tosin isäni paremmin tietääkseni, että puutarha nykyisessä muodossaan on monen vuoden - ellei vuosikymmenen - työn tulos; monta lajiketta isä on haalinut milloin tuttaviltaan lahjoina, milloin löytänyt luonnosta kasvamasta ja siirtänyt kukoistamaan puutarhaansa.

Näin alkukesästä väriloiston takaavat pääasiassa valtavan kokoisiksi kasvaneet tulppaanit. Isäni kertoi, että osa niistä on istutettu maahan vuosia sitten - ja edelleen ne jaksavat kukoistaa!

Joukossa on myös pari vuotta sitten Amsterdamista tuliaisena tuomani tulppaanit - arvasin, että kerrankin löysin tervetulleen tuliaislahjan... ;)
Olen oppinut isältäni arvostamaan luonnollista, ketomaista pihaa - samantapaisesti tahtoisin omankin pihani laittaa. Nurmikon leikkaaminen ei ole minun eikä mieheni lempipuuhaa, joten meidän puolestamme ainoat nurmialueet voisivat kasvaa vaikka valkoapilaa.
Jokaisen mummolan must-to-have -kukat; pelargonia ja verenpisara! :)
Myös koristeomenapuu valmistautui kukintaan - jo pelkät nuput saivat puu punertamaan upeasti!

Odottelenkin jo kovasti seuraavaa käyntiä Savossa - lupaan kuvata kesän kukkaloistoa, kun tulppaanit ovat antaneet tilaa seuraaville kesän kuningattarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...