lauantai 9. heinäkuuta 2016

DIY: Nimiviiri lastenhuoneeseen

Eilisillan askarteluina valmistui nimiviiri pienemmän pojan huoneeseen. Pidemmän aikaa ollut jo työlistalla, mutta en vain ole saanut aikaiseksi... Torstai-illan piipahdus Kärkkäisellä Lahdessa auttoi motivaatiossa askarteluun, sillä täydellinen tähtikartonki (3,90€/5kpl kaksipuolisia 300g/m2 kartonkeja), sekä mustavalkoinen raitanaru (2mm x 100m, 3,50€/rulla) löytyi paperiosastolta.

Puuhelmet olikin jo kotosalla odottelemassa - näitä täytyy aina purkillinen tai pari olla askarteluihin! :)
Ilman sen kummempia ohjeita tai kaavoja leikkasin kolmiot yläreunan taittovaralla. Yhdestä kartongista sain kaksi kolmiota, ja tähtikuvio helpotti leikkaamista - en edes piirtänyt leikkausviivoja.
Seuraavaksi valitsin kivan fontin Word:in valikoimasta ja tulostin (koossa 190) kirjaimet tarrapaperille. Kannattaa huomioida tulostaessa riittävä tyhjä tila kirjainten välille, jotta saat leikattua kirjaimet sopivankokoisen pyöreän muodon kera. Itse tulostin kirjaimia 2/arkki.
Tarrapaperille tulostaminen helpottaa kirjaimien kiinnittämistä viireihin - ja poistaa liimatessa usein tulevat töhryt ja kuplat.
Seuraavaksi taitoin yläreunan kääntövarat - eli narukujat.

Leikkasin narusta reippaan mittaisen pätkän, ja kiinnitin helmet & viirit seuraavasti:

solmu + helmi + solmu + viiri + solmu + helmi + solmu + viiri + solmu.....
Nykyisen kotimme toisessa lastenhuoneessa - eli pienimmän poikamme käytössä olevassa - oli jo entuudestaan kaunis sinivalkoinen tähtitapetti, joka on osaltaan on vaikuttanut huoneen sisustuksen muodostumiseen.

Tähtitapetti vaikutti siis myös tuohon viirien kartonkikuvion valikoitumiseen. ;)

Jonkun mielestä hempeät helmet viirissä saattavat olla pojan huoneeseen kummallinen valinta, mutta koetan tämän pienemmänkin lapsen opetettua siihen, ettei ole mitään 'tyttöjen ja poikien värejä'. On vain olemassa niitä värejä, joista tykkää, ja niitä värejä, joista ei niin kovasti välitä. :)
Samaan vauhtiin taiteilin tuolle Pinterestista löytämälleni ja tulostamalle 'Always be yourself, unless you can be Batman. Then always be Batman' -printille pohjan tähtikartongista, ja nostin sen lastenhuoneen seinälle vanhalla klipsillä, jonka löysin muuttolaatikoiden seasta, kun noita puuhelmiä kävin varastosta hakemassa. :)
Taas saimme siis hieman jotain pientä ja uutta pojan huoneeseen! ...Katsotaan kauanko herra malttaa antaa tuon viirin roikkua paikoillaan - saattaa joku aamu olla pojalla sylissä, kun menemme häntä aamupalalle hakemaan... :D
Olenko muuten kertonut, miten paljon pidän noista kotimme vanhoista parketeista!?! Voi, jos vain voisin siirtää ne mukanani Villa Kotirantaan... <3 Näitä ei pidä liioilla matoilla peittää ja piilottaa!
Tuo sängyn reunalla roikkuva yöpaita on muuten yksi lempivaatteista, joka on siirtynyt isommalta pojalta pienemmälle - kahdeksan vuotta sitten ostettu, ja kovassa käytössä nyt kahdella pojalla ollut ihana Polarn O. Pyret:in punainen pupu -paita! Näyttää paidan laatu sille, että siirtyy tältäkin pojalta vielä eteenpäin - tai saatan vaikka pistää kehyksiinkin muistuttamaan molempien poikien vauvavuosista... <3
Noh, tulihan tässä sitten päästettyä teitä lukijoita taas hieman syvemmälle tähän meidän perheeseen, ja paljastettua tuo pienimmän pojan nimi - vaikka kovasti olinkin vannonut etten lapsien nimiä mainitsisi - mutta jatkossakin saa tämäkin herra kulkea teksteissä nimellä 'pienempi poika'. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...