sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Alennusmyynneistä pienillä löydöillä helpotusta kevään odotukseenJoulukuusi siirtyi vihdoin pihalle nuotiopaikalle, ja kevättä kohti vähitellen ottaa suuntaa meidänkin kotimme. ...Tosin pienempi pojista luuli kuusen joutuneen vahingossa nuotiolle ja koetti raasu raahata kuusta takaisin sisään... ;)

Lyhdyt on kerätty pois, samoin tontut ja jouluiset asetelmat. Joulukuusen tilalle palasi keinutuolikin evakosta ja huonekasvit valtasivat taas tuvan ikkunat.

Eilen selailin H&M Home -verkkokaupan alennusmyyntejä ja laitoin kuusi (!!) keväisen raikasta, vaaleanvihreää ja keltaista tyynyä tilaukseen, sekä vihertävän pöytäliinan. Verkkokaupassa oli ilmeisesti tähän iltaan asti poikkeuksellisesti toimitukset ilman toimituskuluja, joten parin euron tyynyliinoja oli kerrankin järkeä tilata verkkokaupasta. ...Yleensä toimituskulut ovat suhteessa poskettomat, jos haluaisi tilata vain tuotteen tai pari.

Ennen kuin nuo raikkaat uudet tyynyliinat saapuvat, nappasin olohuoneeseen alennusmyynnistä kaksi sohvatyynyä, joita olen käynyt hipeltelemässä jo varmaan pari kuukautta.


Kävin ostamassa muutaman kerän villalankoja neuleprojektiini paikallisesta Citymarketista, ja siinä samalla kierähdin liikkeen Hemtex -osaston kautta - nämä tyynyt olivat nyt alennusmyynneissä 10€/kappale, joten nappasin tyynyt sohvan molempia päätyjä varten!

Tulipa hyvä mieli!


Vaikka ostinkin nämä lähinnä ensi syksyä ajatellen, en malttanut olla ottamasta käyttöön siksi aikaa, että saan keväisemmän väriset tilalle. :)


Nuo oranssin ja punaisen sävyt sopivat kauniisti yhteen tuvassa vielä hetken viipyvään ryijymattoon, joka on ikilainassa parhaalta ystävältäni, ja vihreät taasen pönttöuunin sävyyn, tuvan runsaslukuisiin huonekasveihin sekä tuohon vanhaan Keiteleen karttaan!

Lisäksi hauskat tupsut ovat leikkisä lisä ei-niin-vakavaan sisutukseemme. :)


Vaikka joulu on jo pakattu laatikoihin ja nostettu varastoon, ei talvista tunnelmaa vielä tarvitse täysin kodista riisua. Onhan vasta tammikuu! :)

Maaliskuussa, auringon alkaessa jo lämmittää ja lumikinosten sulaessa vähitellen pois, kaipaan vahvemmin keveyttä kodin ilmeeseen. Huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa, kun ruoho vähitellen vihertää ja kevätkukkaset nousevat esiin, tuon raikkaita sävyjä kodin tekstiileihin ja raivaan tasojen päälle kertyneitä tavaroita kaappeihin; talven aikana rehevän lämpimäksi vuorattu kodin sisustus pitää tomuttaa raikkaaksi, avaraksi ja valoisaksi!

Siinä missä talvella pyritään sulkemaan pakkanen ja viima, pimeys ja kylmät sävyt kodin seinien ulkopuolelle, kesää kohti häviää sisä- ja ulkotilojen rajat - luonto tulvii sisään ja pihasta aukeaa toinen olohuone.

Voi miten jo odotankaan ensi kesää...!


Mutta nautitaan vielä hetki näistä kipakoista pakkaspäivistä - luistellaan posket punaisiksi ja käperrytään iltaisin lempikirjan ja kahvikupin kanssa sohvan nurkkaan, takkatulen lämpöön. Kömmitään koko perhe saman viltin alle lämmittelemään ja herkuttelemaan hyvällä omatunnolla, jos illan pimeys vie mennessään, eikä mitään aktiivista jaksa tehdä.

Nyt on vielä hyvä syy kotoilla, eli laiskotella, herkutella ja nauttia ihan vain lököilystä sisätiloissa rakkaiden kanssa!Rentouttavia viimeisiä sunnuntain hetkia ja voimia tulevaan viikkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...