lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kesäinen teehetki terassilla

Kesäloman ensimmäisen jakson kunniaksi kaivoin rakkaimman teekuppini säilytysrasiastaan astiakaapista, ja nautin kupposellisen kuumaa takapihan terassilla.
Tämä englantilainen Wedgwood -teekuppi on ehkä suurin astia-aarteistani, ja sitä myös varjelenkin sen mukaisesti. Tästä kupposesta ei juoda arkipäiväisiä aamukaffeja, vaan se on pyhitetty erikoisiin, rauhallisiin teetuokioihin - aurinkoisiin aamupäiviin hiljaisella terassilla, tai vaikka kesäsateen ropinaan rauhoittumiseen. Ei lasten kanssa vietettyihin hulinahetkiin, vaan omaan laatuaikaan.

Tämä kuppi = äidin ZEN.
Sain tämän kupin mieheltäni lahjaksi, kun hän työskenteli tovin Lontoossa - olin tosin visiitilläni käynyt katselemassa kuppia ja tassia, mutta en tuolloin raaskinut niitä ostaa... Tähän kuppiin siis liittyy paljon tunteita; aina osan teehetkestä vietän muistellen noita erossa vietettyjä kuukausia ja olen onnellinen, kun tuo aika on jo takana.

Silloin se tuntui ikuisuudelle, mutta näin taaksepäin muistellessa aika on jo kullannut muistoja.
Mutta näihin Wedgwood -astioihin rakastuin täysin - ja haaveena onkin koettaa vuosien varrella kerätä kyseistä astiastoa (haluaisin, että jokainen astiaston kuppi&tassi olisi hieman eri värinen ja eri tavalla kuvioitu).

Eli jos itse eksyn taas tuonne suunnalle Eurooppaa - tai jos joku on sinne suunnalle matkustamassa - niin tiedän jo, mikä kuppisetti olisi seuraavana hankintalistalla... ;)
Kannattaa käydä kurkkaamassa heidän nettisivuilleen - varsinkin teekuppi-osastolle - KLIK!

Kävin itsekin kurkkaamassa, että astioita saa myös tilattua Wedgwood -nettikaupan kautta - toimitus tosin maksaa 35€ UPS:illa, joten yhdelle kupposelle kertyy melkoisesti hintaa - auts...

Ja nyt, kun hieman enemmän vielä selailin nettisivuja, löytyikin sieltä tällainen jännittävä fakta:

''Fiskars – celebrating centuries of pride, passion and design. Every day.
Established in 1649 as an ironworks in a small Finnish village, Fiskars has grown to be a leading consumer goods company with globally recognised brands including Fiskars, Iittala, Gerber, Royal Copenhagen, Wedgwood and Waterford.''

Nyt olen siis todella hämmentynyt! :D

Hieman lisää googlausta, ja löysinkin The Telegraph:in uutisen vuodelta 2015, jossa kerrotaan suomalaisen Fiskarsin ostaneen Waterford Wedgwood:in! Wau! :)

...Päivä jatkuukin näköjään googlailemalla, josko Suomestakin saisi siis näitä astioita! Lupaan kertoa, jos näin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...