tiistai 2. tammikuuta 2018

Villa Kotirannan vuosi 2017Pysähdyin eilen toviksi selaamaan blogin arkistoa menneen vuoden osalta ja tajusin, miten monta ihanaa hetkeä olisikaan jo unohtunut, jos en olisi niitä tallettanut valokuvin!

Varsinkin remontin osalta on jo pääni tyhjentynyt projektin eri vaiheista melko tehokkaasti (varmaan jonkin sortin itsesuojelukeino, vai mitä luulet?!), ja olisin voinut vaikka vannoa, että lattialankut asennettiin vasta hetki sitten syksyllä - eikä huhtikuussa!!!

Vuosi 2017 oli hurjan vauhdikas - ehkä vauhdikkain ikinä! Remontista tuli jokapäiväistä työtä, ei vain lapsivapaata-aikuisten-laatuaikaa-raksalla, pienemmällä pojalla on meno vain kiihtynyt toisen ikävuoden myötä, isomman pojan jalkapalloharrastus vei meitä pitkin Uudenmaan aluetta. Töissä projektit olivat mielenkiintoisia ja juuri sillä oikealla tavalla haastavia, mutta jäivät monesti vielä iltaisinkin vielä mieleen pyörimään. Bloginkin ääreen ehdin viime vuonna kaikkiaan 163 postauksen verran, joka oli vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta tyytyväisenä totean, että kaiken muun tohinan keskellä tuo on jo saavutus! :)

Blogi toi mukanaan myös ihania uusia tuttavuuksia sekä todella mielenkiintoisia yhteistöitä. Pääsin kokeilemaan taitojani aivan uusilla pelikentillä, eli vuosi 2017 oli myös suuri harppaus pois mukavuusalueelta uusiin haasteisiin! Ehkä haasteellisin - ja samalla niin inspiroiva ja palkitseva - yhteistyö oli messuosaston somistuksen luominen Lepaa 2017 -puutarha-alan tapahtumaan.

Osa teistä lukijoista on hypännyt meidän matkaamme tässä menneen vuoden mittaan, joten ajattelin jakaa joitakin suosikkijuttujani viime vuodelta kuvakollaasien myötä. :)


Tammikuussa asustelimme vuokrakodissa täällä omalla kylällä, ja remontin valmistuminen oli pelkkä haavekuva vain. Olimme juuri siinä murroksen kynnyksellä, kun hauskasta harrastuksesta tuleekin se kaiken vapaa-ajan vievä velvoite. Kaikella rakkaudella sanottuna. ;)

Tammikuu oli hieman sellaista haahuilun aikaa, ennenkuin sain kunnolla vuodesta 2017 kiinni - tai kunnes vuosi 2017 sai minusta otteen. Oli paljon suunnitelmia, joitakin tavoitteita ja vielä aikaa valokuvata Kukkailottelua -haasteeseenkin.


Helmikuussa tehtiin ihania kirppislöytöjä Lahdessa, mietittiin Villa Kotirannan värimaailmaa sekä virkattiin trikookuteesta.

Pakkasin myös matkalaukkuuni viikonlopun vaatteet, kameran ja läppärin, ja suuntasin yksin viettämään äidin omaa laatuaikaa Rakenna ja Sisusta -messuille Turkuun. Vietin matkalla kaikkiaan kaksi yötä ja lähes kolme päivää; kiertelin messuilla hakemassa inspiraatiota remonttiin, ostin liesituulettimen, kävin kameran kanssa kävelyretkellä sekä tutustuin sisustusliikkeisiin. Ja ihan vain nukuin todella hyvin! :)


Maaliskuussa aloitin taas muutaman uuden ikuisuusprojektin (jotka ovat edelleen kesken...), ja valmistauduin tulevaan kevääseen kasvimaalla laatimalla suunnitelman istutettavista kasveista. Ensimmäiset esikasvatuksen ihmeetkin kohosivat mullasta maaliskuun aikana!

Toin myös muutamia perintöaarteita omasta lapsuudenkodistani, joille oli jo tuolloin tiedossa paikat Villa Kotirannan sisustuksessa; oman lapsuudenaikaiden huoneeni kattovalo valaisee nykyistä makuuhuonettamme ja äitini suvun puolelta peritty gobeliini odottelee vielä nostamista makuuhuoneemme seinälle.

Otimme myös pienen irtioton miehen kanssa arjesta, kun pääsimme viettämään kahdestaan laatuaikaa rentoutuen Hotel Rantapuistoon Helsingin Vuosaareen. Saunoimme tunnelmallisessa rantasaunassa, pulahdimme paljuun ihastelemaan jäätynyttä merta, söimme herkullisen iltapalan katettuna saunan oleskelutiloihin ja päätimme illan vielä pitkään kynttiläillalliseen Ravintola Rantapuistossa. Ehdimme myös ulkoilemaan hotellia ympäröivässä luonnossa ja herkuttelemaan brunssilla. Vuoden kohokohtia tuo viikonloppu - kiitos vielä kerran, Hotel Rantapuisto!**

**Kaupallinen yhteistyö


Kevään koittaessa huhtikuussa asennettiin Villa Kotirantaan lankkulattiat (en edelleenkään käsitä miten tuosta hetkestä on jo melkein yhdeksän kuukautta!?!) ja mietittiin lattiamaalin sävyä. Tiesimme, että haluamme harmaan lattian, mutta sävyjä joista valita olikin ihan kiitettävä määrä.

Aloitin (ja myös lopetin) elämäni ensimmäisen yrityksen juurruttaa bougainvillean oksia... Sain isältäni niitä useammankin, ja onnistuin lopulta tappamaan ne kaikki tyylikkäästi ennen juurtumista. Haastava kasvi, tiesin jo valmiiksi, mutta silti harmitti niin vietävästi! ...Käydessäni nyt jouluna vanhemmillani katselin isäni valtavaa bougainvillea ja vannoin koettavani tänä keväänä uudelleen. :)

Huhtikuussa muurattiin myös pönttöuuni Villa Kotirantaan - tuo ihana vihreä kaunokainen mustin luukuin! Niin monen monta onnen tunnetta tuo pönttöuuni on meille suonut, kun olemme sen lämpimän hehkun äärellä istuneet. Ainoana lämmönlähteenä tässä tuvassamme se on suonut meille mukavan lämpöiset olot parin päivän välein reilulla pesällisellä.

Myös pitkin vuotta jatkunut yhteistyö Kustannus-Mäkelän kanssa alkoi huhtikuussa, ja monta kaunista kirjalöytöä olen heidän kauttaan myös teille esitellyt. Heidän valikoimistaan olen löytänyt inspiroivia sisustus- ja askartelukirjoja, sekä nyt viimeisimpänä herkullisen reseptikirjan joulun leivontahetkiin!**

**Kaupallinen yhteistyö


Toukokuussa asennettiin hirsipaneelit Villa Kotirannan seiniin ja tehtiin viimeiset valinnat kosteiden tilojen laattojen suhteen.

Kesää kohti luonnonkukat valtasivat kotimme ja yhdistelin niitä myös kaupan kukkasiin. Maljakkoina toimivat niin värikkäät metallitölkit kuin kirpputoreilta löydetyt juomalasitkin.

Ehdin askartelemaan myös omassa lapsuudessa tutuksi tulleesta karttakirjasta paperitähtiä ja koetin pitää taimia hengissä sisätiloissa pitkittyneen ja todella kolean kevään vuoksi. Suurin osa taimista alkoi jo nuupahtaa ennen kesän lämpenemistä, ja perinteinen keäkuun 10.päivä ei taannut hallattomia öitä...


Myös kesäkuu oli kukkasia täynnä! Rentun ruusut pääsivät ojan pientareelta maljakkoon muhkeina kimppuina, neilikoista tuli uusia suosikkejani kestävinä leikkokukkina - yhdellä ja samalla neilikkakimpulla toteutin lopulta kolmen viikon (!!!) Kukkailottelua -valokuvaukset! Keskikesän juhlaa varten keräsin teemaan sopien pikkuisen kimpun juhannusruusuja kirpputorilta löytämääni pyöreään maljakkoon.

Kesäkuussa tehtiin vielä värivalintoja; isomman pojan sammakonvärisen huoneen sävy on juuri se sama, jolla hänen oma huoneensa oli aikoinaan maalattu asuessamme Lahdessa vuosia sitten. Kyseinen värikarttakin on itse asiassa sama, jolla ensimmäisen kerran väri valittiin - hienosti olin onnistunut arkistoimaan tuon väriliuskan...!

Verannan helmipaneelin maaliväriä etsittiin tuohon  BoråsTapeter:in Falsterbo II Herba -kasvistoaiheiseen tapettiin sopien. Lopulta valitsimme 'turvallisen' vaihtoehdon, eli Tikkurilan Valkoinen -sävyn.


Vihdoin ja viimein heinäkuussa pääsimme maalaamaan pintoja! Lattia sai harmaan värin, hirsipaneelit Tikkurilan Valkoinen -sävyn ja pienemmän pojan huone Tikkurilan Greippi -keltaisen. Oman makuuhuoneemme maalasin tunnelmallisella Nefriitti -sävyllä, johon olin ihastunut jo alkuvuodesta.

Heinäkuussa edellinen kotimme pääsi esittelyyn myös Kotiblogit -lehteen, mikä oli ensimmäinen kerta, kun kotimme on esillä muualla kuin blogissani - erittäin jännittävä kokemus tällaiselle oman kodin intohimoiselle sisustajalle! :)

Lehden kuvauksia varten teimme Mäntsälän Kukan kanssa yhteistyötä, ja ihana floristi Petra Pernu loihti useammankin kukka-asetelman kotiimme. Ehdoton suosikkini oli tuo yllä olevassa kuvassa esiintyvä, vanhan pöytäkellon lasikupuun luotu asetelma, jossa on käytetty daaliaa, jaloangervoa ja harsokukkaa kauniisti kerroksittain.**

**Kaupallinen yhteistyö


Syksyn myötä elokuussa oli jo hieman enemmän aikaa pysähtyä välillä jopa leikekirjojenkin ääreen fiilistelemään. Rakas intohimoni tuo inspiroivien kuvien ja värien kerääminen, sekä niistä leikkaa-liimaa-askartele -touhuilu leikekirjoihin ja ideavihkoihin.

...Nyt muuton myötä jäänyt vähemmälle, sillä a) muistikirjani ovat edelleen jemmassa jossakin muuttolaatikossa, ja b) työhuoneessa ei edelleenkään ole juurikaan tilaa työskentelylle, sillä työhuone toimii vielä pääasiassa varastotilana...

Elokuussa osallistuin myös puutarha- ja viheralan ammattilaistapahtumaan, Lepaa 2017, jossa olin yksi neljästä bloggaajasta luomassa esillepanoa messualueelle. Aivan mielettömän inspiroiva haaste - esillepanoa toteuttaessa oikein kiljahtelin riemusta ja hyppelin tasajalkaa, niin innostavaa oli kokeilla jotain aivan uutta ja olla pitkästä aikaa todella luova - ja vielä mahtavassa porukassa; somistuksia olivat toteuttamassa myös Mansikkatilan mailla-, Hernepensaskujanne- ja Versoja Vaahteramäeltä -blogit. Yhteistyössä olivat mukana myös Orthex sekä Huiskula, joiden tuotteilla esillepanot toteutettiin.**

**Kaupallinen yhteistyö


Syyskuussa alkoi Villa Kotiranta näyttää jo lähes valmiille! Wc- ja suihkutilat olivat laatoitetut, kaikki huoneet olivat saaneet maalipinnan ylleen. Kauniit väliovetkin oli asennettu paikoilleen ja odottelimme enää keittiötä saapuvaksi...

Odotellessa keittiötä ehdin hieman tuunaamaan yksityiskohtia kotiimme, kuten yllä olevan kuvan kynttilätelineen Ikean vanhasta lampunvarjostimesta. Vietin myös aikaa ystäväni kanssa kierrellen kirpputoreja Lahdessa, ja yksi parhaista kirppislöydöistä onkin tuo kuvan puinen pannunalunen keraamisella laatalla.

Vietimme myös lasten kanssa aikaa lapsuudenkodissani Pohjois-Savossa, jossa ehdin jopa tarttua kameraan ja ihastella pitkästä aikaa luontoa kameran linssin läpi. Harvinaista herkkua olivat nuo kuvausretket viime vuonna - toivotaan enemmän vapaa-aikaa valokuvaamiseen tälle vuodelle 2018!


Tämä lokakuun kuvakollaasi on ehdottomasti suosikkini näistä vuoden 2017 kollaaseista! Pääsimme vihdoin lokakuussa muuttamaan Villa Kotirantaan, ja kaikki nämä lokakuun suosikkikuvani ovatkin täältä omasta kodistamme!

Ihan meidän näköistä!!

Vuokra-asumisen miinuksia on se 'toisten nurkissa oleminen', eli omanlaisen sisustuksen luomisen vaikeus toisen ihmisen valitsemiin pintamateriaaleihin... Voitte siis kuvitella kuinka onnellinen olen täällä omissa nurkissani, niiden seinien sisällä, joiden värit ovat meidän valitsemamme ja joihin voin halutessani napauttaa naulan, tai vaikka useammankin! :) 

Lokakuussa saimme kotiimme myös kauniit julisteet Deseniolta viimeistelemään sisustustamme. Julisteet löysivät paikkansa niin keittiöstämme, olohuoneestamme, molemmissa lasten huoneissa ja pari julistetta odottelee vielä ripustamista tulevaan työhuoneeseeni.**

**Kaupallinen yhteistyö


Joulun lähestyessä marraskuussa alkoi Villa Kotirantaan ilmestyä vähitellen ensimmäisiä talvisia - tai jopa jouluisia - yksityiskohtia.

Tuunasin remontissa talteen otetuista sulakekansista talon henkeen sopivat kynttilänjalat ja askartelin elämäni ensimmäisen kranssin mustikanvarvuista. Joulun tuoksua kotiin toivat pikkuinen metsäkuusi, sekä  kartiovalkokuusi, joka muuten ei ole tiputtanut neulastakaan vielä tammikuussakaan!

Vaikka joulua kotiin laitettiin, säilyivät värikkäät yksityiskohdat sisustuksessa. Kuukauden paras kirppislöytö oli värinsäkin puolesta keraaminen, itäsaksalainen kulho - erittäin kivuttomaan 0,50€ hintaan! :) Tällaisia ottaisin mielellään kotiin vaikka suurempinakin ruukkuina...

Marraskuussa koko perheen suosikkipaikaksi pötköttelyyn muodostui tupaan saapunut Sukhin kaunis palmikoitu villamatto. Sukhin eettisiiin ja ekologisiin arvoihin kannattaa ehdottomasti tutustua - nämä matot ovat muutakin kuin vain kaunista pintaa!**

**Kaupallinen yhteistyö


Ja vihdoin saapui  joulukuu!

Joulukuussa ulkoiltiin koko perheen voimin - saimme jopa kovasti odottamamme valkoisen joulun tänne Mäntsälän maaseudulle.

Eikä liikkuminen jäänyt ainoastaan ulkoiluun; kävimme koko perheen voimin viettämässä perheen laatuaikaa Hyvinkään Hotel Sveitsissä, jossa riehaannuimme poikien kanssa sisäaktiviteettipuistossa, SuperParkissa sekä Sveitsin uimalassa. **

Suomen täyttäessä 100vuotta pysähdyin itsenäisyyspäivänä muistelemaan ukkiani Aapelia ja jaoin muutamia valokuvia hänen arkistoistaan sota-ajoilta. Ukkini muisto on kanssamme tänä alkaneena vuonna päivittäin, sillä siirsimme joulun jälkeen Bonanza -sarjan ruokapöydän verannalle ja otimme arkiseen käyttöön ukkini sodan jälkeen ostaman pirtinpöydän penkkeineen.

Joulukuussa kävimme myös ostamassa pitkään harkitut uudet huonekalut Ikeasta; kauniin keltaisen Strandmon -lepotuolin, johon miehenikin suuresti rakastui, sekä harmaan Ektorp -sohvan, johon kilpaa juoksemme makoilemaan iltaisin. :) Televisiota ei tupaamme tule, joten istuskelemme tuvassa juttelemassa pönttöuunin lämmössä - emme ole kaivanneet televisiota taustahälyksi, vaan tuvassa soi hiljaa radio. Seinäkellon raksutuskin on mieluinen ääni vastapainona konttorihälylle, jolle altistuu arkisin...

Jotain niinkin harvinaista nähtiin joulukuussa, kuin minä innostumassa leipomisesta! :) Kuten tiedätte, meillä innokkaampi leipuri on tuo parempi puoliskoni, mutta löydettyäni Leila Lindholmin Leilan makea joulu -reseptikirjan Kustannus-Mäkelän valikoimasta innostuin itsekin kokeilemaan - ja rakastuin huippumehevään sahramikakkuun!**

**Kaupallinen yhteistyö

*****

Oma suosikkini on lokakuun kollaasi - mistä sinä pidit eniten?


Nyt on paketoitu vihdoin mennyt vuosi, ja voidaan suunnata puhtaalta pöydältä kohti tätä uutta vuotta 2018! Oikein innolla jo odotankin, mitä kaikkea jännittävää tämä vuosi tuo tullessaan!

...Tiedättekö mitä itse odotan kaikkein eniten tältä vuodelta...? Sitä, että tämän vuoden aikana saamme Villa Kotirannan niin valmiiksi, että jokaiselle tavaralle löytyy kaappi ja oma paikka - että viimeisetkin muuttolaatikot on saatu purettua, kirpputorille menevät tavarat saatu pois talosta viemästä tilaa ja työhuone tyhjennetty kaikesta ylimääräisestä. Hurjaa konmaritusta siis tiedossa tänä vuonna - parhautta! :)

Ihanaa alkanutta vuotta teille kaikille!!

Me aloitamme tämän viikon vielä yhdellä vapaapäivällä, ja hyppäämme ulkovaatteisiin.

Happihypylle mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...