maanantai 18. huhtikuuta 2016

Bataatinkasvatuksen kokeilunhaluiset amatöörit, vol.4

Vaikka vasta toukokuun puolessa välissä piti aloittaa bataatin versojen leikkaaminen ja vesilasissa juurruttaminen, tartuin minä kokeilumielessä jo toimeen! Kaksi versoa leikkasin kahdesta eri bataatista ja asetin auringonvaloon ikkunalle juuria kasvattamaan.
Saimme myös anopilta tuliaisia Plantagenista - hän oli liikkeessä käydessään törmännyt makean perunan taimeen, eli siis bataattiin! :)
Eli tällaiselle pitäisi jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa näyttää myös noiden kahden vesilasissa nyt lojuvan verson... Ei paineita, ei... :)
Tämä taimi oli vehreä saapuessaan, mutta jostain syystä osa lehdistä kuivunut menneellä viikolla. Taimi on valoisalla paikalla, muttei suorassa auringonvalossa, ja olen kastellut samaan tahtiin, kuin muitakin kasveja olohuoneessamme...
Onneksi kuivuneiden lehtien tilalle näyttäisi uuttakin kasvavan, eli en ole vielä hirveän huolissani taimen selviämisestä... Tosin jotenkin lohduttavaa, että nuo alusta asti itse kasvatetut ja minun käsittelyyni tottuneet bataatinalut voivat hyvin ja rehevästi! ;)
Askartelupöydän ovat siis vallanneet bataatit, vesimelonit, tomaatit, kurkut, basilikat, rukolat ja kesäkurpitsat! :)

8 kommenttia:

 1. Onnea bataattikokeilulle. Pidähän meidät ajan tasalla, kuinka kokeilu etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pidän teidät ajan tasalla - jännittävä kokeilu itsellekin, aivan uudenlainen maailma löytyi täältä bataatinkasvattamisesta! :) Mielenkiintoista seurata, mitä purkeissa ja ruukuissa tapahtuu, kun ei ole aiempaa kokemusta tällaisesta lajikkeesta.

   Poista
 2. Muchas gracias por compartir sus experiencias. En realidad nos enteramos de estas mucho. Nuestro equipo le da las gracias por esta ayuda, que nos ayudan a hacer una exitosa Blog Web.

  Lloguer la meva casas

  VastaaPoista
 3. Tuo harmaa-valkoinen lattia on aivan ihana. Ihastuin siihen heti kun näin sen kuvassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti kuvien taustana näkyy vanha harmaantunut kaapelikela, joka toimii olohuoneessamme laskutasona nojatuolien välissä - sekä välillä valokuvauspaikkana ikkunasta tulevan valon ansiosta. :)

   Poista
 4. I like your information which is very useful for me. Thanks.

  Golf Barcelona

  VastaaPoista
 5. I always prefer to read the quality content and this thing I found in you post. Thanks for sharing. A very good resource for everybody that wants to read a good blog.

  Villa avec piscine privée à Barcelone

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...