maanantai 22. tammikuuta 2018

Saniaisaiheinen julistelöytöVarhaiset huomenet täältä Mäntsälästä!

Ajattelin ennen työpäivää vielä hyödyntää tämän pienen hiljaisen hetken ennen aamutohinoita ja laittaa jakoon muutamia valokuvia viime viikolla tekemästäni ostoksesta.

Olen koettanut löytää järkevään hintaan vanhoja opetustauluja kotiimme. On tullut tutkittua rompetorit, kierrettyä kirpputorit ja selattua Tori.fi -sivustoa melko ahkeraan, mutta varsinkin kasviaiheiset taulut tuntuvat edelleen olevan varsin kysyttyä tavaraa.


Opetustaulut ovat lämpimiä muistoja omasta lapsuudesta, kun 90 -luvun puolella kyläkoulun biologian tunneille niitä takahuoneesta etsittiin ja maantiedon tunneilla rullattiin suurta maailmankarttaa telineelle. Sitten jännityksellä odotettiin, kuka pääsisi tällä kertaa karttakepillä muulle luokalle opettajan luettelemia maita, kaupunkeja, vuoristoja ja meriä osoittaman. :)

No kaipaamaani opetustaulua en ole vielä löytänyt, joten olin suunnattoman iloinen, kun löysin viikko sitten Järvenpään Kukkatalossa käydessäni näitä kasviaiheisia julisteita!

Juuri tällaisesta tummapohjaisesta saniaistaulusta olinkin haaveillut!


Jos ihan kauhean väärin en muista, niin juliste maksoi hieman alle kymmenen euroa, ja kuva-aiheita oli muutamia erilaisia - osa myös vaalealla taustalla.


Nuo puiset julistelistat tulivat kotiimme Desenion kanssa tehdyn kaupallisen yhteistyön myötä lokakuussa ja ovat olleet korvaamattomat; julisteita on helppoa ja nopeaa vaihtaa näihin magneettikiinnitteisiin listoihin.


Voimia kaikille tähän alkavaan viikkoon!

Toivottavasti viikonlopun kaunis aurinkoinen sää jatkuu vielä tälläkin viikolla - ulkoilukelit ovat olleet viime päivinä mitä parhaimmat ainakin täällä meillä päin!4 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Olen heikkona kasvitauluihin, varsinkin saniaisaiheisiin! 💚🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin!! <3 ...Rakkauteni saniaisaiheita kohtaan johti myös koko verannan tapetointiin saniaistapetilla... :D

   Poista
 2. Ihana. Omaan lapsuuteen ja koulunkäyntiin kuvataulut kuului ja kyllä ne muistoja saa heräämään kun niitä näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, että opetustaulut ovat nousseet arvoonsa - omaan kouluaikaan ne alkoivat olla jo tuulahduksia menneisyydestä ja veivät vain tilaa koulun varastossa. Nyt olisin valmis maksamaan saadakseni vanhan Euroopan kartan lastenhuoneeseen! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...