tiistai 16. kesäkuuta 2015

Etukuistille kesän kukkat (ja vähän muutakin pientä kaunista...)

Piipahdin eilen hakemassa kukkamultaa, sillä olen tänään menossa hakemaan viimein kesäkukkia terassillemme, ja mukaan tarttuikin vähän kaikkea muutakin - yllätys... ;)
Minulla oli jo ennestään vuosia vanha Luhta Homen valkoinen kori, johon kaipasin jotain suuri- ja runsaskukkaista kasvia. Sellainen löytyikin sitten paikallisesta Multasormi -liikkeestä; dahlia! Minulla onkin näitä jo useita istutettuna pihamaalle, mutta en ole aikaisemmin pitänyt ruukkukasvina. Istutinkin dahlian isompaan ruukkuun (pohjalle puutarhamultaa multakasastamme, päälle kukkamultaa) ja nostin ruukun koriin.
Samaisesta liikkeestä tarttui mukaan myös tuo 'Olen puutarhassa' -kyltti. :) Itse asiassa joudun jonkun aikaa miettimään valintaa, sillä muutama muukin puutarha-aiheinen kyltti löytyi valikoimasta.
Toivotaan, että säät paranevat tästä, niin tuo kylttihän saa olla paikoillaan etuovella koko kesän - tämä äiti saisi puutarhassa kadotettua tunnin jos toisenkin ilman tekemisen puutetta.... ;)
Tälle kokonaisuus näyttää - tosin tämän kuvan ottamisen aikoihin oli tuo - myöskin eilen ostettu - Tokmannin Green Garden -kori viellä vailla multaa ja istutuksia. Siihen istutin kamomillasauniota, kähäräminttua ja rukolasalaattia - katsotaan kuinka viihtyvät yhdessä.
Samaan vauhtiin kipaisin metsänreunasta kimpullisen luonnonkukkia (älkää kysykö mikä lajike, sen verran on jo aikaa ala-asteen kasvien keräämisestä ja kuivattamisesta), jotka myöskin löysivät paikkansa etukuistilta. Tuo lasinen pyöreä maljakko meillä oli jo entuudestaan, mutta sujautin sen punottuun koriin, jonka löysin eilen kirpputorilta huikeaan 0,20€ hintaan! :)
Katsotaan millaisia löytöjä teen tänään puutarhalta...! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...