torstai 25. tammikuuta 2018

Olohuoneen uusi vitriinikaappi


En tiedä ihan varmaksi, että nukuinko riittävästi vai aivan liian vähän, mutta heräsin ilman herätystä hieman jälkeen neljä, ja olin aivan varma, että olin nukkunut pommiin... Koska olen maailman huonoin nukahtamaan enää uudelleen, heräsin juomaan varhaiset aamukahvit miehen kanssa ennen hänen lähtöään töihin ja päätin käyttää tämän hiljaisen aamuhetken hyödyksi blogin äärellä.


En ollut aiemmin vielä ehtinyt jakamaan näitä sunnuntaina ottamiani valokuvia tuvastamme, jonne uusi vitriinikaappi saapui viikonloppuna - edes Instagramissa ei ole kaappi vielä vilahtanut.

Joten - kiitos huonot unenlahjat - tänään Luvassa siis valtava määrä valokuvia tuosta uusimmasta Tori.fi -löydöstäni!


Olin menossa parisen viikkoa sitten käymään Järvenpäässä asioilla, joten ihan hetken mielijohteesta päätin kurkistaa, mitä Torissa oli myynnissä tuolla alueella. ...Niin monta juttua vielä etsinnässä kotiimme, että aina kannattaa hyödyntää tällaiset piipahdukset toisille paikkakunnille!

Joten aivan sattumalta ja puolivahingossa löysin tämän vitriinikaapin - vain 50€ hintaan!


Varasin kaapin välittömästi ja sovimme myyjän kanssa kaupoista ja kaapin noudosta. Aloimme jo miehenikin kanssa sopia noutoa viime viikon perjantaille, sillä olimme suunnitelleet myös Ikea -reissusta - verannan vaatekaapit odottavat edelleen noutoa.

Sitten sainkin yllättäen viestin myyjältä, että joku toinen oli ehtinyt varaamaan lipaston välistä. Ensin veti hiljaiseksi, sitten alkoi kiukuttaa.

Eihän tämä nyt väin voi mennä!

Hieman hammasta purren sovin, että myyjä ilmoittaa, jos/kun tämä toinen varaaja vapauttaa lipaston - ja niin onnekseni lopulta kävikin! Sovimme uudelleen noudosta perjantaille ja iltaa kohti ajelimme koko perheen voimin Järvenpäähän.

Saimmeko lipaston kyytiin....? No emme!


Sattuipa nimittäin niinkin hauskasti, että ajeltuamme koko matkan Järvenpäähän - tarkoituksenamme myös samaan vauhtiin hurauttaa Vantaalle Ikeaan - totesimme myyjän pihaan päästyämme, että peräkärryn kuomu oli jäätynyt kiinni!!

...Hieman oli sellainen hetki, että itkeä vai nauraa...! :)

Siispä suunta kohti kotia. Onneksemme myyjälle sopi nouto seuraavalle päivälle - ja olimmehan saapuneet paikalle kaappia hakemaan, eli aikeemme ostaa kaappi oli selkeä myyjällekin. ;)

Nämä vanhat hedelmälaatikot, joita kodissamme on kaksi, ovat kulkeutuneet mukanani lapsuudenkodistani ja löytäneet uuden käyttökohteen lehtien säilytyspaikkoina.


Ollessani lasten kanssa viime viikon lauantaina kyläilemässä ystäväni luona itärajan tuntumassa, oli mieheni käynyt uudella kierroksella Järvenpäässä ja kaappi odotti minua tuvassa saapuessani illalla kotiin.

Ehkäpä jälleen kerran maailman paras puoliso!

Sunnuntaina säädimme hieman vitriinikaapin keskellä olevan tukijalan korkeutta, sillä kaappi oli hieman ajan myötä notkahtanut toimiessaan kirjahyllynä edellisellä omistajalla - kyse oli siis muutamista millimetreistä, mutta onpahan laitettu kerralla kuntoon.

Kaappi on todella siistissä kunnossa, ei naarmun naarmua tai kolhiintuneita kulmia. Oikea löytö tuohon hintaan!


Vitriinikaappi on melko kookas, 160cm x 110cm, mutta se löysi luontevasti paikkansa tupamme takaseinustalta. Tälle paikalle on kaappia kaipailtu jo ennen muuttoa, mutta sopivan löytyminen on vienyt aikaa.

Nyt tätä kaappia katsellessa olen niin tyytyväinen etten mitään tilapäistä ratkaisua edes lähtenyt miettimään, vaan jaksoin odotella tämän vitriinikaapin löytymistä!


Kaappi toi valtavasti lisätilaa keittiön kaapistoihin, kun sain siirrettyä vähemmän käytössä olevat astiat pois arkiastioiden tieltä arvoiselleen paikalle.

Vitriinin hyllyille nousivat niin rakkaat lasiastiani, josta osa on muistoja lapsuudestani asti, sekä miehen mummon käsinmaalaamat, todella kauniit astiastot, jotka raaskitaan ottaa käyttöön vain todella harvoin. Esimerkiksi tuo kultakoristeinen astiasto oli joulupöytämme kattauksessa nyt menneenä jouluna.


Yhä vahvemmin alan olla henkisen mummoilun vahva kannattaja - näköjään sukkakutimien ja keinutuolin ohella mummoilu valtaa tilaa kodissamme tällaisen vitriinikaapinkin myötä. :)

Runsaan rönsyilyn rakastajana en kerta kaikkiaan osannut asetella vain paria astiaa esille, vaan hullaannuin täysin tästä mahdollisuudesta pitää rakkaat astiat esillä ilman pölyyntymistä.

...Ehkä alkuinnostuksen laannuttua karsin hyllyiltä jotain takaisin keittiön kaappeihin, mutta nyt nautin täysin tästä silmänilosta! :)


Hetken jännitin, kuinka tämä vaaleansävyinen vitriinikaappi sopeutuisi rinnakkaiseloon tuon tummemman kaapin kanssa samalla seinustalla, mutta olen tyytyväinen tähän kodikkaaseen yhdistelmään.

Ja vaikka kaappi itsekseen onkin melkoinen möhkäle, ei se tuonne tupaan nostettuna muun sisustuksen ohessa enää tunnukaan niin suurelle.


Nyt taitaa tuvassamme olla kaikki, mitä sinne olemme kaivanneetkin...?

Tai no, mitä sitä kaunistelemaan - ainahan niitä pienempiä haaveita on, kuten päreistä tehty kantokori polttopuille, muutama räsymatto ja valaisin saarekkeen ylle. ;)

Ei koti koskaan valmis ole!


Mukavaa torstaita teille kaikille!!


1 kommentti:

  1. Hienon löydön olet tehnyt! Kaunis, yksinkertainen muotoilu ja tilava. Lupsakkaa loppuviikkoa. ~Katja

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...