torstai 21. huhtikuuta 2016

Moodboard: Wc- ja suihkutila

Viikonloppu meni raksailun merkeissä - vaihteeksi - ja minäkin ehdin lauantaina hetken auttamaan miestä mm. heiluttamalla lapiota ja valumuotteja apuna kasaamalla.

Raksalle odottelemmekin nyt betoniautoa saapuvaksi - mm. asuinkerrokset sisäkautta yhdistävät betoniportaat valetaan loppuviikosta!

**Valokuvia tulossa, kunhan betoniauto on käynyt.**

Tällä hetkellä on raksalla vaihe, että tiedämme paljon hommien menneen eteenpäin, mutta varsinkin tämä muottien rakentaminen ei tunnu kauhean palkitsevalle; aikaa kuluu ja vaneria vain ilmestyy ympäriinsä...

Toki ääni kellossa toinen, kunhan muotit päästään purkamaan! Vajaan parin viikon kuluttua vietän raksalla aikaa ihan vain juosten portaita ylös ja alas, ja nauttien siitä, että jotain konkreettista ja kauan odotettua tulee näkyviin! :)

Koska vaneri- ja lastulevy ei nyt riitä pelkäksi motivaatioksi, niin keskityin hetken siihen, mikä pitää minut liikkeessä; sisustukseen ja yksityiskohtiin!

Koska laattavalinnat ovat kohta ajankohtaiset (jos joku ei sitä vielä osannut päätellä näistä joka viikkoisista laattapostauksista....!), niin pyörivät nuo kodin kosteat tilat jatkuvasti mielessä.

Siispä kasasin kuvakollaasin (moodboard) yläkerran wc- ja suihkutilasta, johon keräsin talteen tähän mennessä tulleet ideat ja haaveet - kuva alla!

Villa Kotirantaan on siis tulossa yläkertaan (talo on rinteessä, eli yläkerta on ns.1krs, jossa sijaitsevat tupakeittiö ja makuuhuoneet) vieraskäyttöönkin tuleva wc- ja suihkutilan yhdistelmä. Tila on melko kompakti, mutta avoin rakennuksen kattoon asti, eli korkeaa tilaa sekä viisto katto. Yhdelle seinälle tulee ikkuna, ja pinnat ovat vaaleat, joten tilasta pitäisi tulla melko valoisa. Toki valaisimet ja oikeansävyiset lamput ovat isossa roolissa.

Olin miettinyt jonkinlaista lasista riippuvalaisinta tilan wc -puolen ylle, ja aivan sattumalta törmäsin vanhassa Home & Country -lehdessä (4/2015) messinkiseen tähtivalaisimeen. Aivan vastaavaa en nopealla googlauksella löytänyt, mutta nappasin ajatuksen talteen tuohon alla olevaan kollaastiin Elloksen Stjärna -valaisimella, joka on kuvassa krominen.

Pesualtaan ja peilin (jonka ulkonäkö ei ole vielä muotoutunut ajatuksissani) ylle tahtoisin valkoisesta posliinista ja messinkisistä yksityiskohdista muodostuvat seinävalaisimet (1-2kpl, riippuen mallista), ja nuo vintage -valaisimet tahtoisinkin metsästää käytettyinä jostakin kirpputorilta... Eli ensimmäinen askel onkin selata Tori.fi läpi, ja kipaista ainakin Porvooseen ikkunaostoskierrokselle! ;)

....Täydellisyyteen pitää pyrkiä ja tavoitteet asettaa korkealle... ;)
Löysin aiemmin Bauhausista korkeakiiltoisen Metro -laatan, mutta nyt etsinnässä olisi vastaavanlainen mattana. **Vinkit otetaan ilolla vastaan!**

Yhä vahvana suosikkina lattialaataksi on Pukkilan valikoimasta löytynyt Curvytile, mutta värisävyn kanssa kovaa puntarointia... Näin kyseisen laatan vihdoin valkoisena Kevätmessuilla, ja laatan sävy olikin melko kermainen, lähes vaalea beige. Joten, nyt odottelen muutamasta muusta sävystä näytteitä postissa, jotta pääsen niiden kanssa raksalle ihmettelemään.

Suihkutilan ja wc:n väliin tulee lasiseinä, jonka läpi valo ikkunasta kulkeutuu esteettömästi. Haaveena olisikin saada tilasta raikas, valoisa ja avoimen tuntuinen, huolimatta rajallisista neliöistä. Paljon valkoista, vaaleanharmaata, messinkiä - ja tehostevärinä vihreää! Materiaaleina mattaa laattaa ja posliinia, sekä lasia.

...Mutta tuon messingin kanssa pitää olla varovainen, ettei tule liikaa kaikkea pientä ja kivaa kiiltävää ympäri tilaa... :D

3 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää :). Mistä löysit tuon messingin sävyisen suihkusetin? Minulla olisi haaveissa koko setti mustana, mutta haaveeksi taitaa jäädä. Innolla odotan lopputulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja tervetuloa blogini lukijaksi!
   ...En ole vielä tuota suihkua löytänyt muuta kuin ideatasolla, eli jos törmäät jossain vastaavaan, niin saa vinkata! :)

   Poista
 2. Kaunis tuo Pukkilan curvytile-lattialaatta, harmi että me olemme jo laattavalinnat tehneet! Suunnitelmat näyttävät muutenkin ihastuttavilta, odotan kovasti jo lopputulosta... ;) Tuon ideakuvan suihkusetin valmistaja on varmaankin Tapwell, muistuttaa ainakin kovasti heidän malliaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...